Kako ne smatrati dana od plaće do akontacije

kumulativni proračun

Bilo proračun, bilo zemlje, regije ili poduzeća obitelji — to je odraz naše to trajnih ulaganja stvoriti ravnotežu između potrošnje i prihoda. Ponekad čak i pri vrlo dobrih заработках, obitelj s vremena na vrijeme prolazi kroz kritična situacija u financijskom smislu. To govori o pogrešnom raspolaganju sredstava. Vrijedi preispitati svoje troškove.

«Štednja» i «скупость» su dva potpuno različita pojma, zbunjena koje se ne isplati. Štednja — to je dobro osmišljenog potrošnja sredstava. Mi smo vrlo često potrošiti veliku sumu na male stvari, koje u principu i ne treba. Tako, na primjer, ići u dućan po kruh (prosječna cijena je u rasponu 20-30 hrk) ostavljamo tamo tisuće na razne slastice i sitnice.

Kako je to moguće? Evo nekoliko preporuka, koje ne samo da će zadržati N-yu iznos, ali će se jasno vidjeti na troškove i prihode od:

planirajte svoje troškove

Prvo, to je vrijedno imati bilježnicu, ili iskoristite specijaliziranih računalnih programa za računovodstvo kućne troškove. Svaki dan, radi kupnje, zadržite ček i sve do sitnice troškove napišite u bilježnicu. Ne isplati se akumuliraju čekove i odložio snimanje troškova — samo o njima zaboraviti. Zapisivao sve novčanog toka kroz mjesec dana vi ćete biti u mogućnosti adekvatno vide stvarnu situaciju. I budite sigurni, postoji ne jedna uzalud потраченная hiljada rubalja.

Drugo, planirati svoje troškove, po mogućnosti na mjesec dana unaprijed. Rasporedite svoje prihode na sve stavke troškova. Bit će bolje, ako ste заведете конвертики pod svaku ime. Na primjer: «prehrana», «komunalne usluge», «zabava», i tako dalje

Treće — izlazak iz kuće, morate znati da trebate kupiti. Uzmite блокнотик, u kojem će se zapisati sve potrebne robe. Slijedite jasno, taj popis. Ne odstupaju od njega. Ako ste planirali kupiti isključivo mlijeko, znači kupiti potrebno je samo njegova.

U svakom gradu postoji veliki supermarketi, u kojima je sve po razumnoj cijeni. Ne isplati ih zaobići strane. Će biti bolje, ako na mjesec unaprijed kupiti proizvodima i proizvodima za svakodnevnu upotrebu. A za mjesec dana će biti uzeti samo kvarljiva roba. To će vam uštedjeti ne samo novac, već i svoje dragocjeno vrijeme.

I na kraju, planiranje, adekvatno dodijeliti svoje troškove. Napravite ravnotežu između troškova i prihoda. Ako ste potrošili na hranu više od 40% svog prihoda, treba da razmisle, svi nazivi u popisu proizvoda tako vam je to potrebno.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: