12 jednostavnih navika, koje se donose do uspjeha

Postoji li formula uspjeha? Odgovor je pozitivan, ali dijelovi formule varira od osobe do osobe. Ako kažu da đavo leži u detaljima, o uspjehu može se reći, da on leži u navikama. Iako univerzalna formula za uspjeh ne postoji, međutim, mogu se izdvojiti niz jednostavnih, ali nevjerojatno korisne navike koje možete implementirati u svoj svakodnevni život već danas.

 • Postavljanje prioriteta

Da najviše vremena oduzima? Da od svakodnevnih obveza za vas je najvažnije? Odgovor na oba pitanja mora biti jedan. Ako to nije tako, onda vam se isplati da preispita svoje prioritete. Вычеркните iz svoje to-do lista sve, da ne smeta, i koristite podnio ostavku na svoj maksimum.

 • Planiranje

S večeri распишите predstojeći dan. U svom planu u prvom redu uzmi sat za obavljanje važnih poslova.

 • «Jedite žaba»

Mark Twain je rekao da ako ujutro jesti živu žaba, onda ništa najgore već dogodilo u ovaj dan ne može. Ovaj izraz znači da je neugodan i teške stvari treba raditi na prvom mjestu, a sve ostalo ne čini tako komplicirano. Ako ste odgode neugodan za kasnije, vi ste lišavajući sebe priliku da se u potpunosti koncentrirati na tekućim događajima.

 • Slušajte sebe

Kada ste postavili za sebe ciljeva, planirajte načine kako doći do njih. Slušajte svoje биоритмам i napraviti takav plan akcija, da najbolje odgovara vašim fiziološkim i psihološkim karakteristikama.

 • Ograničiti svog vremena

Obavljanje bilo kojeg zadatka, set za sebe ograničenje vremena tijekom kojeg morate nositi se s trenutnim stvar. Na taj način, od vas će biti lakše da dođu i ne trošiti uzalud trud.

 • Uklonite ono što vas odvlači

Izvori ometanja mogu biti različite stvari. Najčešće je to naprava i Internet. Ali to može biti i nešto više specifična, na primjer, zanimljiva knjiga ili nedovršena zanimljiv projekt. Uklonite ono što vas odvlači na vrijeme izvođenja tekuće zadatka.

 • Ne zaboravite передышке

Nikada nemojte zanemariti nego u popis obveza sati za odmor, sport i prijatelja.

 • Odbrojavanje u planiranju

Postavljanjem veliki cilj koji želite postići na kraju godine, предпримите koraka nazad iz budućnosti do današnjeg dana. Onda je cilj razbiti na komponente i odredite za sebe, bilo rezultat treba ostvariti današnji dan, tjedan, mjesec? U konačnici, malim koracima ste došli do svoje velike ciljeve.

 • Bilješke

Imate pojavio san ili cilj? Učinite prvi korak na putu njegove realizacije, zapišite ono što želite na papiru.

 • Pronađite nekoga tko će pratiti vaš napredak

Većina ciljeva zahtijeva svakodnevni rad, stoga je važno pronaći poticaj krećemo na posao svaki dan i ne biti lijen. Partner koji će pratiti vaš napredak, savršen za ulogu мотиватора. Vrlo dobar, ako je to osoba ima cilj su slične vašima.

 • Zadatak je nevažna poslova drugim

Jedan od odličnih načina da biste dobili osloboditi od dosadnih i besmislenih zadataka — to uputiti ih netko drugi.

 • Čitanje

Čitanje nam omogućuje da se razvije, izvući pravi novim idejama. Pokušajte svakodnevno učiti nešto novo, proširiti svoj krug pogleda na svijet.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: