Zamke obiteljski proračun

obiteljskom proračunu

U svakoj obitelji, bez obzira na razinu prihoda, može biti dovoljno problema s financijama. Pitanje pamet vođenje kućnog budžeta – to je cijela znanost, o kojoj u velikoj mjeri ovisi i konačni blagostanje obitelji. Malo samo da zaradite novac, važno je da pravilno ih potrošiti, i pri tome stvoriti dovoljna garancija za normalan život u slučaju više sile okolnostima, od kojih nitko u našem svijetu, nažalost, nije imun.

Kako raspolagati svojim novcem i osigurati sebi i svojoj djeci normalan budućnost

1. Planiramo troškove

Za početak potrebno je odrediti troškove, odnosno, dovesti ih u skladu s получаемым primanjima. Nemojte biti lijeni potrošiti vrijeme i izračunati, koji dio ostvarenih sredstava odlazi na plaćanje komunalnih računa, proizvoda. Koliko često i u kojem iznosu su potrebne troškove na novu odjeću, popravke, razni kućanski aparati i oprema. A sada pogledajte, ne перерасходуете ste zarađeni novac? Ako je tako – i da će morati odrediti članka uštede.

2. Uštede «kišni dan»

Kako bi uredno ne planirani proračun, nećete biti u mogućnosti da se osjećaju opušteno, dok vi živite od plaće do plaće». Ako u vašoj kući novca nedostaje u rub do plaće – to je siguran znak da treba hitno nešto promijeniti. Razmislite o tome da se redovito odlagati iako će mali iznos.

U idealnom slučaju štednje u vašoj obitelji mora biti najmanje toliko, da se u slučaju gubitka izvora novčanog prihoda dati skromni smještaj svih svojih članova u roku od barem šest mjeseci. Ovaj rok se priznaje dovoljno, naći novi posao i ponovo ustati na noge.

Odredite koji dio ostvarenih sredstava možete redovito odlagati. Na primjer, neka to bude jedna petina ili šestina od primljeni iznos. Definirajte taj udio i strogo slijedite prihvaćeno pravilo: odložiti za određeni dio.

3. Kako sačuvati i unaprijediti

Kada ćete akumulirati dovoljan iznos, prije ili kasnije, pred vama sjedne na pitanje gdje joj je pohraniti. Savjet ovdje može dati puno, ali svi ekonomisti i biznismeni se slažu u jednom: ne treba držati sva jaja u jednoj košari». Ako ste spremili određeni iznos — ne držite novac kuće ispod jastuka. Može se savjetuje split pohranjeno u nekoliko dijelova.

Dio iznosa povjeriti banke. Otvaranje računa za fizičke osobe – brza i jednostavna procedura koja će vam omogućiti ne samo da se smiri u odnosu na pohranu vaših sredstava, ali i da će mali, ali siguran prihod, koji, barem će pokriti inflaciju.

Ako ste zabrinuti pohraniti sve vaše novac nacionalno valuti, razmislite o otvaranju bankovnog deviznog računa. Devizne transakcije pojedinaca u modernim bankama uključuju sav potreban spektar usluga, od razmjene do ispita i otvaranje doprinos odgovarajući format.

Dio dodatnih ušteda sredstava možete ostaviti i kod kuće, kao jamstvo za slučaj da se baš tako dogodi nešto nepčekivano.

Nastavljajući odlagati zarađeni novac, prije ili kasnije, možete doći do faze u kojoj akumulirani iznos će biti dovoljan za stjecanje takve odlične garancije financijske sigurnosti, kao što su nekretnine. Razmatranje pažljivo ovaj savjet: malo je toga što u svijetu takvo ulaganje je koristan u obiteljskom smislu to dvostruko koristan: prije ili kasnije vaša djeca žele živjeti samostalno, i ovdje zaseban smještaj će biti u ruci.

Slike su preuzete na shutterstock.com

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: