Postavljanje ciljeva i strategija za njihovo postizanje

Definirajući ciljeve, često se čovjek koncentrira svoju pozornost na to, da on čini, a u tome što se radnja odvija. Za više snažnu motivaciju, čovjek mora učiniti krajnji rezultat je više jasan i konkretan. Ciljevi služe kao svojevrstan izazov koji gura čovjeka na donošenje odluka i izvršenje bilo kakve akcije.

Kada osoba ciljeve i zadatke nema, onda je on izgubio priliku ocijeniti svoj rad i uloženo vrijeme na njega adekvatno. Poznavajući svoje ciljeve i nastoji na njih, da ljudi usmjeravaju svoju energiju na najznačajnijih djela, to vam omogućuje da štedi svoje snage, ne troše ništa.

Takav proces, kao i postavljanje ciljeva i zadataka nije statična, s vremenom je ljudskoj prirodi da mijenjaju svoje preferencije i želje. Također prilagodbe ciljeva može biti povezana s činjenicom da s vremenom ispunjenja određenog plana, postalo je iracionalno ili je samo ideja-fix se pokazao neadekvatnim. Da slijede pravi smjer prema traženom rezultatu, treba stalno razmišljati o tome što točno želimo vidjeti rezultat.

Pravilno definirati svoje ciljeve nije tako jednostavno, čovjek je neobična vrsta bacanje i neozbiljno. Kako bi se olakšalo toliko problematične stvari treba koristiti dovoljno jednostavnim načelima.

Adekvatna cilj je dužan ispuniti navedene uvjete:

 • preciznost
 • mjerljivosti
 • dostupnost
 • realizam
 • Sigurnost u vremenu

Postoje tri fraze, u kojima se ogleda postavljanje ciljeva i zadataka, kao i objavljeni u tri faze donošenja cilj:

 1. Ono što želim — faza ostvarivanja cilja
 2. Da mi je snaga — faza analize cilj
 3. Na što konkretno ja ću nastojati — faza artikulacije određenu namjenu,

Iskorištavanjem tih несложными načelima, postaviti i postići ciljeve će postati mnogo lakše.

Такжк savjetujemo vam da posjetite web stranice www.deyneko.tv na kojem ćete naći korak po korak algoritam za postizanje ciljeva i još mnogo korisnih informacija za one nastojati postići uspjeh u različitim područjima života.

Strategija za postizanje ciljeva

Strategija se može opisati kao kompleks intelektualnog rada, truda i rješenja usmjerenih na optimizaciju prelazak sa stvarnim stanjem na sve buduće uspjehe. Ako do toga koncept uzeti točnije i usko, onda za njegov opis će biti dovoljno samo jedne fraze — strategija za postizanje ciljeva, to izjava, ne može bolje i konkretno izražava suštinu tog pojma.

Strategija daje mogućnost da se skrati put do ostvarenja postavljenih ciljeva, kao i sa svim verzijama, možete odabrati najoptimalniji plan akcije.

Izbor određene strategije ovisi o tome što je cilj koji se nastoji postići. Velikih su svi ciljevi u životu osobe može se podijeliti na pet vrsta:

 1. Imati
 2. Biti
 3. Znati
 4. Odnositi
 5. Djelovati

Osoba može nastojati pronaći unosan posao, naučiti novi recept, steći poštovanje kod podređenih, da se osjećaju zaštićenim i tako dalje biti u Stanju pravilno odrediti kojoj kategoriji pripisati ovu ili onu svrhu, i koje akcije trebaju biti usmjereni na postizanje, to su pitanja koja pomaže otkriti strategiju za postizanje ciljeva. Može se pojaviti pitanje, a zašto je potrebno razumjeti kojoj kategoriji pripada jedna ili druga cilj. Odgovor je vrlo jednostavan, distribucija kategorija nije slučajno, njihova mjesta od vrha prema dolje uzrokovana željom da se pokazuje, prioritet svakog cilja.

Odnos ciljeva i jednostavna, ovdje je jednostavan primjer: želite li biti direktor firme — kategorija cilj «biti», ali pred njom ide vrstu cilja «imati», to znači da prije nego što postane direktor vam je potrebno za kupnju tvrtke. Evo i strategija: akumulirati sredstva (firma košta), otvori firmu, a i dalje, naravno, postati njegov ravnatelj.

Ili drugi primjer, želite biti otac — «da se» za to je potrebno «imati» obitelj ili barem ozbiljnu vezu, za njihovu sigurnost trebaju «imati» novac. Ovdje je strategija za postizanje ciljeva je da imaju redovne zarade, vlasništvo obitelji, dijete — vi ste otac! Cilj je ostvaren!

Naravno da u svakoj strategije su smetnje i iznimke. Postati direktor tvrtke može, stekavši bogato nasljedstvo, a otac zahvaljujući slučajnim veze, ali moj vam je savjet — izbjegavajte i prvog i drugog, jer nemaju dovoljno iskustva i želje, nijedna inicijativa ne završava uspešno.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: