Резекция želuca za mršavljenje

Među bezbroj načina da smanjite tjelesnu masu najviše radikalne je operativna intervencija – резекция želuca. U čemu je taj postupak, bilo za nju postoje rizici, indikacije, kontraindikacije i posljedice? Prije nego što će prihvatiti odluku o radikalnih mjera mršavljenje, morate temeljito shvatiti u pitanju i posavjetovati se s liječnikom.

Što je резекция

U posljednjih 10 godina u domaćoj medicini pojavio takav koncept, kao резекция želuca. Indikacija za ovaj postupak, je rizik za zdravlje koja je uzrokovana viškom težine. Što je резекция želucu? Tako se zove operacije smanjenja želuca, koju čine, kako bi se smanjila masu tijela, također je indikacija za liječenje nekih bolesti GIT. Indeks tjelesne mase pacijenta, koji može biti prikazan ovaj postupak za liječenje pretilosti, mora biti više od 35.

Uzdužni резекция želuca

Бариатрическая kirurgija se koristi nekoliko metoda za smanjenje količine dolaze hrane, koji se izvode laparoskopski ili open metode:

 • бандажирование;
 • vertikalni гастропластика;
 • uzdužni резекция želuca (ПРЖ).

Prve dvije metode povezani s primjenom stranih tijela (silikonske gume, prstenje, titan spajalice i dr.), koji ograničava obujam želuca. Metoda ПРЖ povezan s nepovratan smanjenjem volumena želuca zbog uklanjanja njegov najveći dio. Nakon operacije može vam biti potreban dodatni zahvat – гастрошунтирование ili biliopancreatic zaobići. Međutim, praksa posljednjih godina pokazala samostalnost ПРЖ, i nakon šivanja tijelo na taj način u većini slučajeva ponovna intervencija nije potrebna.

Liječnici na operaciju

Prehrana nakon resekcije želuca

Sužavanje želuca kirurškim – to je samo pola puta. Nakon operacije slijedi dugo razdoblje oporavka. Osnovni princip je uspješan oporavak – pravilna prehrana. Dijeta nakon resekcije predviđa nekoliko faza:

 1. U prva 2 tjedna konzumacija samo tekuće hrane.
 2. Od trećeg tjedna možete otići na пюреобразную hranu.
 3. Prehrana bi trebala biti čest – 5-6 puta na dan.
 4. Veličina ne smije prelaziti 120-150 ml
 5. U periodu oporavka treba u potpunosti isključiti мучное.
 6. Prvih 2-3 mjeseca oporavka hrana mora biti пюреобразной, щадящей.

Prvi dan nakon operacije ne može jesti i piti, nedostatak tekućine u organizmu nadoknađuje вливаниями kroz iv. Na drugi dan čovjek, koji je pretrpio kirurški zahvat, može piti vodu u malim količinama (20 ml za svakih 20 minuta). Pridržavanje prehrane nakon postupka – pola uspjeha. To je vrlo važan korak, tako da se treba pridržavati svih preporuka, ograničavanje fizičke aktivnosti.

Juha od povrća i svježe povrće

Prednosti resekcije

Rukav резекция danas je u krajnost, ali najbolji način za liječenje pretilosti, kada je druge načine već ne rade. Smanjivanje želuca za mršavljenje je ponekad neophodna, budući da je rizik od pretilosti može biti nekoliko desetaka puta više nego posljedice čak i otvorenog полостного kirurškog zahvata. Prednosti resekcije su očite: nakon operacije čovjek lako izgubi i do 60% tjelesne mase, a uz prekomjerne težine odlaze i srodnih bolesti.

Kao pravi rezultati uz pravilan postoperativni oporavak i ishrana. Smanjuje rizik od:

 • oskudnih hrane (obroka oporavlja nakon 2-3 mjeseca);
 • damping-sindrom (непереваривание hrane, bol, proljev);
 • деформирования crijeva, pojave refluksa (žgaravica).

Nedostaci resekcije

Najveći minus рукавной resekcije želuca – to joj je nepovratnosti. Резекция želuca za mršavljenje predviđa uklanjanje većeg dijela tijela, dakle, dolazi iz novog anatomije zauvijek treba promijeniti prirodu hrane (doze hrane smanjiti, dobro samljeti hranu). Nedostatak resekcije može postati suprotno istezanje stijenke probavnih organa, ako je osoba pokušava tu istu količinu hrane kao i prije. To može dovesti do komplikacija, možda udebljati više nego prije operacije.

Muž na savjetovanje kod liječnika

Kontraindikacije za operaciju

Za ovu relativno novu kirurškog zahvata postoji niz kontraindikacija:

 • poremećaj zgrušavanja krvi;
 • psihološki poremećaji;
 • alkoholizam;
 • trudnoća;
 • zatajenje bubrega, zatajenje srca;
 • izražen ezofagitis;
 • metastaza raka.

Противопоказанием operacije može biti dijagnosticirana bulimija, koji je nakon operativnog zahvata uvis. Neposredno prije operativnog zahvata kako ne bi došlo do komplikacija, osoba prolazi kroz sveobuhvatan pregled koji uključuje:

 • analiza krvi, istražujući joj zgrušavanje;
 • рентгеноконтрастное istraživanje želuca;
 • provjera aktivnosti jetre, bubrega i pluća;
 • utvrđivanje razine kortizola u urinu;
 • ULTRAZVUK jetre i žučnih vodova;
 • istraživanja jednjaka i dvanaesnika.

Nakon provedenih istraživanja i analize zaključuje o rizicima i indikacije za operaciju, težio je sve za i protiv. Zdravstveno stanje svakog pacijenta individualno, tako da se samo grupa liječnika (stručnjaka iz nekoliko područja) može dati adekvatan zaključak o indikacija ili kontraindikacija za obavljanje ove operacije.

Video: rukav резекция želuca za mršavljenje

Naši

Margarita, 53 godine

Napravio резекцию želuca za mršavljenje 2 godine, među svjedočenja, bilo je mnoštvo bolesti koje su se razvile zbog prekomjerne težine. Za 2 godine izgubila 50 kg težine i oslobodila od nekoliko kroničnih bolesti. Da bi zategnuti tijelo, počela redovito ići na bazen. Nakon operacije moj život je počeo ponovno.

Valentinovo, 48 godina

Резекцию je napravio nakon mnogo godina to trajnih ulaganja, kada su ruke već je pala u borbi protiv prekomjerne težine. Sjećam se svoje rehabilitaciju nakon operacije, bio je vrlo teško, teško i bolno. Za mjesec dana sam jednostavno odustao od života: ni jesti ni spavati i normalno nije mogla. Ali patnje toga stoje, jer sada imam zdravu težinu i novi život.

Irina, 40 godina

Odlučila za ovu operaciju zbog prisutnosti mnoštva dokaza, uključujući i pretilosti. Nakon resekcije proveli zaobići, prošla je dug tijek liječenja, a zatim – zamjenska terapija. Sada razumijem da je ova operacija бариатрическая operacija me je spasio, jer na tabletama i stalni stres je sve završilo bi jadno.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: