Otvorite vlastiti kafić. Važni savjeti

власне kafić

Ako govorimo o profitabilnosti vlastitog poslovanja, stvaranje vlastitog kafića, kada pravo pristupa organizacije, će biti prilično unosan posao. Pri tome treba uzeti u obzir da je, u usporedbi s otvaranjem, na primjer, restorana, otvaranje kafića će zahtijevati od vas znatno manje ulaganja i truda, a također će se zbog manje rizika.

1. Koncept

Kafić – to je ustanova dovoljno širokog formata. Ako ste se odlučili na organizaciju ovog poslovanja, prije svega vam treba odrediti kojim karakteristikama će se razlikovati svoju instituciju.

Iskusni stručnjaci u izradi poslovanje od nule savjetuju prije svega odrediti kako, na bilo posjetitelj će biti usmjeren kafić. Djetinjasto, klupski, internet-kafić – sve ove i brojne druge vrste zahtijevaju od vas određene napore u organizaciji odabranog prostora. Usput, često se događa da prilagođen prostor apsolutno ne odgovara za odabranu vrstu posjetitelja. Stoga, ako ste na početku vašeg djela ograničeni u medijima, prvo, izaberite prikladan prostor, a zatim, na temelju arhitektonskih karakteristika i lokacije, izaberite s konceptom svog osnutka.

Birajući koncept kafić, odlučiti glavni asortiman podnesenu jela i, odnosno cijenama. Ovo pitanje je usko povezana s onima koji su to će posjetiti vaš kafić. Na primjer, ako ste ориентируете svoju instituciju uglavnom studenata, jedva da li vas će biti u potražnji draga jela. I obrnuto, posjetitelji elitni kafić jedva cijeniti postojanje u meni sendviča s kuhane kobasice.

2. Prostorije

Za posjetitelje će vaš kafić će biti predstavljen takozvani «zaštitni grupom prostora». To je, prije svega, sobe sa stolovima, kao i izlog, bar, garderoba i kupaonica.

Da bi sve to funkcionisalo, jela pripremali i подавались, trebat će vam još drago prostora: skladišni prostor (opremljen холодильными kamerama za kvarljiva roba), моечная (sa opremom za pranje i sušenje proizvoda i zaliha), postrojenja za pripremu poluproizvoda, predjela, glavnih jela (opremljene жарочными ormari i ploče), kupatilo, i to po mogućnosti – tuširanje, kao i prostorije za administraciju i osoblje.

3. Oprema

Popis opreme potrebne za kafić, dovoljno je velika i raznolika. Razmatranje za odabir željene opreme vrlo pažljivo: uostalom, morate pokupiti ga kao savršen spoj kvalitete i cijene.

Odabirom profesionalni kuhinjski noževi, obratite paznju na činjenicu da će se bitno razlikovati od uobičajenih noževa, koje domaćice kupuju za svoje kuhinje. Поварские noževi moraju biti izrađeni su od visoko kvalitetnog čelika, da se razlikuju izdržljivost, fleksibilnost i otpornost na koroziju. Sličnim svojstvima moraju imati i kuhinjske škare za perad i riba.

Odabirom opreme za vaš kafić, također ćete morati obratiti posebnu pozornost na to kako će izgledati vaše osoblje. Za kupnju поварскую odjeću, morate odlučiti kakvu vrstu setove će vam trebaju. To također ovisi o tome kakav koncept kafić ste odabrali. Standardne поварские jakne, kape, jakne i suknje, možda – jakna сушиста, pregača konobar, ukrasni kravatu koja će dati jedinstven okus svojim zaposlenicima, — sve to treba odabrati pažljivo, s obzirom kako se stvara slika, tako i kvaliteta i trajnost kupljenih stvari.

Posebnu pažnju treba posvetiti posude. Njezin stil mora odgovarati odabranom stilu interijera i koncept kafića. Pri tome posuđe mora biti lako моющейся, kvalitetne i ne previše skupo, — ipak, vi stvarate kafić, restoran.

Izuzetno je važno i set opreme, koji ne će pasti na oči posjetiteljima, ali pri tome će pružiti kvalitetu poslužuju jela: жарочный ormar, ploče, hladnjača, crtanje, rezanje i radni stolovi, različita mehanička i električna oprema – sve je to trebalo poslužiti kao glavni cilj: doprinijeti kvalitetnoj i комфортному rada svog osoblja.

4. Osoblje

Broj zaposlenih kafić ne mora biti prevelika. Minimalno trebate kuhar, jedan-dva kuhara, посудомойщица, čišćenje dama, administrator. Na posao osoblje uzima se samo ako su pravilno uređeni medicinske knjige.

Slike su preuzete na shutterstock.com

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: