Kriza u karijeri: 5 znakova da ste prerasli svoju dužnost

Kriza u karijeri

Ti si sretan s pristojne poslom, no vi nikako ne možete dobiti osloboditi od osjećaja da vas nešto ne sviđa?

Želite baciti sve, za početak nešto novo?

Ali kako razumjeti kada se vrijedi držati «toplog насиженного prostor», a kada slušati svoje unutarnje želje?

Češće stručno nezadovoljstvo zbog samo negativnim stavom, koji je bio izazvan drugim razlozima. Na primjer, kronični umor od nepravilnog rasporeda dana ili komunalnim problemima, o kojima ne mogu zaboraviti, čak i na radnom mjestu. Međutim, događa i tako da unutrašnji nemir povezan upravo s osjećajem karijeri stagnacije.

Koji su znakovi da ste prerasli svoju dužnost ili posao u cjelini?

1. Raditi više — nije problem?

Ako vam se često moraju obavljati posao, više nego stavite u opisu posla upute, i to dolazi lako, treba uzeti u obzir da je to prvi звоночком. Dodatni zadatak vam mogu biti kolegama ili nadređenima, a mogu biti vlastitu inicijativu, to je nebitno. Ono što je važno je da to ne utječe na vaš svakodnevni rad, a vi lako успеваете na oba fronta.

2. Pokazatelj učinkovitosti vašeg navedenih pokazatelja kolege

To je lako razumjeti, kada u vašem odjelu radi nekoliko ljudi, i, recimo, mjesečno ćete predati izvješća rada, iz kojih se vidi tko je napravio više, tko manje. Ali male tvrtke ne mogu priuštiti država s desecima odjeljenja i stotinama zaposlenih. Tako da je ponekad teško dati objektivnu procjenu o tome koliko je učinkovitost veća ili manja od kolega koji se bave sasvim druge poslove. Ako je tako, onda se sjetite se, mora li vam s vremena na vrijeme obaviti netko drugi posao, da «nije u vašoj nadležnosti»? Ako je tako, onda ste očito prerastao svoju dužnost.

3. Vi ste postali savjetnik za sve i svakog

Moraju redovito davati savjete svojim kolegama iz vlastitih ili drugih odjeljenja? A vaš vođa često pita podijeliti iskustva s kolegama? Možete posuditi na neformalni vođa tijekom sastanaka i mozganja? Vam visi rješavanje izvanrednih situacija ili uputiti vam druženje s najtežim i капризными kupcima? Iz toga se vidi, da ste trebali uzeti neku drugu dužnost ili promijeniti svoj rad na drugu.

4. Nemate učitelja i mentora

Vam se čini da vama upravljaju ljudi koji znaju mnogo manje nego vi, te vam je neugodno kada moraju dati osnovne savjete nadređenih. Vam je teško izdvojiti samo za sebe autoritet, na koji je vrijedan biti. Ako pažljivo pogledate oko sebe i nećete naći nikoga, tko bi udarao vas svojim umom, vještinama, erudicija, onda na tom poslu vam točno ništa učiniti.

5. Rad dovodi do dosade

Rad bi trebao biti ne samo jednostavan, ona mora dati vam nešto, osim rutinskih dužnosti i plaće. U idealnom slučaju, na poslu bi trebalo biti zanimljivo, i neka ne svaki dan, ali mora pasti zadatak, tijekom kojih ćete rasti intelektualno ili profesionalno. Ako toga neće biti, ali će samo jednostavne i iste zadatke, onda prije ili kasnije, obiteljski dosada na poslu može prerasti u dugotrajan stručnu depresiju.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: