Vježbe sa скакалкой za mršavljenje: kako to izvesti, pravih treninga, pogreške

Zašto često vježbe sa скакалкой za mršavljenje ne rade? Sve je jednostavno — ne znaš na njoj skakati tako da potrošnja kalorija bio je zaista bitno. Ali to nije veliki problem, dok se vi ne znate отжиматься, čučanj i raditi druge vježbe. Osim toga, događa se da skakanje rade, ali čovjek očekuje sasvim drugačiji rezultat, tako i brzo, razočarani. Nemojmo miješati pojmove. Скиппинг — to je vježba kardiovaskularnog sustava, koji omogućava povećanu potrošnju kalorija, i raditi na izdržljivosti. Nema «noge balerina» i «stražnjice fitness djevice» ona ne gradi. Kako isti kompetentno skočiti?

 

Kako se izvode vježbe sa скакалкой za mršavljenje?

U teoriji fitness skakanje na скакалке smatraju высокоинтенсивной opterećenjem. Izvodeći ih svaki dan može izazvati određene probleme sa связками i zglobova, pa čak i травмироваться. Slijedite прыжковые treninga ne više od 3 puta tjedno Za većinu početnika bit će dovoljno 2 sjednice. U ostale dane pokušajte otići bez udarnog opterećenja — bicikl, elipsoidni stroj, plivanje ili hodanje uzbrdo će postati vaši najbolji pomagači u mršavljenju.

Druga velika greška — to je skok, i ne napraviti trening s utezima. Nažalost, nema preskakanje užeta ne može promijeniti naš metabolizam tako, kao što to čine trening s utezima. Osim toga, skakati i ne dizati u odrasloj dobi opasno. Energetski pomažu ojačati komunikaciju i povećati obim pokreta u zglobovima, čime se povećava sigurnost skoka.

Treća točka — ignoriranje pravila zdrave prehrane. Tako, jump rope gori 900 kalorija na sat, ako znate kako ga je brzo skočiti, učiniti dvostruko skakanje i sve vrijeme ne zaustavi. Onda, najvjerojatnije, članak za mršavljenje vam ne trebaju. U svim drugim slučajevima, kontrolirati prehranu ipak morati.

568756857858

Pravilna tehnika skakanja

Morate kontrolirati svoje tijelo na taj «točke»:

 1. голеностопные zglobove «mekan», nema оттянутых kao balerine čarapa u skoku, ne bi trebao biti;
 2. koljena previše, dovoljno mekana da amortizovati, push štitnjak stoga nije valjan;
 3. slijetanja previše mekana, «odraz» vrhom od zemlje nije zadovoljan; press zategnuti, ramena su razmještene u ruci, «оттяжка» zdjelice prije (savijanja stražnjice) može povrijediti;
 4. vježbe sa скакалкой za mršavljenje se izvode s jednakom frekvencijom, mahi užetom — prosječna amplituda, bez «nanosa» ruke naprijed;
 5. ako postoji mogućnost, odaberite intervalni način treninga. Za ljubavnika sa srednjom fizičkom pripremom to vam sagorijevati više kalorija, nego «duge» skakanje sa скакалкой, od kojih polovica od umora izvodi skraćeni amplitude.

5675678658568

Jedinstven kompleks treninga

Pronađite čak i zemljište u parku, dječje igralište, obložene gumom ili kupi sebi kući gumeni tepih pod trener i skoči na njega. Ne skidajte sportska obuća, daju prednost cross-country tenisice, ali ne preživa, a ne cipele za treninga.

Važno! Čak i ako ste dobar skok, izbjegavajte vježbe sa скакалкой za mršavljenje na betonu, hard podlozi linoleuma odozgo i asfaltu.

Na treningu sa скакалкой uvijek nosite monitor otkucaja srca. Izbjegavajte načina rada, u kojima ćete biti kratkog daha, osjeti bol u грудине i nemir. Izložiti se zvučni signal кардиомонитора na slici je oko 85% od maksimalne trening otkucaja srca za svoju dob, i ne prelazi ovaj pokazatelj se ni pod kojim uvjetima.

Zagrijavanje

Počnite разминаться s kružnim okretaja u zglobovima. Krenite od голеностопов gore, do koljena, zdjelice, ramena, lakata, kićankama. Pomaknite se na 10-12 okretaja u svaku stranu u svakom zglobu, radite lagano, ne dopustite klikova.

10 minuta попрыгайте u stilu «s noge na nogu», ne pokušavajući se odbijaju od zemlje što je moguće više.

Glavni dio

Dalje podesite tajmer na 20 sekundi rada i 10 sekundi «pauzu» ili preuzmite sebi Табата-program. Rad 4 minute. Pridržavajte se na dug interval brzo skakanje na 2 noge, «kratko» — s noge na nogu. Možete ponoviti ovaj segment, čime se vrijeme do 12 minuta, ali ne više.

Onda su moguće 2 opcije:

 • vi ste samo 20 minuta skok s noge na nogu, duboko disanje;
 • radite tempo trening sa скакалкой

Intervali sa скакалкой

Alternativni 30 sekundi skačući s noge na nogu, i svaku od sljedećih vježbi bez preskakanje užeta po redu:

 • выпрыгивание iz dubokog приседа. Spustite se u присед, i zgrada nogama, skakati gore, aktivno разгибая noge u koljenima;
 • skakanje u škare. Napraviti iskorak pre, выпрыгивайте gore i mijenjajte noge u zraku mjesta;
 • бурпи — hop nađete u podlošku ležeći, отожмитесь, i skok, isto dovedite noge prema prsima, ispraviti, подпрыгните;
 • конькобежцы — hop prenesite težinu desno na desnu nogu,приставьте lijevo straga крестообразно, балансируйте rukama, ponovite s lijevom nogom;
 • alpinistima — prihvatite naglasak za sklekove, i opet dovesti koljena prema prsima

Ovaj mali kompleks vježbi sa скакалкой za mršavljenje trbuh i noge će vam omogućiti ne samo trenirati srce, ali i dovesti u tonus mišića. Ako radite интервальную vježbanja, moguće je obavljati vlast u dvorani 4 puta tjedno, a 3. Neka se noć punog snimanje s tijekom vremena odmor nakon treninga. Kada odaberete samo ravno skakanje, sljedeći dan možete i otići u dvoranu previše.

Ne zaboravite da istezanje svih osnovnih grupa mišića nakon treninga, i budite oprezni tijekom skokova.

Vježbe sa скакалкой za mršavljenje: video

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: