Sustav табата za mršavljenje

Popularni sustav za brzo mršavljenje «Protokol Табата» razvio je japanski dr. Izumi Табата. Ovaj kompleks intervalnih treninga pokazuje maksimalno učinkovite rezultate u mršavljenju. Ljubitelji sustava ističu da je nakon predavanja višak masnoće na stranama ide brzo, izdržljivost raste, a skeletni mišići postaju jači.

Što je Табата

Što je Табата

Zamišljen u devedesetima jedan japanski dr. metodologija Табата za mršavljenje sastoji se od određenog kompleksa izmjenjuju vježbe. Princip je jednostavan: potrebno je napraviti što veći broj intenzivnih pokreta za mali vremenski period. Kombinirajući sa zdravom prehranom i ispravan način života, moguće je postići željene rezultate u kratkom roku. Kompleks nastave uključuje širok spektar vježbe: dizanje utega (dizanje utega), aerobic (trčanje, čučanje, veslanje) i drugi.

Prednosti i značajke metodologije za mršavljenje

Neke od najvažnijih prednosti programa – to je stabilizacija mišićnog tkiva i istrebljivanja kalorija. Drugi sustavi za mršavljenje, na primjer dijeta, često dovode do kontraproduktivno i nije uvijek su na snazi. Naporan brze vježbe pridonose neometan i stabilan rast mišićnog tkiva u odnosu na masno. S druge prednosti i mogućnosti aparata Protokola Табата su:

 1. U posebnim sadržajima i trenera nema posebne potrebe.
 2. Prvi rezultati se očituju kroz četiri tjedna treninga.
 3. U многочасовых satovima nema potrebe – pet pristupa po 3-4 minuta na dan je dovoljno.
 4. Sustav je dostupan ljudima bilo koje dobi i pripreme.

Učinkovit kompleks Табата: vježbe za mršavljenje

Učinkovit kompleks Табата: vježbe za mršavljenje

Svi razredi u sustavu Табата za mršavljenje kako za početnike, tako i pripremljenih sportaša, treba početi sa zagrijavanja. Početne vježbe:

 1. Iskorak. Provoditi vježbe podataka potrebno je desnom nogom, savijanje ju u koljenu, a lijevu – ostaviti выпрямленной. Napravite nekoliko пружинистых pokreta, mijenja se kut savijanja desnom ud. Ponoviti vježbe za lijevu nogu.
 2. Čučanj. Ispravno je ova vrsta nastave se izvodi tako: peta od poda ne отрывайте, koljena moraju biti paralelne pozicije, a leđa držite maksimalno točno. Ruke tijekom čučanj mora biti izdužena prema naprijed, a u vrijeme uspona – gore.
 3. Radi torzo. Slijedite standardna vježba dva pristupa po 10-15 puta.

Nakon zagrijavanja potrebno je napraviti заминку – mala pet minuta pauze za oporavak. Sljedeće vježbe za mršavljenje namijenjene su za početnike i sportaša srednje razine. Glavna značajka programa: za četiri minuta je potrebno učiniti osam vježbi, pri tom se prilikom izvlačenja na svaku po 20 iz intenzivnog opterećenja i 10 sekundi na odmor. Vrijeme je važan dio treninga, tako da treba koristiti brojač ili štoperica. Kompleks vježbi:

 1. Stavite noge u širini zdjelice, i od стоячего odredbe u najvećoj brzim tempom izvodite čučanj. Ekstremni donji položaj – bedra su paralelno s podom.
 2. Napraviti sklekova onoliko puta koliko možete u intervalu od dvadeset sekundi. Ako vježba će se pokazati složen, može uzeti da je naglasak na koljena.
 3. Prihvatite ležećem položaju, a ruke uzmite po glavi. Noge su savijene u koljenima. Slijedite uvijanje, podizanja lopatice od poda.
 4. Napravite iskorak, naizmjenično noge, pri tome savija ih pod kutom od 90 stupnjeva.
 5. Za sljedeće vježbe na sustavu Табата za mršavljenje potrebna stolica. Расположитесь tako da ruke bile su na sjedalu sa strane leđa. Slijedite povratne sklekova iz stolice, omalovažavanje stražnjicu prema podu.
 6. Prihvatite vodoravni položaj, упритесь ступнями na podu, koljena savijena pod kutom od devedeset stupnjeva. Zatim podignite kukove prema gore, dajući osnovni napon na ягодичные mišića.
 7. Lezite na pod trbuh i istovremeno отрывайте od poda noge i telo.
 8. Slijedite zanimanje «plank» – прилягте na podu, s naglaskom na podlaktice, držite ravno poprijeko. Tijekom vježbe pokušajte maksimalno втягивать trbuh. Jedan pristup je 20 sekundi.

Složenije vježbe za obučenih

Složenije vježbe sustava табата za obučenih

Za napredne sportaše postoji sustav Табата za mršavljenje koja se sastoji od više teških zadataka. Bit takva vježba je усложнении već postojećih vježbi: povećanje broja akcija, što je dodatno opterećenje (na primjer, tijekom sit-ups koristite bučicama, šireći ruke). Pri svemu tome, razmak između zanimanja i odmoru treba ostaviti u izvornom obliku.

Kontraindikacije za trening

Vježbe na sustavu Табата ne treba ljudima koji pate od srčanih i krvožilnih bolesti. Dostupnost ateroskleroze i hipertenzije – još neke razloge zbog kojih interval nastava contra. Prije početka obavljanja fitness Табата za mršavljenje, treba obavezno posjetiti kvalificiranog liječnika. On će provesti istraživanje, govori, što opterećenja su za jednog ili drugog tijela.

Obrazovni video tutoriali: trening za početnike

U sljedećih online video ćete naučiti sve tajne popularne japanske tehnike pod nazivom «sustav Табата za mršavljenje». U filmu su opisane sve osnovne vježbe za žene i muškarce, otkrila sve nijanse intervalnih treninga, pokazala ispravnost izvođenja nastave. Uz pomoć ove učinkovite japanski sustav može postići prve rezultate već nakon mjesec dana. Saznajte kako najbolje vježba za mršavljenje doprinose brzo mršavljenje.

Kako smršati za 4 minute dnevno

Gimnastika Табата za žene

Табата Protokol: vježbe za mršavljenje za muškarce

Kako napumpati press

Punjenje za noge

Tempo vježba za cijelo tijelo

Timer Табата s glazbom

Naši похудевших

Irina, 33 godine:Za izgubiti težinu, ja испробовала mnogo različitih dijeta, ali kilograma ostao na mjestu. Pokušavala sam suzbiti želju jesti uz pomoć raznih preparata, ali ništa nije djelovalo. Jednom vidjela na stranici foto похудевших po sistemu Табата i odlučio na eksperiment. Ja ne прогадала: nakon nekoliko mjeseci intenzivne vježbe uspio izgubiti više od osam kilograma.

Elena, 28 godina:O sustavu Табата sam naučila od trenera u teretani, i ona se pitala. Vježba iako je i složen, ponekad naporan, ali vrlo učinkovit: rezultati vidjela mjesec dana potrage. Pounds otići brzo, a mišići jači. Interval trening mi je pomogao kupiti vitku figuru, o kojem sam dugo sanjala. Ja savjetujem svima da!

Olga, 25 godina:Ne svatko ima priliku dugo trenirati. Sustav mršavljenje Табата kao što je put pogodan za ljude koji cijene svoje vrijeme. Vježbati možete i kod kuće, bez prekida od kućanskih poslova ili rada, a tijelo «stroži» pravo na očima. Prekomjerna težina ne patim, apetit je umjerena, ali imati подтянутую lik želim. U tome i pomaže Protokol Табата.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: