14 razloga zašto se ciljevi ne postižu

postizanje ciljeva

U životu svakog čovjeka ima ciljeve i želje, ali tako ispada da se samo malo ostvaruje. Ne samo od okolnosti, ali i od nas samih zavisi do li smo postavili ciljeve ili ne. Pogledajte jesu li svi faktori ometaju ste ukloniti sa svog puta do cilja.

 1. Ciljevi previše. Događa se raspršiti truda, vremena, resursa. Kao rezultat toga, pokret, ako i postoji, to je nebitno. Potrebno je naučiti kako ispravno postaviti prioritete.
 2. Cilj je samo u glavi. Ako niste zapisali svoje ciljeve, smatraju da ih nemate. Učvršćivanje ciljeve na papir daje 50% uspjeh postići.
 3. Nejasne formulacije. Jednostavno zapisati na papir ono što želite — malo, treba još da pravilno artikulirati svoje misli. Na primjer, postati bogat — to je cilj ne. Može biti godinama za nju traže i ne shvatiti postigao si ga ili ne. Pažljivo planirajte načine svoje ciljeve, jer, kako сформулируете, takav rezultat i dobiti!
 4. Lažni cilj. Nastava u srednjoj školi na нелюбимого fakultetu ( «da bi mama se ne svađa»), poslijediplomski studij ( «samo tako, za show»), novi kaput ( «da bi gf ljubomoran») — to su primjeri lažnih ciljeva, kada je u temelju motivacije ne leži naša je želja i potreba da se zadovolje želje drugih. Naučite kako slušati i razumijeti svoje želje.
 5. Netko drugi cilj. Mi tako često želimo da se promjene dogodile u muža ili ženu, djecu, roditelje, da ne primjećujemo, kao što je u svoj popis ciljeva ulazi ono što od nas ne zavisi. Shvatite, neće postati muž zarađivati više, a žena neće postati vitkiji samo zato što su to htjeli ste. Mijenjajte svoj život i onda ljudi u blizini vas također će se promijeniti.
 6. Nerealni ciljevi. Često smo stavili sebi previše malo vremena jer jednostavno ne možemo adekvatno procijeniti količinu potrebnih napora i resursa. Sjetite se da se ne događa nerealne ciljeve, postoje nerealni rokovi!
 7. Самосаботаж. Mi sami мешаем sami doći do svojih ciljeva. Stalno su neke važne stvari (najčešće pseudo važne) ili razloga da ne sada. Lijenost, povraćanje, pritisak na poslu, ujutro ustao na krivu nogu, loš dan — to je samo mali dio isprike, koje smo sami izmisliti za sebe. Saznajte kako pratiti trenutke самосаботажа i pokazati snagu volje na putu do cilja!
 8. Nesigurnost u stvarnosti bi se postigla svrha. S jedne strane mi draw u glavi lijepe slike naše budućnosti, a s druge strane — slabo vjerujemo u njihovo postizanje. Nedostatak takve vjere nas vodi. Nažalost, podsvjesni um je ne može zavarati. Vjerujte u svoje ciljeve i češće kupce da davati!
 9. Nesigurnost u svoje sposobnosti. Nesigurni koraci dovode do nula rezultata, koji pak čine nas još više неуверенными. Прервите ovaj začarani krug! Vjerujte u sebe!
 10. Strah. Mi smo mnogo čega se bojimo, u ovom životu, ali najveći strah koji zaustavlja na putu do cilja — to je strah od neuspjeha, pogreške, kvara. Pa i uzalud! Ne čine pogreške samo oni koji stoji na mjestu, tako da slobodno ići naprijed, griješiti i ponovo nastavite ići!
 11. Mnogo misli — malo djela. Nama tako dugo učio da je prvo prije bilo kakvih stvar je misliti da smo potpuno zaboravili kako to učiniti. Da biste postigli željeni pokušajte ponekad ne misleći.
 12. Ograničenja u percepciji svijeta. Često propuštamo nove mogućnosti, jer ne vidimo ih. Budite otvoreni svijeta. Živite svjesno i tada nove mogućnosti neće proći nezapaženo.
 13. Nedostatak planova. Često za najpoželjnijih ciljeva jednostavno ne ostaje vremena, jer kao što je poznato, manje rutinske poslove u stanju pojesti sve slobodno vrijeme. Planirajte svaki dan, naglašavajući ne manje od sata na «ciljano» slučaj, a rezultat će vas čekati.
 14. Neriješeno pitanje: «što učiniti?» . Ponekad je cilj poznat, a evo što treba učiniti, kako to postići — nema. Odgovor potražite u razvoju književnosti, tečajevi, treniranju.
Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: