12 savjeta kako imati vremena za sve

встигнути sve

Naučiti kako upravljati svojim vremenom pod silom svima. Kod svakog čovjeka postoji 24 sata dnevno, ni više, ni manje. Sigurno imate snove, planove, ciljeve i želje koje ste stalno odgode za sutra, ali se to nikada ne dogodi, zar ne? Kako naučiti rasporediti svoje vrijeme tako da imate vremena napraviti puno?

Kako prestati trošiti život izgubiti

 1. Napišite na komad papira, koliko vremena dnevno provodite na društvene mreže, tv, računalne igre, razgovori preko telefona i tako Dalje, Možda ćete biti iznenađeni, jer je većina od nas čak i ne primećuju koliko vremena oni dnevno troše uzalud.
 2. Napravite raspored nastave za sljedeći tjedan. Veliki broj gospodarstvenika voditi dnevnik, što u njemu pisati o predstojećim poslovima. To je vrlo korisna stvar, jer je zahvaljujući jasnim planom akcije možete postati više discipliniran čovjek.
 3. Uzimajte hranu odvojeno od drugih poslova. Obično gledanje televizije za doručak, ručak ili večeru samo produžuje obrok barem 15 minuta, ali mogli ste ih potrošiti na važnije stvari.
 4. Prestanite biti lijen. Rasti, učiti jezike, crtajte, prijavite se u teretanu ili odaberite ono što vam je na duši. Gledati tv ili sjediti na internetu ste još vremena.
 5. Pravni izlaz. Rasporedi sebi put u tjedan dan koji možete potrošiti na što god želite. To može biti šetnja s prijateljima, gledanje omiljene serije, odmor od radne rutine.
 6. «Ne odgađajte za sutra ono što možete učiniti danas». Oh, koliko je istinit ova popularna izreka. Kako ne bi bilo teško, učinite ono što je potrebno i danas, suprotno lijenost, nedostatak želje i volje. Sutra ćete reći sebi za to hvala.
 7. Pročitajte nekoliko knjiga o prikladnu raspodjelu vremena. Osjetio je sve na svom iskustvu, autori sličnih knjiga otkrivaju tajne koje će poboljšati produktivnost vašeg rada i uštedjeti vrijeme.
 8. Искореняем naviku uzeti nekoliko stvari istovremeno. Ništa dobro takva navika se ne će. Bit će vam teško obaviti nekoliko poslova istodobno, zadržavajući potrebnu kvalitetu rada.
 9. «Pojesti za doručak žaba». Što to znači? Trebate činiti najteže i neugodan je to jutro, za ostatak dana možete potrošiti na nešto što će se lakše, došao da bude, nećete stalno mučiti sebe mislima o pristupu složene poslove i prestati odložiti proces rada.
 10. Naučite reći «Ne». Kako bi pristojan čovjek niste bili, ne da na sebe tuđe probleme. Imate i tako, nedostatak vremena, zašto još više smanjiti produktivnost svog rada? Pomoći drugima — stvar je dobra, ali ne na štetu svog vremena.
 11. Kompletan trening na time-managementa. Profesionalci će vam pomoći rasporediti vrijeme, šireći joj prave prioritete, kao i отсеяв nepotrebne, koji troše svoje vrijeme, stvari. Naučit ćete kako upravljati vremenom i povećanjem produktivnosti rada bez dodatnih troškova.
 12. Možete kupiti sebi švicarski sat, koji ne samo da će vas pratiti vrijeme, ali i da će biti predmet svog ponosa.

Uz poštivanje navedenih pravila, imat ćete više slobodnog vremena, rad će postati kvalitetan i produktivan je, dakle, život će biti malo bolje!

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: