Kako da biste dobili veće plaće

povećati plaće

Radite već dugo na jednom radnom mjestu, a da ne povećavaju plaće? Vi se obavljaju svoj posao kvalitetu i na vrijeme, ali to nitko ne cijeni? Da biste dobili povećanje plaće, potrebno je raditi, a ne čekati kada voditelj deigns na vas da obratite pažnju. U ovom članku ćete naći nekoliko savjeta kako to postići povećanje plaća.

Kada je najbolje ići do ravnatelja s ovim pitanjem?

Na primjer, vi ste odličan nosile sa дорученим vam je zadatak. Ili vam se odavno nije podigao plaću, unatoč činjenici da je obujam posla povećao, staž i iskustvo porastao, a stopa plaćanja istog. Evo to je vrijeme za ići šef. Ali to mora biti učinjeno će biti vrlo taktično i primijeniti svoje diplomatske vještine. Idete na pregovore, nije loše pripremiti argumente zašto vam treba povećati plaću.

Ali za početak, valja napomenuti, koje fraze ne vrijedi govoriti kada razgovoru s direktorom

1. Ne morate navesti direktoru i usporedite plaće, s drugim kolegama. Efikasnije, ako vi recite nam nešto o njihovim uspjesima, voditi statistiku svoje obavljen posao. Vodič voli određene убеждающие činjenice i brojke, da ga više zanimaju vaši rezultati

2. Ni u kom slučaju ne govori o razrješenju u slučaju kvara na vaš zahtjev. Možete ga dobiti, umjesto poboljšanje naplate. Možda vrijedi, vrlo lagano, ležerno, reći da već imate gotov mjesto ili prijedlog u veće firme. Ako vas njeguju gazda, to će biti odlučujući faktor za poboljšanje ne samo plaće, ali i post.

3. I posljednji savjet, što je razlog zašto želite poboljšati, ne упоминайте, da nema dovoljno novca za život. Žaliti, nije najbolji način ostvariti svoje. Vašem direktoru nema slučaja do vaših životnih problema. Tako će biti najbolje, ako zamolite priraštaj, pri tome, obavljanje više posla. Ili da otvoreno reći da želite dobiti više i spremni su raditi jače i bolje, da se opravda povećanje plaća.

Naravno, za takav razgovor, odluči ne svaki zaposlenik. To zahtijeva moralnu obuku, hrabrost i odlučnost.

Možete koristiti i druge načine privući pozornost direktora za sebe:

1. Ako želite da na vas обратило pozornost gazda, budite imao uvijek pred očima. Morate zapamtiti i prepoznati.

Pokušajte biti aktivni u njegovom prisustvu. Na konferencijama, sastancima, sudjelovati, выдвигайте svoje ideje, prijedloge. Ne bojte se pokazati inicijativu kada директоре.

2. Nikada ne govorite loše i ne kritiziraju gazda u krugu kolega.

Rasprave i пересуды vodstvo na radu, ograničeno tema. Uvijek postoji netko tko će vas obavijestiti o tome nadređene i tada mišljenje o vama drastično će pasti kod direktora. Dajte svoje mišljenje o директоре samo pozitivno.

3. Ne treba praviti vrlo zaposleni radnik koji je cijeli u poslovima.

U očima direktora, jednostavno ne nositi sa svojim poslom ili nemate vremena da ispune na vrijeme. Bolje je pokazati ili reći direktoru, da volite svoj posao, cijeniti ga i odnosite se prema njemu je vrlo odgovorno.

4. Izvješće direktora o svojim uspjesima. Držite ga na istom nivou vaših dostignuća.

U ovoj situaciji, vaša skromnost izvan mjesta. Budite ponosni na svoja postignuća, reći o njima. Ne isplati скромничать, ako se posao tiče vašeg radnog područja.

Dat ću vam još nekoliko savjeta psihologa kako bi se izdvojiti u ovom pitanju.

Najčešći razlog zbog kojeg vam se do sada nisu podigli plaću, to je vaša nesigurnost u sebe. Možda niste dovoljno dobro procijeniti svoj posao, kako se s njom nositi, ili ne mislite na sebe vrijedan suradnik. Kako se nositi s ovim prepreka, samo pogledajte plaće sličnim pozicijama u drugim društvima. I da ste sigurni u adekvatnost zahtjeve o povećanju plaćanja.

Sljedeći problem — to je misao o tome, da je razgovor s direktorom o povećanju plaće, može utjecati na vaš odnos s njim. To je zabluda. U stvari, takav zahtjev može biti prihvaćen od strane voditelja kao manifestacija inicijative. Možda vaša upornost će vam u prilog, direktor odluči povećati takvom zaposleniku plaću.

I zadnje, ako ste ipak odlučili, steknu hrabrost i razgovarali s voditeljem, ali je bio odbijen, ne očajavajte. Ne valja se miješati osobni stav i poslovni odnos. Razmatranje toga kako se prema proizvodnim trenucima. Vjerojatno niste uvjereni direktora u tome što vam je potrebno pojašnjenje. Sljedeći put učite, radite učinkovitije i obratite više inicijative. Kao jedini gazda će primijetiti da se to, onda će biti spreman da prihvati vašu ponudu.

A sada savjeti upravo za žene

Ženama u poslovnom sektoru je uvijek teže. Kod žena nije tako razvijene vještine za uspjeh u materijalnoj sferi kao i muškarci. Ali to ne znači da ih je nemoguće raditi. Jedna od glavnih osobina — to je odlučnost.

Upravo ta kvaliteta može pomoći ženama zauzeti položaj iznad kretanje po korporativnoj ljestvici. Više hrabrosti i samopouzdanja, ponekad je potrebno i natječu se za svoj položaj ili promocija.

U zaključku rekao dodati, ako ste samo улаштовуєтеся na posao, a znate koliko realno vrijedi vaš rad, onda uvijek kažete na red iznad plaću. Vrlo često nove poslodavci posebno nizak plaćanje za vas provjeriti na znanje o tržištu rada, i u koliko ocjenjujete svoj rad. Stoga budite odlučnost i hrabrost već na razgovore za posao, braneći svoja prava.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: