Kako uzeti prvo mjesto

lider

Vi ste pitali, da se razlikuje od vođa od drugih, koji su na prvim pozicijama? Neka nam ostaviti po strani da pozitivno razmišljanje i kognitivno psihologije i odgovor na pitanje iz poslovne perspektive. Vođa uvijek čini malo više od drugih. Pri tom ostatak čini se da to čini nemoguće stvari.

Tko pogodi vrh

Pokušati dovesti analogiju iz velikog sporta. Ranije djece u Tim Olimpijskog Rezerve odabranih u cijeloj zemlji. Skupljali su one kod kojih su treneri otkrili opredjeljenje da se uključe u omiljenim sportom. Roditeljima se nude prevesti ih u jednu od velikih sportskih društava — «Dinamo», ЦСКА, «Spartak» i ostale

Zatim s djecom počeli raditi маститые treneri. Oni гоняли малышню na križeve, ОФП, koreografiju i praksu na ledu — ja dajem primjer treninga za umjetničko klizanje. Stalno pravio custom — netko ne выдерживал opterećenja, netko roditelji odlučili uskratiti sportske karijere. Razloga je bilo mnogo, i to nije važno. Važno je da u nekom trenutku u grupi istih godina bila oko 15-20 osoba.

Tko je zauzela prvo mjesto

Evo ti 15-20 ljudi, koji se postupno izlaziti, treniraju, natječu se i razvijaju svoje vještine u nekom trenutku će morati da se natječu između sebe za nagrade prostor.

Najčešće u grupi, postoje neke talentirane djece. Prirodni podaci omogućuju im da lako pobijediti kod svojih vršnjaka u skupini, a prva tri mjesta brzo distribuira u grupi. Problem kod talenata nastaju kasnije, kada su izvan grupe suočavaju se s istim talentiranim djecom iz drugih skupina.

U ovom trenutku mnogi od njih gotovo bez borbe inferiorni u odnosu na svoje mjesto kolege. Oni nisu navikli da uloži značajne napore za osvajanje svoje medalje.

Zašto talente inferiorni u odnosu na svoje mjesto

Riječ «značajan» je ovdje ključna. Sve, apsolutno Sve, postavljeni na treninge. Treneri prate ove vrlo strogo i ne daju mogućnost «схалявіть». Roditelji, također, shvatiti važnost ispoljavanja prirode na treningu i na svaki način podržavaju mlade sportaše — pohvalio ih ohrabriti za nagrade i ne jako psovati za gubitke.

Jednom sam izlazio s treninga — sam imao otprilike deset godina, pojedinosti ne sjećam se, i slučajno čuo dio razgovora majka jednog od darovitu djecu iz moje skupine s našim trenerom. Ona je pitala, ima li sina šanse da će novu sportsku zvijezdu. Skoro sam pao s trgovina i čak выронил sjedalo, kad je čuo odgovor trenera. On je rekao da je moj prijatelj nikada ne će postići izvanredan uspjeh u sportu, jer on sve radi bez napora. On je navikao raditi na 100%, dok je u udobnoj zoni. Da biste postali vođa trebate raditi na 150%, učiniti uvijek malo više svaki dan.

Tko je lider

«Učiniti uvijek malo više svaki dan», često razmišljam i izustiti te riječi sam sebi i svojim klijentima, sa kojima radim u svojoj tvrtki Solo Business.

Nema čarobnih alata marketinga, oglašavanja i PR-a, koji bi doveli do uspjeha lako i jednostavno. Nema stranice, tekstove i Social Media neće donijeti pravi uspjeh. Možda će se pojaviti privremeni uspjeh, koji može samo da se opustite i otežati put prema gore.

Učinite svaki dan malo više, nego što možete učiniti. Uskoro ćete čuti kolege i klijenti počinju govoriti o tome što radite nemoguće.

Znači, vi ste na pravom putu.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: