6 istina o vodstvu, koje nije prihvaćeno promidžbe za sve

Vrijeme — vrijedne valute, život, kojoj za razliku od novca, nikada nije puno. Život u naše vrijeme ne može biti stabilan. I mi uvijek ne znamo što je moralo ukupno će se potrošiti vrijeme. S vremenom smo se javlja emocionalna napetost i još jedna apatija. To nam ne daje napredovati u svoju učinkovitost. Ali kako da prevladaju te prepreke?

planiranje vremena

Proces na rezultat

Ispravno, učiniti vaš posao brže ili bolje? Vjerojatno druga opcija je važnije. Jer ako ga ignorirati, morati opet vratiti u prošlost slučaj. A tu je i izgubio tempo produktivnosti. S ovog obavljajte svoj posao kvalitetno jedan put, da se ne ponavljam više. U tome može pomoći razumno planiranje slobodnog vremena.

Mudro trošiti vrijeme

Planiranje je metoda utjecaja na vaše vrijeme, čiji je cilj rasporediti ga na najbolji mogući način, proporcionalno svojim djelima. Ako želite izbjeći loših pokazatelja u radu, isplati ih iskoristiti. Na primjer, sastavite plan na papir svoje aktivnosti na današnji dan. Barem, tako da će se vidjeti cilj u bliskoj budućnosti. Povremeno uvode nove zadatke i вычеркивайте stari, koliko ih ostvariti. Задайтесь rokovima rješavanja pojedinih predmeta. Ako se nešto daje teško razbiti na više pod-zadataka. Zapamtite, planiranje štedi vaše vrijeme s vremena na vrijeme!

Prioriteti

Naravno, ne znajući u kakvom je prioritet pravilno trošiti vrijeme, možda izgubiti cijeli efikasnost u radu. Za to unaprijed odredite razinu važnosti. Iskušajte metodu АБВГД. Slovo A je hitan i važan posao. B — važno, ali nije hitno. U — hitnu, ali nije važno. G — ni jedno, ni drugo. D — osvojio je uopće nepotrebno. Numeriranje u redoslijedu prioriteta odsvira svoj udio u učinkovitosti napredak. Ako preuzeo je jedna stvar, nemojte nositi za drugo, dok se ne доделаете prvi. Sve izgleda jednostavno, ali razbijanje takav poredak lako izgubiti brzinu svoje performanse, i na kraju — negativan rezultat svoje aktivnosti.

Žaba na doručak

Jedna poslovica kaže: pokušajte ujutro jesti žabu, i shvatit ćete, da je utjeha može poslužiti kao što je najgore već dogodilo. Drugim riječima привчайтесь odmah uzet za težak posao u prvom redu, nije ga ga za kasnije. Jer tako ćete uštedjeti svoje snage i ostati oprezan cijeli dan.

Reći ne

Ne dopustite nikome da vas odvratiti od prave stvari. Bit će dovoljno pristojno odgovoriti «ne» na neko ponudi. Naravno, to je vrijedno da se taktično, naime, obratiti pažnju na ono što vi ne uskraćuju iz osobnih motiva.

Riješite se guzzlers vremena

Ako je prije provesti par sati u praznu bio je norma, a sada razmislite o tome na što ste potrošili jedinici vremena. Dobili osloboditi od nastave guzzlers, a bolje napravite popis u kojem ćete označiti nepotrebne aktivnosti.

Analizirajte

Prije nego što nastavite na nekom zadatku, razmislite o rokovima za njegovu provedbu i posljedice neplaćanja. Задайтесь sljedećim pitanjima: Što je važnije i vrednije? Akcije koje će poboljšati moje mjesto? Kako iskoristiti vrijeme najviše praktičnije?

Radno mjesto

Obratite pozornost na to gdje se nalazite. Možda postoje stvari koje odvratiti pozornost od važnog. Na primjer, uzročno непродуктивности može poslužiti kao nered na stolu. U tom slučaju uzmite u koš za smeće i dobili osloboditi od svega nepotrebnog. S tim uspjehom vam dodati 30% slobodnog vremena koje možete potrošiti za nešto što je dobro.

Ono što je najvažnije prvo

Ugledavši veliku količinu posla koju je potrebno obaviti u vrlo kratkom vremenu, pokušajte da vas ne uhvati panika. Uradi udahnite i izdahnite. A onda, uzmi komad papira i označite sve na policama. Kao распишите, tako i učiniti, ako samo slijedite razborit planu. A glavna stvar je da ne morate držati sve u glavi. A to znači da se na jednu bol manja.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: