Kako povećati učinkovitost i prestati omesti

učinkovitost

Tempo modernog života ubrzano raste po danu. Svake godine broj informacija u svijetu u parovima, a također služi i broj načina prijenosa! Kako se nositi s teme informacija, bez ometanja na nevažne informacije i učinkovito raditi u uvjetima informatičke napade?

Koristi imati uredski radnik je bio jedan telefon, pa ili na ekstremni slučaj 2, jedan za internu komunikaciju, drugi za gradsku, ako je radio za velike organizacije! To jest, zaposlenik radio, polazeći od informacije preko 2 m kanala komunikacije: osobna komunikacija i putem telefona.

Ovih dana je broj tih kanala malo povećao:

  1. Pojavili su se mobilni telefoni, zahvaljujući kojima nas se može naći i dobiti UVIJEK i SVUGDJE.
  2. Nakon mobilnim, došli pametne telefone, koji se objedinjuju u sebi funkcije telefona i malog računala!
  3. Internet, koji je doveo za sobom društvene mreže, e-poštu i druge načine da razumiju informacije.

Moderni čovjek umjesto 1-2 kanala dobivanje informacija, prisiljen paralelno obrađivati 5-7! To samo po sebi snažno potiče da se koncentriraju na glavnim zadacima i tjera na još jednom pobjegne na novi komentar na socijalnu. mreže ili blog, odgovoriti na poruku u Скайпе, pisanje e-mail poruka itd.

Na kraju, naša učinkovitost drastično pada, performanse su također ide dolje. Rezultati postaju gore i nezavršene poslove gomilaju, stvarajući «gruda snijega». Pri tome mi dosadi na red jači, rad nas počinje sve manje i manje oduševiti, o mogućim posljedicama svega toga, ne treba ni govoriti!

Jedini siguran izlaz koji dolazi na um je probati sve te procese optimizirati!

  1. Mobilni telefon — pokušajte smanjiti količinu razgovora na mobilni do potrebnog minimuma, također može smanjiti i samu trajanje poziva. Jedno vrijeme sam koristio «pravilo 5 minuta», ako sam выбивался izvan tih okvira, sama штрафовал (osim u iznimnim slučajevima), tjedan dana kasnije to je postala navika, a svi telefonski razgovori postali održati na red efikasnije.
  2. E — pošta-za rad s njom možete optimizirati vrijeme, na primjer 1 puta ujutro u roku od 20-30 min, jednom navečer, ako je e-mail oduzima više od 40 minuta. u dan, prijavite se asistent, original ili podršku s bazom podataka gotovih odgovora na uobičajena pitanja, отпишитесь od svih poruka koje Vam ne donose praktičnu korist!
  3. Icq, скайпы i ostalo — koristiti samo za rad i minimizirati, ja npr. koristim skype je samo po dogovoru s osobom s kojom ću razgovarati, to pomaže da uštedite vrijeme.
  4. Društvene mreže su generalno bolje isključiti ili koristiti već na samom kraju radnog dana, kada se još uvijek ništa ne žele.
  5. Internet — ovdje često smo oholosti na različite bannere, kontekstualnih oglasa «lijevo» veze. Prijavite se tekstualnu datoteku na radnoj površini, nazovite ga: «Kamo otići/ što napraviti». Napišite tamo adrese onih mjesta koje Vas заинтересовали i sve one misli/ideje, koji su došli do Vas u glavu tijekom izvršenja planiranih zadataka. Pregledajte ovaj file u slobodno vrijeme i koristite onu informaciju koja se u njemu накопилась!

P. S. «Pravilo prvog sata» — jednostavno pravilo koje sam počeo koristiti još u to vrijeme, kada sudjelovali plaću teško!

Svaki put kada počnete radni dan, pokušati napraviti najveći kompleks i gadan zadatak od onih koje su planirane. Dakle, u prvo vrijeme je neprihvatljivo odvlačenje pažnje na nešto drugo. Kako samo, najteži zadatak je završen, u Vama se budi velika motivacija nije stao i obavlja druge poslove!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: