Kako ubrzati metabolizam

Poboljšanje metabolizma u tijeluMetabolizam ili metabolizam je odgovoran za mladost, ljepotu i zdravlje našeg organizma. Vrlo je važno znati što točno intenziteta razmjene tvari u vašem organizmu, jer puno ovisi o njemu svoje težine, ili točnije brzina vaše mršavljenje. Ponekad čovjek sjedi na dijetama i u teretani do «sedmog znoj» bavi, a rezultat nula — kriv cijelom ako se izvodi preko spori metabolizam. Ako ste imali takav problem, onda je ovo članak o tome kako ubrzati metabolizam za vas.

Spol, visina, stas, dob i nasljeđe sve to je osnovni faktori od kojih zavisi brzina metabolizma u tijelu. Naravno da svi ne možemo promijeniti, što će ubrzati metabolizam, ali još uvijek postoje faktori na neki način usmjerio koje možemo ubrzati metabolizam.

  • «Mi smo ono što jedemo» — divne riječi Гипократа prilično točno odražavaju problem, jer je kvaliteta i pridržavanje prehrane uvelike utječe na metabolizam. Mi smo vrlo često zaboravljamo doručak. A doručak je samo potreban našem tijelu da će se probuditi i pitati stopa na cijeli dan. Savjet liječnika, nutricionista jesti 5 puta dnevno, ali male porcije. U svakom sljedećem obroku prednost treba dati proteinski obrok. Riba, sir i orasi su daleko bolje čaja sa пирожным. Ali, ako stvarno želite сладенького pokušajte da dožive do 4 sata na dan, jer to je upravo ono vrijeme kada započinje svoj aktivni rad hormon inzulin, koji smanjuje šećer u krvi. Ne zaboravite vodu, ona mora biti u dovoljnim količinama. I za poboljšanje metabolizma stane voda s limunom, zeleni čaj, biljnih čajeva i voća.
  • Sport. Kada малоподвижном načinu života mišićna masa smanjuje se zamjenjuje masnim tkivom, koji praktički ne troši kalorija, tako da je vrlo važan za sport za rast mišićne mase i protoka primljenih kalorija. Poželjni za sport barem dva puta tjedno po pola sata i 10 minuta dnevne vježbe za različite skupine mišića. Bolje vodene sportove izdvojiti vrijeme u popodnevnim satima, kao i metaboličke procese u popodnevnim satima se ubrzava. Ne zaboravite o prednostima sportske hoda i o tome da se i u običnom životu postoji prostor za aktivnosti — umjesto lifta, šetnja pješice, ako imate sjedeći posao, onda možete dogovoriti tijekom dana mali sportski пятиминутки-zagrijavanja, pa čak i tv se može gledati nešto što je dobro za tijelo — ne sjedi na kauču, a vrtite obruč tijekom omiljene prijenosa.
  • San. Zdrav san je jedan od načina da se ubrza metabolizam. Tijekom spavanja luči hormon koji je odgovoran za gubitak težine, kao i pokreću metaboličke procese u tijelu. Svaka osoba ima svoj biološki sat i svoju norma sna, ali ipak treba spavati barem 7 sati — optimalno vrijeme za odmor organizma.

I za poboljšanje metaboličke procese u tijelu će vam anticelulitna masaža, douches, kupelj.

Poboljšava i na taj način metaboličkih procesa organizma, možete vrlo brzo postati vitak, ne šteti vašem tijelu različitim dijetama.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: