«Yandex.Prevoditelj» naučio prevesti tekst sa slike

Korisnici domaćih konkurent Google Translate sada će moći prepoznati i prevesti tekst direktno sa slike. Novost je već podržava 11 jezika, a prevodi na bilo koji od dostupnih u aplikaciji.

Implementirati ovu funkcionalnost «Яндексу» uspio zahvaljujući vlastitom algoritmu optičko prepoznavanje znakova, koji je ranije bio primijenjen u «Yandex.Disk» za pretraživanje slika s prikladnim tekstom. Novost radi u online i offline modu. Da biste izvršili transfer, bez pristupa internetu, treba skinuti odgovarajući rječnik. «Yandex.Prevoditelj prepoznaje tekst na 11 jezika — engleskom, španjolskom, talijanskom, njemačkom, poljskom, portugalskom, ruskom, turskom, engleskom, francuskom i češkom, a prevodi na bilo koji od 46 jezika, podržanih usluga.

Yandex Je Prevoditelj

Osim iOS aplikacije, istu funkcionalnost je dobio i mobilni browser verzija «Yandex.Prevoditelj». Prevesti se može kako riječi tako i odlomke teksta. Podsjetimo da je Google Translate naučio prati na jezične barijere na isti način još u siječnju ove godine. Pri tome se u oba slučaja možete birati slike iz galerije, tako i napraviti snimke s programa. Među očitih prednosti nove funkcionalnosti prije uobičajeni unos teksta — automatsko uvođenje jedinstvene za svaki jezik znakova.

Obnovljena «Yandex.Prevoditelj» može se besplatno preuzeti u App Store, a o verziji za Android-uređaja, u društvu se ne sjećam.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: