8 savjeta kako vratiti motivaciju

U životu svakog puta, iako se dogodile problema s motivacijom. Ponekad se događa pad u poslu ili zanatu, čovjek se počinje postavljati sebi pitanje: «A zašto mi je sve ovo?» Ili «Zašto sam ti radim?».

Takav gubitak motivacije prijeti kako da čovjek jednostavno nije sposoban nastaviti da obavljaju pravi posao. Ništa se ne događa, sve ide krivo ruke i onda baš ne ide. To je u ovom trenutku moramo uzeti situaciju pod kontrolu i pokušati ponovno zapaliti vatru motivacije. Ali ne zaboravite, da brze odluke ne postoji, i sve što je potrebno da pažljivo razmisli, možda, uzeti olovku i jasno sve snimiti.

Ali tu je već nekoliko gotovih savjeta koji bi mogli pomoći mnogim ljudima. U nastavku navodimo neke od njih:

  1. Potrebno je fokusirati na krajnji cilj. Svaki posao ima kraj, čak i ako u tom procesu mogu pojaviti dosada ili nelagodu. Ali treba imati na umu da je krajnji rezultat uvijek nadmašuje uložili trud.
  2. Pauzu u radu. Svaki posao koji se obavlja tijekom duljeg vremena, zahtijeva pauze, a bolje nije ni jedan. Motivacija može nestati ako je osoba dugo radi, a u skladu s tim, umoran. U tom slučaju, čak i kratkog vremena proveo na određenoj daljini od radnog mjesta, može djelomično vraćanje snage i pomoći sjetiti o motivaciji.
  3. Mala šetnja. Ako dugo sjediti na jednom mjestu, tijelo i um počinju da se umoriti. U tom slučaju mala šetnja pomoći da se opustite i da se vrati u ravnotežu.
  4. Strukturiranje problema. Ponekad motivacija je samo izgubljen u pozadini velikog broja zadataka, koji su na dnevnom redu. U takvoj situaciji potrebno je strukturirati zadataka i odrediti relevantnost svakog od njih. Odmah će biti lakše početi, jer odmah će biti jasno, koja je od zadataka ima primarnu važnost.
  5. Utrka s vremenom. Neka istraživanja su pokazala da se performanse mogu poboljšati, ako na svaki na određeni način utjecati na koncu vremena i izvršiti ga za određeno vrijeme. Pokušavajući izvesti akciju brže od dodijelili vrijeme, čovjek počinje razmišljati o tome kakav je posao dosadan ili neugodne. On misli o tome, da je potrebno izvršiti brže, dok je vrijeme, štoperica nije istekao.
  6. Promjena aktivnosti. Najbolji odmor je promjenu djelatnosti. Ako se osoba osjeća, da je pao, potrebno je prebaciti na neki drugi zadatak. Promjena posla će nakratko pobjeći od toga, što ne uspije, možda čak će dati vremena da razmisli. Ako se mijenjati poslove među sobom, može biti čak i ne jednom, nego dva ili tri, to će vam pomoći održavati sebe u stalnom pokretu.
  7. Izvesti nešto jednostavno. Ako je motivacija pala, a ispred njega je još planina rada, onda sigurno na popisu zadataka postoji nešto jednostavno. To može biti bilo što, da ne će izazvati poteškoće i da će postati vrlo brzo. Izvršavanje bilo koje akcije, uvijek подбадривает, osoba osjeća da je on u stanju izvesti još nešto. Posebno podiže duh posao koji je već dugo čekao, kad joj je gotova. U tom slučaju, čovjek osjeća sjajno čak i od onoga što je izdvojiti s djelom, koje je odavno ukinuti.
  8. Napiši sve što je već učinjeno. Često ljudi stalno nešto radiš, ne uspije pratiti njihov napredak, i da mu se čini da sve njegove aktivnosti su beskorisni. Tada vrijedi se osvrnuti i pogled na ono što je već učinjeno. Idealno, ako snimiti sve od početka, po stepenicama. Ponos što su već neki dio posla, sposoban ponovno vratiti motivaciju.
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: