Kako pronaći vrijeme za postizanje svojih ciljeva

Postizanje ciljeva

«Prepreke su one zastrašujuće stvari koje vidite, prilikom izvlačenja pogled sa svog cilja.» — Henry Ford. Jedan od najtežih testova pri postizanju bilo kojeg cilja, to je obično borba s onim što mi stalno pokušavaju odgoditi sve za sutra, ili za sljedeći tjedan, zbog svih neposrednih poslova, наваливаются na nas i na poslu i kod kuće. A za sutra, nažalost, priča s откладыванием se ponavlja iznova i iznova.

Dakle, ako ozbiljno želite da postignete cilj, onda treba početi djelovati danas. Pronaći slobodno vrijeme, naravno, veliki problem. Naravno, svatko se od nas težak i preuzeta život, svi smo vrlo zauzeti, preplavljen mnoštvom poslova i brige. I čak i ako imamo i pojavljuje malo vremena, mi obično se osjećamo vrlo umorni za nešto što zahtijeva energije ili razmišljanja. U trenucima kao što nam najčešće žele samo da stavite svoje обмякшее tijelo ispred tv ekrana, ili samo spavati.

Pa ipak, gdje i kako naći vremena za postizanje svojih ciljeva?

Nedavno me pitao jedan od čitatelja:

Kako pronaći vrijeme? Ja ne znam gdje da počnem rad na svojim ciljevima, jer osjećam da je za to ću morati žrtvovati nešto važno za sebe. Jako mi je zanimljiv tvoj odgovor, kao otac 6 djece — što si жертвуешь u osobnom životu, za postizanje svojih ciljeva?

Nisam mogao odmah odgovoriti na tako jednostavno pitanje. Jednostavno ne postoji bilo jedinstvenog jednostavni trikovi koji magično način odmah bi omogućio pronaći hrpu slobodnog vremena za sportove na svojim ciljevima. Za to je potrebno raditi, da preuzme obveze, za to je potrebna motivacija … ali svakako, to se može učiniti. I ja sam, kao oženjenim i imaju 6 djece do odnedavno radi odmah na dva posla, ja sam našao vremena za trening do trčanje maratona, za rad na otplate svih kredita, za prelazak na zdravu prehranu, za parsiranje бардака u svim sferama života, kako bi saznali ustati rano i za mnogo drugog.

Kako? Ja sam napravio to tako što se u jednom koraku, a cijeli niz koraka, koji su dosljedno su dolazili jedan za drugim:

1. Jedan cilj za put.

Vrlo često problem postaju naši pokušaji da se uznemiravati previše ciljeva istovremeno. Vjerojatno možete sastaviti cijeli popis stvari koje želimo učiniti, što pokriva cijeli spektar života, od sadnje omiljene vrste tikvica na zemlji, na studij talijanskog i sport. Obično kontemplacije takav planine poslova bezveze, tako da ne možemo početi da ih nikada. Ili obrnuto, mi smo хватаемся za njih gori oči, ali entuzijazam je vrlo brzo suši, jer je teško održavati fokus i energiju (dva ključna sastojka u postizanju bilo kojeg cilja), kada se baviš se odmah više ciljeva istovremeno. Čak dvije stvari paralelno teške, osim u slučaju kada je jedan od njih ste već radite na autopilotu. Na početku usredotočiti na jedan cilj za put. Samo ako počnete to je na autopilotu (ako je moguće), tada možete dodati još jednu.

2. Pobrinite se da je vaš cilj — to je stvarno ono što želite.

Nije dovoljno samo reći «Lijepo je бивиучіть Francuski» ili «bilo bi zabavno vježbati jogu svako jutro». Vi uistinu želite. Pitajte sebe zašto želite ostvariti taj cilj, i općenito koliko jako želite. Razmislite o tome što vas motivira. Odlučite da li vam je to potrebno, i da će postizanje cilja. Važno je raditi na analizi prvo, onda jednostavno ne postoji vrijeme.

3. Učinite vaš najveći prioritet cilj.

U životu razne stvari, koje apsorbiraju naše vrijeme, od škole, posla, bilo rutinskih poslova, do hobi i samo hobija. I ako na prvenstvo smo расположим sve te stvari ispred našeg Velikog Cilja, onda nikada i ne nađemo vremena za nju. U сутках nije tako puno vremena. Dakle, u nekom trenutku morate sami uzeti u svoje ruke i nositi se s prioritetima. Ako je naš cilj će imati najviši prioritet, mi ćemo naći vremena za nju.

4. Smanjite polje svojih aktivnosti.

Ja sam veliki fan pojednostaviti svoj život, i prva stvar koju trebate učiniti je sastaviti popis od 4-5 najvažnijih stvari. Stvari na koje ste se stvarno želite gubiti vrijeme, koje volite i koje vam donose radost. Samo na primjer reći — u mom tom popisu su: provoditi vrijeme s obitelji, pisati, čitati, i trčati. Sve ostalo neznatno ili uopće ne smeta. Čim čine listu, razmislite o tome kako smanjiti broj onih najvažnijih aktivnosti koje su za vas su nevažni. Da li ste član kluba Harley-Davidson, ali to više ne donosi radost i zadovoljstvo? Taktično, napustite ga. Ako se riješiti barem od nekoliko sličnih aktivnosti, onda će vam se cijeli vagon vremena za stvari koje ste oduvijek željeli napraviti, uključujući i za svoj veliki cilj.

5. Jednostavnost.

Važno je da cilj nije bio previše zahtjevan. Vjerojatno će vam se svidjeti imati ogroman popis od bodova koje je potrebno ispuniti za postizanje cilja. To će biti naprezanje. Umjesto toga, bolje da se usredotočite na malim svrhe, dijelovi su svoje glavne ciljeve. Na primjer, ako je glavni cilj — početi skupljati novac za безбедного postojanja na mirovine, onda je prvi dio ili mali cilj, to je studij na području ulaganja, o tome gdje i kako možete uložiti novac da ne držati ih pod madrac i ne dati im oboriti. Drugo je otvoriti odgovarajući račun za transfer novca. Treće — uspostaviti redovite, automatski prijenosi sredstava na račun i ne trošiti sredstva tog depozita. Drugi je pristup u stvaranju navike, koja će vas voditi ka postizanju cilja. Ako je cilj, na primjer — doći u formu, potrebno je fokusirati prvo na stvaranju navike u šetnju svaki dan (ili trčati, voziti bicikl, i tako dalje). Kako je samo ta navika formirati, fokusiraj se na ono što je potrebno piti samo čistu vodu. Dalje na tome da treba jesti voće i povrće umjesto ikakve gnojiti. I tako do onoga trenutka, kao i cilj će biti postignut.

6. Ostanite usredotočeni.

Jedan od najtežih trenutaka u način za postizanje bilo kojeg cilja, a to je sve vrijeme ostati usredotočeni na njega. Nas vrlo lako može uhvatiti neku drugu stvar, mi oholosti i prestanemo da se usredotočite na cilj. Obavezno treba naći načina da zadrži fokus, ako je cilj vam je još uvijek važna. Objesiti poster na zidu, ili ispis na hladnjak, stavite u računalo na radnoj površini sliku koja prikazuje svoj cilj. Postavljajte sebi dnevni podsjetnik. Recite drugima o vašoj svrsi izravno ili putem internet blog, i učinite da oni svakodnevno pitali su vas o napretku.

7. Podijelimo vrijeme u blokove.

To je ključni trenutak. Možda je vrijedno stavite ga na popisu pod brojem 1, ali odlučio sam da prvo morate postaviti temelje u obliku gore navedene korake.

Što će se morati podijeliti sve svoje vrijeme na blokove, i odabrati blok za rad na cilj. Odaberite intervala koji vam odgovara — ujutro, na ručak, nakon ručka, odmah nakon posla, kasno noću. Pokušajte planirati vrijeme, tako da vas ne smeta više «hitan» sitni što su sastanci, telefonski pozivi, djeca i tako dalje). Također, vođeni u periodu svoje najveće aktivnosti, kada ste još uvijek puni energije i ne валитесь s nogu od umora. Na primjer, za mene je jutro, jer je bliže večeru nužno se pojavljuju stvari koje ometaju u mojim planovima (pogotovo kad sam radio u uredu), a navečer (koji je, odmah nakon posla) osjećam se pomalo umorno. Također treba pronaći pravu jedinice vremena. Nemojte birati manje od 30 minuta. A1 sat će biti puno, puno bolje. 2 sata, naravno, малореальны za većinu ljudi, ali vaš raspored može se razlikovati. Ako postoje mogućnosti izdvojiti 2 sata — radovati se i iskoristite ovo.

8. Neka to bude najvažniji predmet rasporeda.

Vrijeme blok koji ste planirali, mora dobiti najviši prioritet. Na primjer, postoje planovi koji doživljavamo vrlo ozbiljno — posjet liječniku, ili važan sastanak, a mi činimo sve što možemo da zasigurno ti sastanci održe, i pokušati ne biti kasno za njih. «Žao mi je, ali imam zakazan posjet liječniku na to vrijeme, ne može se pregovarati bez mene?». Ali kada dođe vrijeme za rad na vaše osobne ciljeve, mi se često откладываем ih kasnije zbog svih hitnih poslova. Ne dopustite to. Ovaj blok vremenu mora postati sveto mjesto za vas.

9. Pokažite da ste ozbiljni.

Recite nam nešto o vašoj svrsi što je moguće većem broju ljudi (o kojim bi se vrijedi sve reći, a o kojim ne, mislim, odlučite sami). Detaljno opišite svoj cilj na papiru. Ako niste uspjeli snimiti cilj na papir, znači da niste ozbiljni. Zatim napravite plan, sa srednjom etapa i datume. Unaprijed razmislite koje mogu nastati prepreke, i napišite strategiju kako ih prevladati. Postojanje detaljnog plana pokazuje da ste zaista ozbiljni.

10. Pronađite svoje guzzlers vremena.

U životu gotovo svakog čovjeka postoje stvari o kojima se može gotovo bezbolno da biste dobili osloboditi od. Riječ je o stvarima koje troše naše vrijeme, i ne donose korist. Na primjer, gledanje tv, video igre, zabavne stranice, šetnje u barovima i sl .. Ako će biti u mogućnosti identificirati kao guzzlers vremena, onda ćete biti u mogućnosti pronaći vremena za rad na svojim ciljevima. Zapamtite, ako nešto nije uključena u popis, koji smo činili u koraku broj 4, onda to znači da od toga možete riješiti.

11. Napravite put do cilja dio svakodnevne rutine.

Ako je vaš cilj se postiže tjedan, naravno, možete preskočiti ovaj korak. Ali većina ozbiljnih ciljeva zahtijevaju pristojne količine vremena na ispunjenje, i to je razlog zašto vam je potrebno implementirati rad na njima u svoju svakodnevnu rutinu. Postoje ciljevi koji zahtijevaju dnevnih napora, recimo, sitan sebe na zdravu prehranu ili sportskim aktivnostima. Pronađite vrijeme, dobro se uklapa u vaš raspored. Najbolje je zakazati rad na cilj odmah nakon čega je-što se radi redovno svaki dan, na primjer, to može biti uzimanje duša ili čišćenje zuba, dolazak na posao ili se vraćaju s posla. Tako će se smanjiti mogućnost da vam banalan zaboraviti na svoj posao. Za druge svrhe, koje ne treba vježbati svakodnevno, najbolje je koristiti tjedni raspored, na primjer, ako se radi o satovima stranog jezika. Jednostavno unesite je u rasporedu za tjedan dana i postavite sebi svakojake način je ovo povezano sa koje vam vrlo zgodan, da ne zaboravim.

«Ne pokušati. Ili radite, ili ne radite. Nema pokušaja da se to ne dogodi. «- Jod, Ratovi Zvijezda

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: