Pilates za mršavljenje

U naše vrijeme sve ne samo da žele da izgube težinu, ali postići savršenu figuru, tonusa mišića cijelog tijela, biti zdrav. Pomoći s ovim pilates. Vježbe ovog programa оздоравливают cijeli organizam. Saznajte u čemu je posebnost vježbe, zašto ga biraju mnoge žene umjesto fitness, teretana, aerobik.

Što je pilates

Djevojka se bavi pilates

Pilates je oblik grupne nastave. Na njima obavljaju složene vježbe, usmjerene na održavanje tonusa mišića cijelog tijela, njihovu obradu, ali bez povećanja njihove mase i volumena. Sustav ovih vježbi je razvio još u dvadesetom stoljeću Joseph Pilates. Njegov je cilj bio vlastiti tjelesni razvoj, oporavak. Nakon što je dobio vlastiti pozitivan rezultat, on je odlučio podijeliti tajnu sa širokim masama. O ovom obliku vježbanja Europa saznala tek na kraju dvadesetog stoljeća, te zemlje bivšeg sovjetskog saveza i početkom dvadeset i prvog.

Osnovni principi i pravila nastave

U čemu je posebnost pilates za mršavljenje? Glavni i najveći izazov princip programa je dah. Teško je postići pravilnu primjenu diše na fizičke aktivnosti. Pravo se smatra kombinacija početku izdisanje s početka pokreta tijela. Samo na osnovu programa napisano 5 načela na kojima se izvode fizičke vježbe koje pomažu izgubiti težinu:

 1. Rad nad disanjem. Svi pokreti koje tijelo, moraju biti u pratnji равномерными вдохами i выдохами.
 2. Glatke pokrete. Sve se vježbe izvode bez надрывов i naglih pokreta.
 3. Концентрированность. U toku izvođenja pokreta treba razmišljati kroz svaki pokret i razumjeti na koji dio tijela radite u ovom trenutku.
 4. Постепенность. Kao u svakom sportu ili programa fizičkog opterećenja treba podizati postepeno, da ne ozlijediti tijelo.
 5. Frekvencija. Samo s redovitom rasporedu vježbanja se može postići opipljive rezultate.

Učinkovit kompleks vježbi za mršavljenje

Yoga pilates za mršavljenje

Za početak rada potrebno zagrijavanje cijelog tijela kako bi se izbjegle neugodne senzacije i ozljeda. Vježba, počevši od glave i vrat, glatko izvršiti po cijelom tijelu:

 • spore zavoje, kružne pokrete vratom;
 • onda razgibavanje ramena i leđa uz pomoć vježbe «Val» – postupno relax ramena sa spuštanjem ruku prema dolje, glatka zaokruživanje leđa od leđa i obrnuto val kretanje do прогибания vrti u suprotnom smjeru;
 • istezanje ruku – učvršćivanje vodoravno ispruži desnu ruku na lijevu, i obrnuto, učvršćivanje mora biti popraćen osjećajem istezanje mišića ruke;
 • istezanje nogu u stojećem položaju staviti desnu nogu na korak naprijed i polako savijati prema dolje pod kutom od 90 s ravnom leđa, ponovite lijevom nogom.

U toku procesa zagrijavanja treba pratiti dah: to bi trebao biti ujednačen. Dah počinje zajedno s kretanjem. Dalje – osnovne vježbe. Što je najvažnije, što žele postići žene – to je lijepa press, подтянутые bedra, noge, fleksibilnost. Razmislite učinkovite vježbe za mršavljenje:

 1. Za press. Popularna vježba je vrlo učinkovita. Njegova novaka obavljaju za 30 sekundi po dva pristupa. Položaj tijela u obliku trake, naglasak na носочки, ravne noge, leđa, ruke u локтевом podlošku. Linija tijela mora biti ravna, bez savijanja gore idi dolje. U procesu je potrebno pratiti равномерностью disanja.
 2. Za noge i bedra. Vježba s podignutim naopako, razini koljena, stopala horizontalne tijelu. Dok udišete uvucite trbuh, uzdisati – početak rotacija stopala. Najprije rukom, zatim na planinu i na sebe. Raspoređivanje nogu je iz kukova. Polako spustite noge ravno. Ponoviti najmanje pet puta.
 3. Pilates za trbuh i lateralno. Vježba, u kojoj leži na leđima treba podići tijelo i noge ravno gore, držeći ravnotežu. Noge podići na 45, a ispružena vodoravno polu rade kratke mahi po nekoliko puta, dok udišete i izdišete. Noge glatko spušta i ponovite vježbu ne manje od sedam puta.

Djevojka obavlja vježbe pilates

Uzimanje hrane prije i nakon treninga

Jesti treba u roku od 40 minuta nakon kompleksa. U tom razdoblju tijelo treba u vraćanju snage, koje je on potrošio. Ako ne jesti vraća dozu glikogena, dok se praćenje opterećenja tijelo će trošiti manje energije. Korisno je popiti kakao s mlijekom ili učiniti s tim белковым proizvod koktel. Hrana iz programa Energy Dijeta je posebno razvijen za zdrave prehrane tijekom i nakon treninga. Uz njihovu pomoć, s obzirom na trening možete planirati meni za svaki dan i količina korištenih kalorija.

Što je bolje za gubljenje težine joga ili pilates

Ove dvije vrste prakse na prvi pogled vrlo slični jedni drugima:

 • glatke pokrete, mali intenzitet;
 • koncentracija na disanje, sporim tempom;
 • naglasak na tehniku, a ne na broju исполнений.

Grupne vježbe u sobi

Joga i pilates čine tijelo fit, poboljšavaju držanje, jača kralježnicu, poboljšavaju koordinaciju pokreta. Razlika je nedostatak u пилатесе filozofije, na kojoj je izgrađena joga. Pilates za mršavljenje koristi neke asane iz indijske tradicije, također mogu biti uključeni lopte, trake, bučicama. Što je više koristan pri mršavljenju? Sve zavisi od individualnih karakteristika organizma. Međutim, pilates je više vježbe za jačanje mišića, sagorijevanje većeg broja kalorija, kao posljedica toga, potiče brže gubljenje težine.

Postoje li kontraindikacije za bavljenje

Prvi pilates izgradio kao što su vježbe za rehabilitaciju. Dakle, ako imate ozljede ili oštećenja, što se često propisuju pilates za oporavak. Koristan je pilates za prevenciju razvoja bolesti kao što su osteoporoza, артрозы. Uz sve iskazu treba prvo proći pregled i razumijevanje, na čemu raditi da liječi ili ispraviti. Ako je cilj – to je gubitak težine, a zatim posjet liječniku ostaje relevantna, da se u procesu neće naškoditi vašem tijelu. Među kontraindikacija:

 • skolioza, oštećenja kralježnice, zglobova;
 • ravna stopala trećine mjeri;
 • psihičke bolesti;
 • несросшиеся frakture;
 • tumori;
 • virusne простудные bolesti.

Ozljeda ruke

Trening video tutoriali za početnike

Početak treninga je bolje uz pomoć nastavnika: obrazovan čovjek će vam objasniti sve pojedinosti izvedbe. Isplati kupiti pretplatu barem na mjesec dana. Vježbe se mogu podijeliti po složenosti na više razina, koji će morati ići postupno. Video tutoriali će vam pomoći da sami proći tečaj od početka do kraja, izgubiti kod kuće.

Početni tečaj

Prosječna razina

Napredna razina

Preporuke za izvođenje vježbi kod kuće

Naši

Lolita, 42 godine: Mršavljenje započela s dijeta, i ne учла svoju dob. Vrlo выматывало, nije donijelo željeni rezultat. Pomoći početka gimnastika za mršavljenje, koju ja jako volim. Držanje postalo bolje, lik je došao u normalu. Želim raditi pilates za mršavljenje. Mnoge poznate bave, naši samo pozitivne.

Eugene, 25 godina: Kuća je trener, ali koristi od njega nema. Želim probati pilates kuće. Pronašla mnoge web stranice s tehnikama vježbanja na svakoj razini. Vrlo dobro, da postoji još fotografija i video tutoriali. Veliki plus je u tome da za vodene potrebno samo mat, a drugi pribor – po želji.

Ožujak, 28 godina: Počela pilates za rehabilitaciju nakon loma. Sada se osjećam odlično, sviđa, da je doveo u red tijela, burnt višak masnoće. Udobnost je poboljšana s vremena na vrijeme. Savjetujem probati, u ovom sustavu svatko će pronaći vježbe za sebe.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: