Nordijsko hodanje: je tehnika hoda za mršavljenje, mogućnosti, greške

Moderan nordijsko hodanje — низкоинтенсивная безударная opterećenje aerobne formata. Takva tehnika hoda za mršavljenje ne preopterećenja zglobova i ne uzrokuje pretreniranost srca. To je sigurnost i socijalni karakter, te su glavni razlozi popularnosti hoda s palicama. Ako je iskreno, nordijsko hodanje nije ništa bolje, na primjer, snorkeling, posjet grupe aerobik ili treninga na eliptičkoj stroj u smislu poboljšanja aerobne тренированности. A smanjenje težine vas dovesti samo kombinacija racionalno подобранного prehrane i redovitog treninga. Pogotovo ovu vrstu pokreta i aktivnosti će odgovarati ženama «40», koji žele izgubiti na težini bez štete za zdravlje.

Gdje se uključe nordijsko hodanje?

Tehnika hoda za mršavljenje s palicama zahtijeva poštivanje sljedećih uvjeta:

  • redovitost vježbanja. Ako vi ne radite energetskih vježbi i drugih aerobnih treninga, morati hodati ne manje od 4 puta tjedno za stvaranje značajnog nedostatka kalorija i ublažiti posljedice гиподинамии;
  • kvaliteta nastave. Morate ostati, iako bi, u zoni otkucaja srca жиросжигания, a bolje — u aerobnoj zoni.

Naslov uvjetno — tehnički, koji ćete potrošiti više kalorija, ako otkucaja srca će biti veći. Zapravo — nema smisla trenirati s puls iznad 160 otkucaja u minutu, to može dovesti do preopterećenja srčanog mišića. Uzmi uvjetno pokazatelj 220 i oduzmite od njega svoju dob. Brojke leži između 60 i 75% od tog broja prošlosti za trening usmjeren na mršavljenje

U stvarnosti, nije svaki početnik može sama doći do takvih rezultata. Stoga je vrijedno tražiti grupu nordijsko hodanje, a ne ide u wellness grupe za rehabilitaciju, a to ide za похудением. Obavezno pitajte organizatora «šetnje» o cilju, i odaberite odgovarajuću opciju.

Možda dio obuke sjednice morati provoditi samostalno. Za takve slučajeve treba imati kompletnu opremu — трекинговые ili specijalizirane štapa, i zgodan sportski odjeću i cipele po sezoni. Pravi ljubitelji ove vrste aktivnosti bave tijekom cijele godine, zimi previše.

Tehničke karakteristike treninga

Na internetu je puno toga napisano o tome kako pravilno hodati i guranje šipke. Ali morate početi od vlastite ciljeve. Ona je u tome, da se što je moguće više intenzivna vježba uz pomoć nordijsko hodanje. Tehnika hoda za mršavljenje razlikuje od onoga na što smo navikli u trekking i marševima.

Recimo, kad idemo uzbrdo s palicama, mi вбиваем štap u tlo i doslovno подтягиваемся na rukama, nastavljajući pokret «ležerno ići». U nordijsko hodanje koristi sličan prijem («иноходец»), ali morate osigurati mekoću pokreta.

Naučiti tehniku možete sami ili s voditeljem grupe. Će shvatiti kako pravilno hodati, jednostavna vježba:

  1. pronađite površinu mekom tlu, gdje odbojnost štapom će postati lako dostupna;
  2. prvo krenite s podignutim palicama, ističući svaki korak. Učinite korake, malo veće dužine nego što je uobičajeno, naviknete se na ono što ste trebali aktivno odbija nogama, kada prenosite težinu;
  3. sada palite se na štap. Толкайтесь «riblja kost» — korak desnom nogom naprijed, gurati lijevom rukom naprijed. To pruža veću stabilnost i pomaže iskoristiti ne samo ruke i rameni pojas uz nogama, ali i mišiće centra tijela;
  4. dok hodate, pokušajte to je guranje šipke, smanjuje mišiće leđa. Zamislite, kao da je povlačenjem prema pojasu polugu.

Tehničke pogreške koje treba izbjegavati

glavna greška — to je previše spor tempo i nedostatak akcentima. Ne idi tako, kao da šetnje u kupovinu. Stopala moraju u potpunosti otrgnuti, štapovi — pritom, ruke i leđa — naprezanje. Vaš dah pri tom ne treba otezati, pokušajte napraviti 1 dah na 2 korak i štap srca. Neka zrak ulazi u grudi, podizanje prsni koš, izbjegavajte površine i prečesto disanja.

Nužno provesti zagrijavanje, hodaju barem 5 minuta u tihom tempom. U nekim dijelovima nordijsko hodanje prakticiraju razgovore tijekom treninga. To se zove «talk-test». Smatra se, da ako možete održavati razgovor, kao tehnika hoda za mršavljenje se odvija na normalan intenzitet. Zapravo, za učinkovito povećanje potrošnje kalorija potreban veći tempo nastavu. Bolje usredotočiti na puls, a ne na konverzacijske testovi. Štoviše, da je mnogim ljudima je savršeno dovoljno daha da komunicira na visokom pulsu. To ovisi o тренированности.

Tehnička pogreška je i «приволакивание» motkama, kao i neprirodno (višak) proširenje noge u zglobovima koljena («marsh vojnik»). Ne treba i učiniti visok pokušaj štapovima («втыкание» u zemlju ili snijeg).

S palicama možete hodati i na asfaltu, onda treba više nježno izvesti pokret rukama, da nije bilo povrata u laktu. Kako biste izbjegli pogreške, preporučujemo vam da na pregled video:

Zašto mnogi ne mogu izgubiti na težini uz njezinu pomoć?

Ako pogledate u izjave o nordijsko hodanje, jedan mišljenje iznositi teško. Neki pišu da je doslovno ponovno rođen i da su više od 10 kg. Drugi — da je hodanje uopće nije učinkovit za mršavljenje, ili da su smanjili težinu, ali lik još uvijek nije postala savršena.

Pravde radi, ni jedna aerobna vježba ne može «вылепить» figuru iz snova. Takvim poslovima ne od depresije, poboljšavaju cirkulaciju i pružaju povećanje potrošnje kalorija, što slimming ugodno. Oni jačaju srce i omogućiti poboljšanje koordinacije pokreta, usporiti starenje i poboljšati «savjet» živčanog sustava. Za davanje oblika mišiće je potrebno za obavljanje energetskih opterećenja — kao da evociraju «odricanje» mišića nakon otprilike 15-30 sekundi rada. Učinkovite i treninga za snagu, ali nije dugo aerobna rad.

A izostanak napretka u znaku vage — nije pokazatelj da ste loše vlak. Najvjerojatnije radi «zamka za sport na svježem zraku». Takvim poslovima snažno povećavaju apetit. Ako osoba stalno prejesti, hodanje nije baš da će mu pomoći da biste dobili osloboditi od «наеденного».

Obično na predavanjima nordijsko hodanje savjetuju uravnotežiti prehranu — postoje proizvodi u cijelosti dobiveni uz svaki glavni obrok, ne zaboravite na žice povrće, i posvetiti dovoljno pažnje svježe voće.

Tehnika hoda za mršavljenje-ovima možete i trebate kombinirati s prijenosom zanimanjima u teretani ili bilo kojem gimnastiku, usmjerena na održavanje mišićne korzet (калланетик, pilates, body balet i dr.)

Hodanje sa štapovima za izgubiti težinu, potrebno je otprilike ovako:

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: