10 navika za financijsku stabilnost,

звички

Za postizanje nekog cilja, potrebno je njegovati navike koje će vam pomoći u tome. Također i za dobivanje financijske stabilnosti i mogućnosti da postane financijski uspješni potrebno je razviti dobre navike.

1. Naučiti da štedi.

To bi trebao biti vaš prioritet, pogotovo ako još nemate velikog kapitala. Ne uskrati sebi pravim stvarima, ali nemojte previše trošiti. Puno ljudi mjesečno troše puno novca na nešto što im u stvari ne treba.

2. Procijenite svoje troškove.

Ako nikada ne prate svoje troškove, pokušajte to učiniti, iako bi u roku od jednog mjeseca, savjesno napišite sve svoje troškove i kupnje. Procijenite kako ćete potrošiti svoj novac, i da li je moguće smanjiti troškove. Ovaj jedan mjesec eksperimenta može vam pokazati koliko učinkovito koristite zarađeni novac.

3. Investirajte u svoju budućnost.

Ako ste mladi, vi ste, vjerojatno, ne mislite o tome. Ali to je vrlo važno. Pokušajte dio zarađen novac mjesečno štedjeti. Još je bolje ako taj novac će rasti zbog bankovne depozite, vrijednosne papire i slično). Ne stavljajte svoje financijsko blagostanje za kasnije, pokušajte odgoditi barem malo sada.

4. Uklanjanje i izbjegavanje duga.

Ako imate kreditne kartice, osobni zajmovi i druge slične dugove, onda treba početi uklanjanje dugova. Napravite popis svojih dugova i stavite ih u redoslijedu, od najnižeg. I tako postupno расплачивайтесь sa svim dugovima. To može potrajati nekoliko godina, ali je vrlo koristan i potreban proces.

5. Koristite kuverte.

To je jednostavan sustav za praćenje, koliko novca imate za troškove. Svoju plaću podijelite na četiri omotnice — jedan za квартплаты, jedan za prijevoz, jedan za napajanje, jedan za sitne troškove. Na taj način možete lako pratiti, kada i zašto vam ponestane novca.

6. Plaćanje računa odmah ili automatski.

Dobra navika platiti račune, kako samo oni rade, koliko je to moguće. To će dati mogućnost da se ne gomilaju dugove. I odmah će se vidjeti koliko novaca imate lijevo na osobne potrošnje u ovom mjesecu.

7. Pročitajte o osobne financije.

Bolje ćete razumjeti financijske teme, to više imate novac, jer ćete znati koji jar vjerovati, u što vrijednosnice uložiti svoj novac i tako dalje

8. Pogledajte kako povećati svoj kapital.

Učinite sve što možete za povećanje svog kapitala. Potražite nove načine da zaradite novac, pazi gdje plaćaju više za ono što radite. Pronađite dodatni posao.

9. Odrecite se loših navika.

Postoje mnoge vrste loših navika, koje redovito uzima novac. To može biti pušenje, piće, skupljanje nepotrebnih stvari i tako dalje, Pogledajte što je u vašem životu vam donosi malo koristi i sreće, i pri tome uzima svoj novac. Pokušajte se suzdržati od takvih navika.

10. Pazi na svoje zdravlje.

Sada, kao nikada medicina je skupa, – lijekove, preglede, liječenje. Vodite zdrav stil života, koji će u vaš život, zdravlje i radost i neće dati trošiti novac na bolesti.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: