7 tajni poboljšati njegovu učinkovitost

Svima nam je potrebno dodatno vrijeme. Ali gdje ga nabaviti? Odgovor — dokazati svoju učinkovitost do krajnjih granica. Pogledajmo istini u oči: jedan od najvrednijih dobara u životu bilo zauzeto osobe ima vremena. I bez obzira koliko nam se želite uključiti dodatni sati na noć je moderna znanost još nije naučila. Dakle, mit o 25-satnom dnu u doglednoj budućnosti tako i ostati mit. Pa kako možemo da se protežu vrijeme kada se je, da je ukupan broj sati za sve jednako? Učinkovitost. Ukratko, ne možemo stvoriti sebi dodatno vrijeme, ali možemo poboljšati učinkovitost toga ograničenog vremena koje je na raspolaganju imamo na raspolaganju.

Evo kako to postići:

1. Postavite ciljeve za svaki dan

Jedan od najboljih načina da poboljšate svoju učinkovitost — to je dnevno postaviti za sebe cilj. Svakog jutra, prije početka radnog dana sastavite popis zadataka koje želite ili trebate obaviti izvan radnog vremena. Organizirajte ih u red prioriteta. U zavisnosti od toga koliko će trajati svaki zadatak, u popisu može biti sadržana su dva zadatka, pa i desetak. Nakon izrade koristite listu kao referentni priručnik, kako bi se koncentrirati tijekom dana, kreće za izvršavanje svojih zadataka. Držite popis na umu u lako dostupnom mjestu na radnoj površini kao stalni podsjetnik o zadacima koje želite izvršiti za svaki pojedini dan. Barem bi se postigla svaku svoje unaprijed određene ciljeve i вычеркивайте ih s popisa. Ako ne uspijete postići određeni cilj, prenesite ga na sljedeći dan. Ova jednostavna postavio i kontrolu svakodnevne zadatke nevjerojatno učinkovita za poboljšanje svoje produktivnosti.

2. Делегируйте odgovornosti

Ako vaš položaj omogućuje vam delegirati odgovornosti, tako i vi činite. Previše često nas veže uvjerenje da samo mi smo u mogućnosti izvršiti određeni zadatak ili izvršiti ga uspješno. Tijekom svoje karijere sam posebno je često patio od ovog lažnog uvjerenja. U nekoj fazi sam samostalno objavljivao sve svoje e-mailove, unatoč činjenici da sam imao tajnika, čija je dužnost bila učiniti za mene. Onda sam mislio da imam potrebno više vremena objasniti joj da bi trebala biti uključena u pismo, od samog ga da napiše, kao što sam i činio.

Umijeće delegiranja ovlasti dolazi s vremenom, ali ga vrijedi pokušati istražiti svima. Svijest da je izvršenje zadatka ne može se prenijeti na drugu osobu više govori o želji da se sve držati pod kontrolom, nego o stvarnoj nemogućnosti delegacije. Zašto potrošiti dva sata rada, ako možete za deset minuta sastaviti detaljne upute i predati projekt za izvođenje drugoj osobi? U skladu s tim, ako imate radnik, koji možete prenijeti dio svojih dužnosti, naučiti, kao što se to nastaviti, i donesi ovu vještinu do savršenstva.

3. Dopustite da telefon zvoni. Ostavite e-mail bez odgovora

Vi ste s glavom uronjeni u rješenje problema vezanih uz provedbu jedan od osnivanja do danas zadataka. Zvoni telefon. Vi ste odgovorni. Na suprotnoj strani je vaš sugovornik želi razgovarati važno pitanje, ali nije povezan s danom problem. Razgovor traje samo tri minute i gotovo. Međutim, kada dođete do prekida rad, morate dovesti misli u red, da se prisjetimo, na što ste završili, i na kraju se vratiti na svoje poslove.

Nemojte misliti da je ovaj brzi telefonski razgovor koštao vam je samo tri minute sažetak pažnje. Koštao gubitka koncentracije, tri minuta i, na kraju, vrijeme koje ste proveli, sjećanje, na što ste završili, i перенастроюючи na određeni projekt, kojim ste se bavili prije nego što vas перебили. U principu, ovaj трехминутный poziv, ovisno o složenosti iznesenih u njemu problema mogao koštati šest, sedam, čak i deset minuta!

Ako vaš posao to dopušta, sačuvajte koncentraciju. Isključite telefon ili понизьте glasnoća zvona, da vas ne отвлекал, ili jednostavno ne odgovorite na poziv, ako je ime pozivatelja na определителе sobe nije povezan sa žurna problemima. Vi ćete biti iznenađeni koliko ćete biti u mogućnosti poboljšati svoju učinkovitost, jednostavno omogućuje pretplatnicima da ostavite glasovnu poruku, a zatim odgovorite na njih sve na kraju dana.

Međutim, ne vrijedi se na tome zaustaviti. Isto se pravilo može primijeniti i na e-mail. Pismo, koje zahtijevaju hitno čitanja i neposredan odgovor, mogu se nabrojati na prste. Pa ostavite mail bez pažnje. Dajte joj pričekati. To nigdje ne postoji, dok ćete se baviti svojim poslom. Kao i u slučaju sa pozivima, jednostavno pomaknite se na vrijeme u roku od dan ili dva, ako vam je tako žele, odgovoriti na e-poštu. Ponavljam, odbacujući takve stalne prepreke, vi na red povećati učinkovitost izvršenja zadataka iz svog popisa.

4. Zatvorite svoja vrata

Telefonski pozivi i e — mail- nisu jedine prepreke u moderan uredski života. Zaposlenici također mogu propustiti svoju učinkovitost. U prošlosti, kada sam radio u velikoj odvjetničkoj tvrtki u Washingtonu, dc, mi stalno treba ići na jedan od vodećih partnera u velikom kutnog uredu. Svaki put, gotovo bez iznimke, kad sam ušao u njegov ured, on вздыхал, закатывал oči i snarling: «Da, što ti je potrebno?» U prvoj godini rada u ovoj firmi varao sam tu činjenicu na svom склочный karakter i садистское zadovoljstvo ponižavanja drugih ljudi, drugim riječima, na svojoj profesiji odvjetnika. Ali jednom sam se zaustavio u predvorju ispred njegova ureda, i do mene je došao, zašto je on stalno bio ljut. Bio sam daleko ne i jedini zaposlenik, koji se neprestano je zahtijevao pažnju od visoke vlasti. Dok sam stajao u hodniku i razgovarao s drugim odvjetnicima, postao sam svjedok samom ovoj procesiji od mlađih partnera, вваливается u njegov ured kako bi mu postaviti pitanje ili zatražiti da donese odluku. Stoga ne čudi, da je tako расстраивался svaki put kad sam išao prema njemu. Iako sam to i znao, dvije minute prije mene imao je drugi posjetitelj, također kao i za pet minuta prije toga. Vjerojatno, ako je on imao na raspolaganju dogodilo sedam minuta zaredom, kada je mogao da razmisle o svojim poslovima, siromašni momak je vjerovao da je dan bio dobro.

Koja je svrha ispričao sam tu priču? Ako imate priliku, ponekad vam jednostavno treba zatvoriti svoja vrata. Ako je vaše radno mjesto se nalazi na otvorenom prostoru, вывесите odgovarajući znak. Politika otvorenih vrata je prekrasna u teoriji, ali to često vodi do печальному potkopati učinkovitosti. Ne ustručavajte se zatvoriti svoja vrata i pristojno dati ljudima znati da je vrijeme da se posvetite vlastitoj efikasnosti. Ako im je potrebno razgovarati s vama, oni mogu vratiti kasnije, još bolje će postaviti dnevni unaprijed određena razdoblja, kada ste u mogućnosti dati im svoju nepodijeljenu pažnju. Eliminacija stalne prepreke, vi ćete biti u mogućnosti staviti na svoj zadatak i stoga učinkovito pomak od jednog neposrednog zadatka na drugi.

5. Facebook, Twitter i sustav za razmjenu izravnih poruka

Tajni ubojica vremena. Recimo, možete potrošiti na Facebook još 10 minuta na dan. Za većinu nas to je krajnje skroman proračun. Recimo, također koristite Twitter. Отведем na to još 10 minuta. Usput rečeno, vi ste slali instant poruke sa svojim prijateljima u roku od današnjeg radnog dana? Oh dobro, znam da su slali. Možda vaš suprug ili supruga htjeli podijeliti smiješno povijesti, ili Madonna samo da je objavio datume održavanja posljednjih koncerata, i svi samo o tome i govore. Još deset minuta. Pa koliko ste potrošili vremena? Deset minuta? Dvadeset? Trideset? Evo i nema. Ova brojka je bliže 130 sati. Više od tri 40-satne radne tjedana.

Ne vjerujete? Vi vjerojatno ne možete shvatiti o čemu ja vodim je.

Sve je jednostavno. Ako ćete potrošiti 30 minuta dnevno na društvenim mrežama i razmjenu izravnih poruka, to je u globalu je dva i pol sata tjedno. U godini ima 52 tjedna. Pedeset i dva puta dva i pol od 130 sati. Sto i trideset sati iznosi više od tri 40-satne radne tjedana, koji ćete potrošiti na društvene mreže i blebetanja u mreži godišnje. To je ravno kao drugi odmor.

Mislim, ja nepotrebno dramatična? Može i tako. Ali vam treba shvatiti kao gostujući sličnih stranica utječu na vaše performanse. Trideset minuta dnevno u prosjeku ekvivalent od gubitka tri tjedna radnog vremena godišnje. I čak i ako ćete se provesti u istim aktivnostima na samo 10 minuta dnevno, to je uvijek cijeli tjedan rada u godini. Evo to je tako.

Ja ne запрещаю vam ove klase. Ja samo molim vas izračunati zbroj. Kada ste to učinili, vi ćete biti u mogućnosti poboljšati svoju učinkovitost, kreće društvenu blebetanja na posebno izdvojeno vrijeme tijekom dana kada i tako odmara od posla. Vjerujte mi, nešto cool duhovit komentar koji želite запостить na Facebook, može i pričekati.

6. Izgradite raspored na umu

Oni od vas koji nastoji govoriti kompetentno (da, da, čuo sam da postoje i takve), koriste ovaj izraz rijetko. Zašto? Pokupio sam ga u sebi. Što to znači? U dvije riječi: spoznaj samog sebe, znati svoju učinkovitost.

Davno sam shvatio da pitanja koja zahtijevaju detaljniju misaoni proces, sam odlučujem maksimalno ujutro. Obuhvaćeni su složene pravne bilješke o slučaju, pravne studije, razmatranje složenih ugovora i slično. Nakon ručka sam radije za rješavanje pitanja koja zahtijevaju malo manje koncentracije, ali iznos koji je znatno više, primjerice, odgovor na pitanje na e-mail ili ispitivanje telefonskih poziva.

Poanta je u tome da treba znati vrhuncu svoje performanse u odnosu na ciljeve koje ste sebi postavili na današnji dan. Tada ćete moći napraviti raspored hitna zadaća na dan s obzirom na svoje jake strane ili slabosti. Na umu.

7. Koncentriraj se. Ne хватайтесь na nekoliko poslova

I na kraju, često čujemo o ljudima koji mogu uspješno obavljati više zadataka istovremeno. Uzet odmah po tri stvari. Ali mi u zadnje vrijeme sve češće dolazimo do zaključka da izvršavanje više zadataka u isto vrijeme ubija učinkovitost. Ukratko, ako radite nekoliko poslova, svoju pažnju поделено između više ciljeva. To podriva racionalnost, s kojom ste bili u mogućnosti da završi svaku od njih pojedinačno. Vi mi ne vjerujete?

Provedite jednostavan test. Откопайте u svom rasporedu nekoliko zadataka koje obavlja iz dana u dan. Možda u početku dana uzimate telefonske poruke i provjeriti e-mail, kako bi saznali što su pisma zahtijevaju neposredan odgovor, a što može i pričekati. Pazite koliko vremena imate traje svaki zadatak koji se obavlja odvojeno. Sada bi i ovo. Provjerite jednom listu i ostanite. Provjerite jednu poruku i ostani. Vratite se natrag i provjerite sljedeće pismo, a onda se opet zaustavi. Vratite se natrag i provjerite sljedeće glasovnu poruku, a zatim zastanite, i tako dalje, i tome slično. Da je trebalo imati više vremena? Izvođenje dvije odvojene zadatke sami po sebi ili obavljanje oba od njih istovremeno? Spreman sam se okladiti da je išlo brže, kad ste u tome je pažnju na jednu stvar.

Ali to je bio samo primjer. Сконцентрировав pozornost na jednoj stvari za put, obično ćete biti u mogućnosti doći do cilja brže nego ako ste imali dva ili tri poslovima za put. Fokusirajte se na jedan cilj, postići ga i idite na sljedeći cilj u svom svakodnevnom popis.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: