Učimo velikana: 5 navike genijalni pisci

Najteža stvar u pisanom radu — to je početak. S bilo riječi započeti, kao što je interes da čitatelji s prve linije nisu mogli otrgnuti od knjige, članke, izvješća? Kao i u stvarno velikih pisaca djelovalo stvaranje književnih remek-djela? Ernest Hemingway, Vladimir Nabokov, Трумен Haubu i Stephen King — svaki od njih ima svoje metode rada s olovkom. Moguće je i da ćete pronaći za sebe nešto zanimljivo, svoj «zlatni ključ» s riječima.

veliki pisci

1. Stephen King

Stephen King piše na 10 stranica svaki dan, bez pauze za ručak i bez obzira na dan u tjednu. Čak i praznicima ne su za njega iznimka. To je stvarno jako puno teksta. Rezultat je takav sustav rada — veliki broj knjiga. Možda nije svima po volji sastav Stephena Kinga, ali ja osobno smatram da su neke njegove knjige jednostavno гениальными, ne govoreći već o filmovima, snimljenim prema ovim knjigama! «The green mile», «Bijeg iz Шоушенка», «Opozicija» — popis ide na i na.

2. Ernest Hemingway

Za razliku od Stephena Kinga, Hemingway je pisao oko 500 riječi. On će se probuditi rano ujutro, kako biste izbjegli vrućine i raditi u miru i tišini. I unatoč činjenici da je Хэмингуэй je bio poznat po svojoj ljubavi prema выпивке, on je rekao da nikada nije sjeo knjigu u alkoholiziranom stanju.

3. Vladimir Nabokov

Autor «Лолиты» volio raditi stojeći i zapisivao svoje misli na karticama. Ovaj sustav dopuštao mu snimati scene izvan nizu, a zatim obnoviti kako god hoćete. Njegov roman «Ada» je više od 2 000 karata.

4. Трумен Napa

Autor «Doručka kod Tiffanyja» tvrdio da je on u potpunosti «horizontalni autor». On je rekao da je napisao ležeći u krevetu u spavaćoj sobi ili na kauč u dnevnom boravku s cigaretom ili šalicu kave. Onda s kave glatko prešlo na čaj, na čaj — sherry, sherry — na martini, i tako do samog kraja dana. Prvi nacrti svih svojih djela napisao je i olovku za treći nacrti Napu koristio tiskovina mašinu, ali u isto radio u krevetu s tom najviše stroj na koljenima.

5. Philip Roth

Autor «Zavjeru protiv Amerike» voli raditi stojeći i hodati u krug. On je tvrdio da je za pisanje svake stranice je prošla oko pola milje. Pisac dijeli osobni život od rada — Filip nikada nije napisao gdje je živio, a posebno je izgradio svoj studio daleko od kuće.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: