7 načina da poboljšate učinkovitost

produktivnost rada

Mnogi uredski radnici nemaju vremena za obaviti posao, ne samo u radno vrijeme, ali i izvan. Rezultat toga je jasan pristranost u korist osobnog života. I čovjek se pretvara u hibrid radoholičar i меланхолика — međutim, takvo nije potrebno. Postoje načini kako bi se poboljšala produktivnost rada ne na štetu njegove kvalitete.

  1. Prvo, svako jutro svakog produktivnog osoba mora početi jednako. To je neophodno, jer je prvih pola sata nakon buđenja određuju cijeli dan. I čovjek, koji je postavljen za sebe dnevnu rutinu, u stanju kontrolirati sve poslove koje je imao na rasporedu. I još: svako jutro mora biti ispunjen pozitivnom, jer loše raspoloženje obično uvijek željom da увильнуть od rada pri prvoj mogućnosti. Trajnost smanjuje razinu stresa i tjeskobe, a miran čovjek puno više продуктивен u svojim aktivnostima.
  2. Drugo, vrijedno postaviti za sebe pravilo: ujutro — nije vrijeme za provjeru e-pošte. Morate početi s planiranjem i distribucije prioriteta, a ne od odgovora na koje su poruke.
  3. Treće, sve u svoje vrijeme potrebno obratiti stvarno važan posao. I iako uvijek postoji «nešto više», koju trebate učiniti «brzo», u većini slučajeva ispada da to baš i nije potrebno.
  4. Četvrto, potrebna je koncentracija, a to je da radnik mora naučiti samostalno odstrani sve ga odvraća od rada faktori. Najčešće su to ljudi koji su… ništa ne čine. Poznato je da je okolina utječe na ljudsko ponašanje, tako da onome tko želi postići uspjeh, treba maksimalno izbjegavati kontakte s бездельниками na poslu.
  5. Peti faktor produktivnosti — osobni sustav. To će omogućiti da se ne oslanjaju na takav subjektivni faktor, kao i samodisciplinu. I bez obzira na čemu se temelji osobni sustav — na vlastitim preferencijama osobe ili utemeljena baze — to bi trebalo biti nužno. Čak i najveći geniji iznosio dnevnu rutinu, koji prilazi im je po svim parametrima.
  6. Šesto pravilo — definiranje ciljeva. I da li je potrebno čak i ne ujutro, a uvečer prethodnog dana. Tako čovjek kodira se — odmah nakon što se probudite on već zna da to mora napraviti na ovaj dan.
  7. Obično sedmi — svaki dan mora završiti… ritualima. To može biti čišćenje radne površine na računalu ili u uredu, sastavljanje popisa obveza ili nešto drugo. Što je najvažnije, da je ritual bio je povezan sa poslom.

I na kraju mali savjet. Ako vam se ne sviđa vaš posao ili razinu svoje plaće, ne bojte se promijeniti posao. Možda će posao u Poljskoj, to je upravo ono što vam je potrebno, ali kao što nije lako događa da se odlučite za promjene. Zapamtite da samo od vas ovisi hoće li biti uspješan čovjek ili tako i ostati podcijenjena radnik.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: