Kako postići povećanje plaća

Ne brinite zbog stagnacije gospodarstva u zemlji i o kršenju pravila pristojnosti, pogotovo u takvim uvjetima, kada je u pitanju zahtjeva od šefa za povišicu. Nije sve tako beznadno. Statistika tvrdi da prosječne performanse promjene plaće za godinu dana sigurno raste, a veliki dio poslodavaca pri tome je postavljen vrlo optimističan. Stoga predlažemo da se sprijateljiti s mišlju, da je zadatak postići povećanje plaća, je sasvim moguća.

Najbolja opcija je, naravno, govoriti o povećanju plaće još uvijek u fazi zapošljavanja. Ali čak i ako ste već zaposleni, moj prihod može povećati bez promjene poslodavca.

Primjetite, mi govorimo o osobnim naporom za postizanje cilja, a ne o pasivnom očekivanju, kada dođe povećanje plaća. Pogotovo ako je posao vas, u stvari, odgovara.

Prvi savjet — treba pitati

Ako bi naš svijet bio savršen, svi poslodavci sami bi ocijenili suglasnost zaposlenika, shvativši tko je od njih zaslužuje povećanje plaća, i odmah dobijem bih inicijativu. Ali mi živimo u druge stvarnosti. U većini slučajeva ljudi nikada ne će ponuditi veće plaće, dok su oni sami ne заговорят o tome. Da, morati proći kroz nekoliko neugodnih ispunjena stresom minuta, ali rezultat će poboljšati vašu dobrobit.

Pripremite pisani sinopsis u obliku teza za razgovor sa svojim šefom. Može se napisati cijeli razmještene žalbu i poslati manager, a možete razgovarati osobno. Navedite sljedeće stavke:

  • Pitajte, zadovoljan li šef vas, kao zaposlenog;
  • Objasnite zašto želite zarađivati više (budite oprezni u komentarima, neka oni neće biti previše osobnim);
  • Recite da ste spremni preuzeti dodatne odgovornosti ili proširiti krug svojih zadataka, da primaju za to više novca;
  • Podsjetite o svojim uspjesima u radu, najnovija dostignuća;
  • Pitajte poslodavca, okolnosti koje, po njegovom mišljenju, mogli poboljšati vaše plaće?
  • Recite željeni raspon plaće.

Počnite s pitanjima

Može se pitati, zadovoljan li kuhar radom, kako ocjenjuje rezultate, smatra da je korisno za društvo. Čuvši nezadovoljan monolog o svoje niske kvalifikacije i mane, ne nastavite razgovor. Tako se obavljaju «osjeti izvan tla». I ako je trend pozitivan, može se govoriti i dalje.

Izbjegavajte osobnih razloga

Neprihvatljivo je tvrditi potrebu da se poveća plaće osobnim razlozima: kredit, rođenje djeteta, неурядицами u privatnom životu. Sve to ne one faktore koji gazda može uzeti u obzir, određujući koliko platiti zaposlenika. Uvjet može biti samo vaš osobni prednost u radu pred drugim zaposlenicima. Pokazatelji, planovi, zadaci — evo, ovo je posao, i to radi samo tako.

Razumijevanje i svijest o stanju u tvrtki

Ako firma doživljava krizu, a imate konkretan plan spasenja situaciji, onda neka ga u zamjenu za povećanje plaća.

Za svoje uspjehe

Ne ustručavajte se podsjetiti o prednostima koje ste donijeli tvrtke u posljednje vrijeme. To je vaša najjača strana u pregovorima, kada je svaka strana svjesni da za daljnji обоюдно prihvatljivo suradnje i udoban rad treba preispitati uvjete.

Raspon plaće

Ne zovi određeni iznos, a željeni maksimum i više-manje prihvatljiv minimum. Izvršni veća je vjerojatnost da će pristati na iznos blizu na minimum, ali ako čuti određenu brojku, onda će sam riješiti, a ne u svoju korist.

Osobni profesionalni rast

Budite među onima koji ne samo da zna kako to učiniti ispravno i dobro, ali i čini tako. Ispitati svoju specijalnost užad, ne prestaju tamo — takav radnik je teško ne primjetiti.

Još 3 znanstvena drago što povećavaju šanse:

  1. Tražiti povišicu u početku dana, jer su ujutro glavari su na višem moralnom nivou.
  2. Ništa ne jesti pred pregovaranjem. Glad je uvijek pojačava motivaciju, a vi ćete govoriti убедительнее.
  3. Pitati na kraju tjedna. U četvrtak ili petak nadzornik, već želi doći labav sa svim poslovima, a to je manje spreman na kompromis.
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: