Koristiti mudro svake minute

Ukupno nedostatak vremena – misa problem čovječanstva u XXI stoljeću. Svi smo mi negdje trči, торопимся, u žurbi, cijele dane rješavanja bilo kakvih problema, a kao rezultat toga došli navečer kući i vidjeti da je popis naših obveza nije smanjena. A ponekad se čak i povećao. Možete li postati istinski uspješan čovjek, ne znajući upravljati vlastitim vremenom? – Jedva.

Sada postoji veliki broj tečajeva i raznih treninga na «time managementa». U prijevodu s engleskog doslovno – «upravljanje vremenom». Pohađati te tečajeve i treninge postala vrlo popularna, i mnogi ljudi su ih prošli. Prošao, ali ništa se nije promijenilo u mom životu. Zašto? – Samo zato što je to kao i sve drugo, mora doći sam.

Prije svega, treba naučiti kako izraditi popise obveza. Na dan, na tjedan, na mjesec – kako nam odgovara. Trebate napisati sve «dugoročni» djela – djela, koje ćemo izvesti već jako dugo vremena, ali откладываем, откладываем i откладываем za kasnije. Nakon toga treba da razmisle da li zaista svi oni su nam potrebni.

Kao što praksa pokazuje, u ovom dubljoj analizi, pola tog popisa отсекается sama od sebe. Nešto što ne vrijedi da se ne treba nešto, ako se pažljivije pogleda, i uopće je besmisleno bilo što. Dakle, to je ono što nas je još nedavno тяготило, zdravo отсекается.

Postoji mišljenje da pušači treba da se odrekne cigareta, kako bi imali više vremena. Svakako, pušenje je opasan navika, ali ona apsolutno ne ometa pri formiranju vlastitog rasporeda. Ako želimo pušiti – mi ćemo imati vremena za to učiniti pod bilo раскладах.

Ovdje je važno naučiti donositi odluke brzo. Ne razmišljati, ne voziti tamo-amo neke misli, a ne trošiti vrijeme uzalud. Gotovo svako rješenje u kojem slučaju, to se može popraviti. No, odluka, koji je zahtijevao bi ozbiljne взвешиваний, u svakodnevnom životu ne toliko.

Važno je naučiti da se ne odgodi za kasnije. Ako nam je potrebno napisati članak – idemo i pisati. Ako nam je potrebno pripremiti večeru – idemo i za kuhanje. Ako nam treba netko nazvati – idemo i звоним. Nema «kasnije», nema «evo sada ću učiniti, i otići ću…». Ovdje moramo biti категоричными, potrebno je da budete odgovorni i odlučni. Mi, ili činimo, ili zaboravljamo da o tom pitanju, ili da ga obavlja netko drugi. Četvrte se ne daje, četvrti ne bi trebao biti.

Nakon što smo saznali za pravilno planirati svoj dan, jasno ograničavaju na «treba» i «ne treba», obaviti potreban u istom trenutku – mi smo odmah imajte na umu koliko smo, u stvari, slobodnog vremena. I to slobodno vrijeme možete provesti nešto što je dobro – da se uključe u саморазвитием, druženje s prijateljima, putovanja i još mnogo toga.

To je naše vrijeme. I samo mi možemo odlučiti kako upravljati. Ako želimo biti uspješni, ako želimo svi imati vremena – mi ćemo biti uspješni, i svi imaju vremena. Sve što je u našim rukama. I kako bi rekla velika Coco Chanel, — «pa ih se ne može izostaviti».

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: