Time management za mlada majka

za mlada majka

Svaka majka zna da je sa dolaskom malog čuda na svjetlo, količinu slobodnog vremena drastično je smanjen, dok je udio odgovornosti raste. Kako bi žena ne da se pripreme za ove promjene, stvarnost nadilazi očekivanja i s vremenom stalni nedostatak slobode počinje rodila i smetati. Pojavio se «konjski rep» ne daje nikakve mogućnosti posvetiti neko vrijeme da se brine za sebe.

Kako organizirati svoje vrijeme tako da imate vremena za obavljanje dužnosti po kući, posvetiti maksimalnu pažnju beba i ne zaboravite na svoje potrebe?

Pokušajmo razumjeti zamršenosti time managementa za mlade mame

Обустройте okolni prostor

Do godine, kao minimum, beba je stalno pod strogim nadzorom u pogledu majka, stoga, pokušajte u svakoj sobi potkrijepiti sigurno mjesto za igru. Dok radite neke stvari, beba pored vas zauzet sa svojim igračkama. Pokušajte postaviti željene predmete po stanu, tako da oni uvijek bili pri ruci, u zoni slobodnog pristupa.

Držite se zadanog načina

Način rada je potreban za pravilan razvoj i dobrobiti vašeg djeteta. Koristan je i za mamu, kao i navika da se probude hraniti dijete, legao spavati i raditi druge stvari u isto vrijeme pomoći će vam uspostaviti stabilnu dnevnu rutinu i da će donijeti mir i povjerenje u tome, da ćete dobiti sve što su planirali.

Rasporedite poslove

Obavljanja kućanskih poslova i brige za dijete oduzima mnogo više snage, a njih u ovo određeno vrijeme ne toliko. Vježbajte raditi nekoliko poslova paralelno. Saznajte kako odvojiti hitno i važne poslove od sekundarnih, koje mogu čekati.

Prevodio svoje obveze na drugim, kad to može. Na primjer, mnoge trgovine obavljaju dostavu robe na kući, kao što je ovdje posteljina. Pa čak i trgovine početi provoditi dostave proizvoda naručenih preko interneta. Na taj način možete uštedjeti dragocjeno vrijeme.

Osim svega, može i mora naviknuti dijete da se zabavljaju sami sebe. Пятимесячный beba je sasvim u stanju zauzeti za sebe погремушкой na par minuta. A dijete je stariji biti drago пальчиковым boje i velikom komadu ватмана. 10 minuta slobodnog vremena vam osigurani!

Ne ustručavajte se obratiti za pomoć obitelji. Početak poznanstva na igralištu s mame djecu iste dobi. Uskoro ćete biti u mogućnosti zamijeniti jedni druge u kratkim intervalima vremena trči u ljekarnu ili obližnja trgovina, dok je za vašeg mališana izgleda nova приятельница.

Što je najvažnije, ne isplati uzgajati u panici i biti nervozna o ništa. Ovi jednostavni savjeti će vam pomoći organizirati svoj dan i dovesti u red stvari.

Slike su preuzete na shutterstock.com

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: