Zašto Albert Einstein je bio veliki лайфхакером

U ovom članku — 10 nevjerojatno poučan lekcija iz Albert Einstein, koji je inspirirati vas iskorištavati.

Prije nekog vremena sam instalirao sebi na iPad aplikaciju «Citat Einstein svaki dan». Vraćajući se na svoju mudrost, ja ne prestaju čuditi prikaz ove nevjerojatne ličnosti u povijesti čovječanstva. Zamislite ovu Alberta, koji je loš učenik, pri prvoj mogućnosti napustio školu, formulirao svoju teoriju u slobodno vrijeme, a dobio je Nobelovu nagradu za svoj doprinos u teorijsku fiziku. Jednom riječju — wow!

Albert Ейнштейн

Malo je šteta što u vrijeme mog školovanja u fizičko-matematičkom лицее mi nije rekao sve ono što sam otvorio o ovoj jedinstvenoj ličnosti u posljednje vrijeme. U nastavku želim podijeliti zadivljujućim lekcije koje mi je dao ovaj znanstvenik.

1. Slijedite moju znatiželju

Nemam neki poseban talent. Ja samo strast kao neobično.

Albert Einstein

Što uzrokuje imate najveći interes? Na primjer, pitam serijska poduzetništva i principe stvaranja uspješnih tvrtki. O tome ja mogu čitati satima. S vremenom je moja znatiželja je izrastao u nekoliko on-line tvrtki i rješenje napustiti наемную opseg. Jednom do sjetve zrno radoznalosti, ja sam gajio od njega veliko stablo, u hladovini koju želim biti.

2. Budite uporni

Sve to je tako ne zato što sam pametan. To je sve zbog toga što sam dugo i ne odustajem pri rješavanju zadataka.

Sjetite se koliko ste uporni u rješavanju važnih zadataka. Jeste li spremni ići do kraja, dok ne dođete do cilja? Raditi na tome, da je zamišljen, i ne odustati u slučaju neuspjeha — to je, vjerojatno, jedna od najvažnijih karakteristika uspješnog čovjeka. Čak i ako u ostvarenju vašeg cilja zahtijeva puno vremena, sigurno će početi upravo danas.

3. Vrijednost trenutku

Svaki muškarac koji može voziti sigurno, dok se ljubi s lijepom djevojkom, jednostavno ne daje poljubac pažnje.

Albert Einstein

Razmislite o tome kako je neka sitnica nevolje na poslu može istjerati tlo pod nogama. Radni dan je gotov, a vi mislite samo o tome. Hodate ulicom i ne primijetite od salute; nevjerojatno ukusno jelo koje vam je pripremio voljene osobe, proguta između vremena i tako dalje. Sutra se odlučite za svoj problem, ali kako vratiti izgubljenu danas? Kako vratiti vrijeme unatrag? Pokušajte naučiti cijeniti lijepe trenutke i prekinuto od svega неважного.

4. Mašta je moćna

Mašta je sve. On može nam pokazati kako će se stvari razvijati. Mašta je važnija od znanja.

Albert Einstein

Steve Jobs predstavio tvrtku Apple i gadgeta danas nema ništa. Li Kuan Ju (Lee Kuan Yew) stvorio сверхдержаву Singapur onda, kada osim palmi i majmuna tamo nije bilo ničega. Einstein je uveo da moderna fizika ne rješava globalne zadatke, i došao na njihovom rješavanju. Svi ti ljudi i stotine tisuća drugih slikali u svojoj mašti, nešto na što su htjeli doći. Ako ste вынашиваете суперглупый plan projekta, prije svega, vođe mišljenja modernosti će s vama nego s nekim tko vas kritizira.

5. Bude zabune

Čovjek koji nikad nije učinio pogreške, nikad nije pokušao napraviti ništa novo.

Albert Einstein

Nikada ne bojte se napraviti greške. Pogreške i neuspjeh — to su dvije različite stvari. Pogreške mogu vas učiniti bolje, brže i pametnije, ako ste ispravno naučiti lekcije koje vam je dao. Otkrijte snagu pogrešaka. Ako želite postići uspjeh, utrostruči broj počinili pogreške.

6. Nalazite ovdje i sada

Ja nikad ne razmišljam o budućnosti, on dolazi ovdje i sada.

Albert Einstein

Vi ne možete promijeniti sutra ili jučer. Jedino što je bitno, to je ono što radite danas.

7. Budite smisla

Treba nastojati, da bude smisleno, a ne uspjeh.

Albert Einstein

Fokusirajte svoju pažnju na stvaranje vrijednosti, a ne na uspjeh. Stvaranjem vrijednosti za okolinu, privući ćete uspjeh.

Pokušajte shvatiti kakvim se talentima i sposobnostima koju posjeduju, što se događa kod vas najbolje. Pokušajte usmjeriti te kvalitete u mainstream stvaranje vrijednosti, i sigurno ćete vidjeti pozitivne rezultate.

8. Ne mijenjati svoj pristup — glupost

Glupost — napraviti istu stvar svaki put i pri tome čekati različite rezultate.

Albert Einstein

To je zaista tako. Jednostavan primjer iz života: pokušavam izgubiti na težini. Iz nekog razloga mi se čini da bi se izgubiti težinu, moram manje jesti — sam изматываю sebe glupim dijetama, moja energija padne na razinu letvica rezultat toga, žrtve je minimalna, i mislim da je sve to glupost. I tako se događa prilično često: čim sam nezadovoljna sobom, ja sam počeo piti čaj za mršavljenje i полведра manje, i sve to s nultim rezultatom. Ali da, ako dodate sport, savjet nutricionista (nemojte štedjeti novac), na pravi način dana i hrane, što je u konačnici u znatno manjim naporima da će strme rezultat.

9. Znanje dolazi iz iskustva

Informacije u svom najčišćem obliku — to ne znanje. Pravi izvor podataka — to je iskustvo.

Albert Einstein

Možete pročitati stotinjak knjiga o poslu, ali ne nakon što je pokušao stvoriti svoju prvu tvrtku, vi ništa ne nauce. Iskustvo — to je jedan od najvažnijih svoje imovine, koji raste s godinama.

10. Shvatite pravila i poraz

Morate naučiti pravila igre. I nakon toga ćete igrati kao nitko drugi.

Albert Einstein

Koliko god ovo glupo i naivno ne zvučalo, morate razumjeti i shvatiti pravila igre u određenom području. Sljedeći korak: dajte sebi riječ igrati bolje od drugih. Ako bi ove dvije stvari, onda je uspjeh će biti na vašoj strani.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: