Kako napraviti čak i loš dan produktivni

Da ustati rano, morate napraviti hrpu posla, a vi ćete biti zauzet do večeri. A kad s djelima će završio, osjećao kao da je slomljena. Za većinu ljudi, kao dana, uskoro, postati iznimka, nego pravilo. Možda mislite da se u vašem životu nastupila je bend nezgoda, jer posljednjih dana neproduktivno. Možda kasnite na posao, ili vam je potrebno riješiti tisuću manjih, za hitne slučajeve, ili vas netko odvlači pažnju od svoje potrage svakih 5 minuta. Ako vam se čini da je danas očito nije tvoj dan, tada ćete morati uložiti malo napora da se promijeni stanje.

Evo nekoliko savjeta kako učiniti čak i loš dan produktivni

plodan dan

1. Zastanite i razmislite

Najčešće radni dani postaju neproduktivne, jer je osoba prihvaćena za obavljanje samo one zadatke koji se javljaju u toku dana. Obično, trenutni posao se nađu najočitije i jednostavnim. Takve probleme imaju nizak prioritet. Djeluje bez plana, ne možete se kretati u određenom smjeru. Dakle, potrošen trud i vrijeme nicemu ne vode, i dan čini se da je neučinkovit i zamorno. Odmorite se od svojih tekućih poslova, opustite se, zatvorite oči i usredotočite se na svoje ciljeve, koje ste željeli postići za danas. A sada se zapitajte: da se kreće u pravom smjeru?

2. Sortiranje zadataka po prioritetima

Zapišite na komad papira sve poslove na obavljanje kojih želite danas nastaviti. A sada organizirajte ih po važnosti. Također možete uključiti u ovaj popis onih stvari koje su odavno odgode na neodređeno. A sada nastavite na izvršenje postavljenih zadataka u onim redom kojim su oni navedeni u popisu.

3. Maksimalno nao ako otoci sebe od distractions

To može značiti da vam je potrebno isključiti zvuk telefona, zvučna upozorenja na mail, prenijeti zajednički čajanka s kolegama za kasnije. To jest, ograničite sebe od svega što vas odvlači od posla.

4. Pogledajte na dan kritična

Kada ste na vrhuncu neproduktivna dana, ne isplati se trošiti vrijeme i energiju na osjećaj krivnje. Pogledajte na dan kritična, to će vam pomoći da sagleda trenutnu situaciju kao priliku da nauče nešto novo, što će vam u budućnosti biti učinkovitiji. Pokušajte dobiti maksimalno korisno iskustvo od nesretnog dana.

Pokušajte pronaći odgovore na sljedeća pitanja:

  • U nekom trenutku stvari idu u krivom smjeru?
  • Pa da sam отвлекаюсь?
  • Što trebam učiniti drugačije?
  • Da mi je pomoći da se ponovno usredotočite se na svoje ciljeve i zadatke?

Kakvi god da su okolnosti, pokušajte ne odustati i, po mogućnosti, popraviti situaciju.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: