10 pravila za izvođenje

produktivnost

Na prvi pogled, u takvim različitih kreativnih ličnosti, kao što su internet poduzetnik Jack Dorsey, pisac Харуки Murakami i dizajner Roland Цвик s Studio 7.5, malo zajedničkog. U stvari, načela, kojima su i ostale izvanredne oglase vođena, kada utjelovljuju svoje ideje, vrlo slične. 10 pravila koja više raditi produktivno.

10 pravila koja više raditi produktivno:

1. Počnite nešto raditi

Sposobnost da aktivno djelovati — to je najčešći potez koji je naišao kod stotina talentiranih stručnjaka i poduzetnika u tijeku su istraživanja čimbenika uspjeha kreativne ličnosti. Unatoč činjenici da je teško precijeniti važnost pripreme, vrlo lako se izgubiti u nezavidnom planiranju i samo snove. Morate se prisiliti početi djelovati — i što prije to bolje. To je važno jer, u trenutku kada vi počnete nešto raditi, vi ćete početi primati vrijedne фидбек, koji će omogućiti da poboljšate svoj izvorna nakana i pogled na njega više svjesno.

2. Počnite s malim stvarima

Dok se naše ideje imamo u glavama, mi obično выдумываем velike i bez oblaka projekte. Problem je u tome što je takvo razmišljanje u početku завышает bar za realizaciju ideje. Kako bi se izbjeglo «straha od bijelog lima», počnite s malim ideje koje se mogu dovoljno brzo ostvariti. Možete dobiti iskustvo za obavljanje velikih festivala, nakon što je proveo party, izgraditi neboder u minijaturi, a aplikacija za iPhone za početak nacrtati na papiru. Nakon što ste протестируете svoju ideju u malom mjerilu, kod tebe će se pojaviti mnogo više razumijevanja, kako ga implementirati na višoj razini.

3. Pokušajte ponovo

Pokušaji i pogreške — ključni dio bilo kreativnost. Kao što kaže američki slikar i predavač Зэк Frank, naravno, kada smo pokrenuli ideju prvi put, ispada loše. Ovdje je važno istaknuti iskustvo stečeno u procesu implementacije, i koristiti ga za poboljšanje ideje — da biste stvorili novu, poboljšanu verziju. Takve oglase, kao što je Jack Dorsey, Ben Kaufman i Studio 7.5, vjeruju da je izrada prototipa i stalno ga testiranje — to je ključ za transformaciju средненькой ideje u proizvod, меняющий pravila igre. Umjesto da paničarite, nakon promašaja, budite prema njima pažljiv i učite iz njih. Zatim napravite novi prototip. I još jednom. Prije ili kasnije ćete doći na cilj.

4. Формулируйте za projekte jednostavne ciljeve i stalno im se vratiti

Kada radimo na velikim projektima, mi proizvodimo mnogo novih ideja. To može dovesti do serijskog proširenje ciljeva projekta i na ono što smo započeli плодить entiteta. Ovaj podmukao navika može učiniti nemoguće pravi postizanje ciljeva. Najlakši način da se to izbjegne — formulirati i zapisati glavne zadatke na početku svakog projekta (ako imate partnera, pobrinite se da između vas puna suglasnost). Zatim je potrebno stalno na ovim ciljevima vratiti.

5. Radite na svojim projektima po malo svaki dan

U projektima koji zahtijevaju velike infuzije kreativnih resursa (razvoj novog poslovnog plana, pisanje romana ili samo stjecanje novih vještina), nevjerojatno je važno zadržati zamah. Na primjer, ako su trčanje svaki dan, trening postaje sve lakše i lakše, isto tako, možete trenirati mozak. Potiče ga svaki dan i kreativnost će se provoditi puno lakše. Kao što dokazuje Jack Cheng u svom tekstu Thirty Minutes A Day, nije važno koliko radiš, a ono što je redovito to učiniti.

6. Razviti raspored

Kako bi rad na projektu svaki dan, potrebno je pronaći za to vrijeme. Dnevnu rutinu izgleda dosadno i унылой ideja, ali upravo to stvara osnovu za ovog inspiracije. U svojih posljednjih memoarima What I Talk About When I Talk About Running poznati japanski pisac Харуки Murakami piše o tome koliko je strogi režim, ustati u 5 ujutro i baci u 10 sati svaki dan — kritički za svoje izvanredne kreativne produktivnosti.

7. Lomiti velike dugoročne projekte u faze manje

Kako upravljati očekivanjima i održavati motivaciju za rad na projektu od godinu dana i više, treba razbiti ga na komade, koje možete završiti za nekoliko tjedana ili mjesec. Dvostruka korist od ovog pristupa je u tome što projekt čini se da više rukovanje, pojavljuje se dodatni motiv tijekom rada. Vrlo je važno ponekad stati, da cijenimo ono što je već ispunjen, čak i ako čeka nas još dug put.

8. Dalje od suvišnih susreta

Malo potrage je isto tako nepotrebno, u pogledu performansi, kao što je sastanak. Ako vam treba zadovoljiti (i to je stvarno veliki ako), pobrinite se da svi znaju za što. Ako netko od ovdje prisutnih ne može pomoći da se postigne krajnji cilj vašeg sastanka, neka mu ide. Direktor Qwest Terezija Taylor je u nedavnom intervjuu NYT’s Corner Office je rekla, da je počeo svoje sastanak na temu: «Svi znamo zašto smo ovdje?», a zatim nastavlja: «Svi trebamo biti ovdje?». Kako bi se skratilo vrijeme внутрикорпоративных skupštine, također možete pokušati provesti планерки stoji — standing meeting.

9. Naučite reći «ne»

Kreativna energija nije bezgranična. Iskusni oglase znaju da svoju energiju i pažnju potrebno pažljivo očuvati. Uzmi, na primjer, pisac Tim Коллинза. Njegove knjige Built to Last » a Good to Great prodali milijunima тиражами, a zahvaljujući svojoj остроте uma on je u velikoj potražnji kao savjetnik. No, unatoč činjenici da je Collins traži više od $60 000 za javni nastup, drži ih ne češće od 18 puta godišnje. Ako je on djelovao češće, onda on ne bi ostavio vremena da se koncentriraju na svojim istraživanjima i pisanju bestselera. Kada ste u radnom stanju, ne zaboravite o tome da «nove mogućnosti» znači odcjepljenje od neposrednog radnog procesa. Razgovor ne treba da se neće pretvoriti u prah na male stvari.

10. Zapamtite da čak i pravila koja omogućuju da rade produktivno, stvorene kako bi ih razbiti

Pravila je pridržavati se, samo dok oni rade. Ako ne možete više kretati naprijed zbog svog rasporeda, pokušajte nešto drugo. To može biti daleka putovanja, izlet u muzej umjetnosti, šetnja oko kuće ili razgovor sa strancem — da-ono što встряхнет vas. Razbijanje navike omogućava da dopru do nakana izgleda svježije i перезарядиться, ponovno uroniti u posao.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: