10 pitanja za procjenu napretka

Svatko od nas teži za siguran život, da budu sigurni u budućnosti i dobrobiti svojih bližnjih. Nitko nije ni sanjao da trajno ograničiti i stalno odlagati postignuća željenog za kasnije. Da bi realno procijeniti svoj položaj pokušajte odgovoriti na nekoliko sljedećih pitanja. Ako ste u mogućnosti to učiniti sigurno, to znači da ste na pravom putu za materijalno i financijski siguran život.

  • Imate li određeni cilj koji želite postići?

Razumijete li vi zašto činite određene korake? Na koji rezultat radite? Da bi izbjegavati financijskih poteškoća prilikom realizacije željenog treba jasno oblikovati pojmove, što bi trebao biti krajnji rezultat (proizvod) svoje je to trajnih ulaganja. Tek onda može iznijeti akcijski plan i usmjeriti sve snage na tome, da bi od planiranog.

  • Usmjereni svoje današnje akcije za postizanje cilja?

Plan akcija smanjuje nerazumnih otpad snaga. Upitajte — da li ste znali da možete napraviti ovdje i sada, za povećanje trenutku provedbe svoje ciljeve ili snove? To će pomoći da se brzo ostvari zamislio i postupno doći do njega, a ne sjediti leđa i ruke i upletena u snovima. Shvatite da pasivni stav podrazumijeva samo neke posljedice — nije najpovoljnije za vas.

  • Da li je vidljiv rezultat i pozitivne promjene financijskog položaja?

Razmislite: koliko ste zaradili, da li imate dug i bilo koje imovine? Na koji način je došlo do promjene u svom financijskom stanju u posljednjih nekoliko godina? Jesu li oni uopće? Zašto oni imaju takav smjer? Važno je da to bude isključivo u smjeru povećanja rasta i poboljšanja.

  • Razlikuju li se od vas prihode i rashode?

Svjesni ste sve postupke troškova i dopuna vaš novčanik? Samo primati plaću i uobičajene troškove — to i nije potpuni popis onoga što se događa. Poznat je li vam prinosa na bankarski depozit, postotak se naplaćuje po kartici plaće, odvija se cache-beck na кредитке, koliki je postotak i bilo koje druge dodatne uplate se plaća na kredit? Koliko potrošiti vi i članovi vaše obitelji? Koliko još vam platiti jedan ili drugi kredit, dug, hipoteka? Ako ste sigurni odgovoriti na svako pitanje — samo tada se može govoriti o kontroli situacije.

  • Što imate dugove?

Postoje li oni uopće? U kojem iznosu? Koliko ste uzeli u dugovima? Kada treba da se vrati? Kada i koliko ste već platili? Jeste li sigurni, da ćete biti u mogućnosti napraviti sljedeću uplatu? Što više treba, dalje ste od povjerenja u budućnosti i izlaz na višu razinu života. Uzmi situaciju pod kontrolom, расплатитесь. A dalje uvijek namjestite troškove dakle, da su bili manje prihoda.

  • Znate li vi da ostave?

Ponekad sreća okrene nam ne najljepši dio i tad je važno ne biti zbunjen i nenaoružani. Količinu vašeg oko tri mjeseca plaće mora stalno biti, kako da se ne boji se problema koji se mogu pojaviti iznenada i uništiti stalno morala života. Saznajte kako ne potrošiti sve raspoložive alate ovdje i sada. Također valja razlikovati ono što vam zaista treba, što želite, kao što je jednostavna капризом.

  • Imate li rezervni sredstva za «crni» dan?

Za sigurnost u budućnosti i безбедной starosti budućnosti, morate biti u mogućnosti prikupiti. Za to nije nužno strogo ograničiti — 10-15% od prihoda na novčaniku nije štrajk teško, ali to će biti mirnija. Takav izbor zasigurno će vam zalihe: vi ćete biti sigurni u sebe. A neočekivana iznenađenja u obliku nasljedstva će se pustiti samo ugodan dar sudbine. Ne uzdajte se u njih. Vi sami morate kontrolirati svoju sreću. Dar ili nasljedstvo to je naravno u redu, ali živjeti u ih čeka — obična besmislica. Vi samo puskaete situaciju na «možda». Prihvatite to.

  • Razmišljamo li da će kroz deset godina?

Naravno, ne radi ghost budućnosti strogo ograničiti danas. Važno naći zlatnu sredinu između današnjim danom i daleke budućnosti. Obavezno postavite sebi biljeg na daleku budućnost, a ne samo za sutra i narednih tjedan. Možda od bilo čega danas će morati odustati, ali morate shvatiti zbog čega.

  • Znate li pametno riskirati?

Ovdje je također važno je razlog zdravlje i trezveno. Ne isplati ići u krajnosti — sakriti novac u čarape kuće ili нестись s njima u svaki banke, koja obećava da će dobra investicija. Ako ste odlučili riskirati, procijenite šanse kao na pobjedu, tako i na neuspjeh. Izaberite optimalno siguran izbor za vaš individualnoj situaciji.

  • Jeste li bilo kakve investicije?

Možete li razlikovati spekulacije od ulaganja? Умейте procijeniti rizik od dugoročne investicije. Uostalom, to je vjerojatno i može dovesti do bogatstva. Ali pri tome mudro koristite sredstva za kupnju udjela i na vrijeme vođeni u выгодности od njegove prodaje. Nemojte se previše štede, ali i desno i lijevo ne bacati novac.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: