Kako doći do ciljeva u životu

Kako doći do ciljeva

Mnogi od nas često sanjati o nekim dostignućima, ali se javljaju problemi s njihovom provedbom. Većina prepreka na putu do željenog leži u posebnostima naše psihologije. Čovjek ima tendenciju da preuveličavaju opasnost i problem prebaciti odgovornost za svoj neuspjeh na druge i patiti od obične lijenosti. Kako postići bilo koju svrhu, bez gubit vrijeme uzalud na prazne anksioznosti мнительность?

Postoji nekoliko klasičnih preporuke koje će pomoći da efikasnije raditi na ostvarenje snova

1. Napravite jasan popis svojih želja

Vaše želje ne moraju biti nejasni i неконкретны – naprotiv, bolje je točno propisati sve postavke. Na primjer, ne «Želim mnogo novca», «Želim postati stručnjak u svom poslu s dobrim primanjima, ili dati određeni iznos novca.

2. Обозначьте određeni rokovi

Cilj bi trebao biti ne samo визуализированна na papiru, ali također imati određene rokove za postizanje, ne napuhane i ne заниженные. Neka ovo bude godina plan, godišnji plan ili tjedni – što je najvažnije, da se svi koraci su također detaljno specificirane. Trebali biste jasno vidjeti svoj put i uzeti u obzir moguće prepreke. Ovaj trik će pomoći da ne gubite vrijeme na sitnice i usredotočiti se na izvršavanju planiranih.

3. Ciljevi moraju biti realni i ostvarivi

Previše je velika i velikih cilj zbunjuje svojim dimenzijama i prijeti oduzeti samokontrolu. Rezultat je ponavljanje прокрастинации, da mi opet i opet откладываем početak aktivnosti zbog straha puno za izgubiti. Bolje razbiti veliki cilj na male korake ili faze – tako psihološki lakše podnijeti оперирование svojom voljom ili akcijama lice odgovornosti za svoju budućnost i budućnost svojih životnih planova.

4. Pronađite inspiraciju

Neka to bude biografija velikog čovjeka, koji je dosegao visine, u neposrednoj vam području. Analizirajte što situacijama, omjer osobne volje i želja za pobjedom su pomogli poznatih ličnosti doći do bilo kakve pobjede ive života – ovaj put nije posut ružama, ali je nagrada u obliku samoostvarenja i postignute ciljeve čeka svog junaka.

5. Образуйте krug podrške

Važno je imati čvrst, pouzdan rame uz vas, da biste dobili energetsku подпитку od svojih prijatelja ili voljene osobe. Ako ljudi vas de-motivirati, ne vjeruju u svoj događaj – to обесточит, bi lišiti energije. Važno je imati najmanje jednog razumije druge, koji neće pucati osobe s planiranog kursa.

Također je poželjno redovito jednom u tjedan ili mjesec – pregledati svoj raspored zadataka i prilagodbe ili popraviti postignut. Ako cilj nije ispunjen, važno je razumjeti zašto se to dogodilo?

Bez samokontrole nema napretka, pa je važno uvijek slaviti – posao kreće s mrtve točke ili ne. Koji su resursi i snage još uvijek može privući na realizaciju vašeg cilja? Ponekad mogu pomoći uobičajene rituale – šalica za čaj, meditacija ili kućni večer u ugodnom ambijentu. Razmislite, pogledajte napravite reviziju svojih životnih postrojenja i vrijednosti.

Ono što je najvažnije – cilj treba biti svoj, a ne tuđi san, koji vam ulažu u svijest obitelj, prijatelji, oglašavanje ili ambicije. Završite s tim, tko je i za što ниточки vas vuče – i trim ove ниточки. Ako cilj nije u skladu sa svojim unutarnjim «ja» — vaši napori uzaludni.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: