Načela pravilne prehrane za smanjenje tjelesne težine

Liječnici tvrde da je sigurnije svega za mršavljenje organizma dolazi pri sastavljanju zdrave prehrane sa smanjenim калоража. Međutim, nije svaka osoba može samostalno riješiti, kako izgleda pravilna prehrana za mršavljenje i nego što ga razlikuje od strogih dijeta. Ne može biti ograničen u hrani, uzimajući smanjenje težine?

Pravilna prehrana za mršavljenje na tjedan

Istražiti mogućnosti izbornika, a na 7 dana, nema smisla. Za razumijevanje načela svakodnevno hrane i sposobnost da samostalno oblikuju svoj tanjur treba ispitati plan obrazovanja zdrave prehrane. Liječnici za mršavljenje, preporučuju jesti ovako:

 • Doručak. Složeni ugljikohidrati + voće/plodine/orasima.
 • Ručak. Složeni ugljikohidrati (integralni kruh) + mliječna grupa.
 • Ručak. Složeni ugljikohidrati + životinjskih bjelančevina (riba, meso) + povrće.
 • Poslijepodnevni čaj. Biljna hrana.
 • Večera. Biljni protein +/- biljna ugljikohidrata.

Фрукти i ягоди

Osnove pravilne prehrane za mršavljenje na svaki dan

Glavna pogreška čovjeka koji pokušava promijeniti svoj izbornik bez oslonca na veliku teorijsku i praktičnu bazu, – da sagleda život bez «вредностей» kao kratkoročne prehrane. Kao rezultat, nakon rješavanja pitanja kako izgubiti težinu na pravilnu prehranu, javlja se novi problem – kako zadržati težinu. Važno je shvatiti da na ovom sustava živite uvijek, razumijevanje njegova suština, ili ćete stalno razvrstavanje raznih dijeta.

Ključne principe pravilne prehrane za smanjenje tjelesne težine:

 • Obavezan doručak.
 • Jesti isključivo sa razmacima između obroka do 4 sati
 • Spremanje određenu ravnotežu БЖУ na principu 35/15/60%. Minimalni udio proteina – 90 g masti – 13 g, ugljikohidrati – 120 g.
 • Razmak od zadnjeg obroka do spavanja – 3 h

Djevojka s pločom salata

Pravila i osnovna načela pravilne prehrane za mršavljenje

Ključni trenutak prehrane, usmjerenog na smanjenje težine, – jednostavnost. Što manje nepotrebne pokrete i sastojaka zahtijevati uspostavu jela, veća je vjerojatnost da ste ga spremni. To znači da stupanj štete za lik će biti minimalna. Smeđa, nije doživio čišćenje slika izgubiti kilograma pomoći, a to bijelo je, svaki dan ne isplati. Gulaš sa šlagom s bijelim vinom piletina znatno teže i ne će doprinijeti smanjenju tjelesne težine – za razliku od jednostavnih kuhana pileća prsa.

Nutricionisti savjetuju da žele jesti za izgubiti težinu, bez gluposti i rukovoditi sljedećim načelima:

 • Voda – osnova za bilo koju dijetu, obavezno element zdrave prehrane. Popijte 1,2-1,5 l i ne zaboravite, čaj, sokovi i svjetlosnom senzoru vodom nije, dakle, smatra da se odvojeno.
 • Izračunajte osnovne kalorija po formuli Harris-Benedict ili šetnja биоимпедансное istraživanje kvalitete tijela, koje će vam reći, što bi trebao biti vaš dnevni калораж. Smanjenje tog broja na 15-20% i mreža prehrana prema dobivenim podacima je glavni princip sigurno mršavljenje.
 • Nema gladovanja. Tvrdi dijeta loše prenose zbog nepravilne gradnje načina prehrane i previše однообразного «пресного» izbornik. Zdrava dijeta ne daje takve: jedite, kada su gladni, ali da ostanu u okviru. Ako želite jesti, stavite salatu, malo sira.

Voda se sipa u čašu

Popis namirnica za pravilnu prehranu i mršavljenje

Ključne način funkcioniranja meni je gore opisano, ali čak i nakon toga, osoba često ostaje puno pitanja, valja mu ići u dućan. Za udobnost stručnjaci savjetuju uzeti u obzir cijeli niz proizvoda po kategorijama prema stupnju važnosti:

 • Najveća i najvažnija – biljna hrana. Joj može dati do pola ploče. Poželjno je da povrće употреблялись do 4 puta dnevno. Jednostavni izračun pomažu razumjeti, da ih treba uključiti u svaki obrok. Pravilno mršavljenje uključuje korištenje некрахмалистых predstavnika u ovoj kategoriji. To rajčica, patlidžan, tikvice, krastavci, sve vrste kupusa, luk, paprika, rotkvice itd.
 • Žitarice i tjestenina – izvori složenih (korisnih) ugljikohidrata, koji su također je potrebno jesti barem 2 puta dnevno. Takav princip će vam pomoći postići smanjenje žudnje za slatkišima i stalno osjećaj gladi, koje otežavaju gubitak težine na pravilnu prehranu. Bilo žitarica (isključujući pšenični), korisne cjelovite žitarice, полбяные, čvrste, tjestenina od heljde i pirinčani rezanci – idealne mogućnosti za zdrav prilog.
 • Proteini biljnog porekla – po mogućnosti, da ih je bilo više od životinja, ako vam je važno smanjenje težine. U tu svrhu, u prehranu se uvode mahunarke: slanutak, leća, grah, bilo koje vrste, grašak. Pokušajte da oni nisu bili konzervirano.
 • Životinjski proteini, preporučuje se da odaberete iz kategorije plodova mora, koji je gotovo lišen masti. Poželjno uključivanje u prehrani jaja, ptičje meso, ribu. Ovo potonje može biti bilo koji: masna nosi u sebi još više dobra nego «suhi» sorte, tako da ne odbijajte pastrve i lososa. Princip unošenja proteina na tanjur – 25-30% svoje količine.
 • Voće je prirodni zdrav izvor šećera, od kojih je čak shema pravilne prehrane za mršavljenje odustati ne zahtijeva. Dnevno konzumiranje male količine voća/bobičastog voća (jabuke do šljive i višnje) smanjenje težine ne boli. Pokušajte odabrati nezaslađen vrste i rjeđe jesti banane s grožđem – imaju visok GI, koji inhibira proces mršavljenja.
 • Orašasti plodovi – dozvoljeni bilo, ali u količini 50 g/dan. Sasvim odustati od njih, ako nemate problema s GIT, ne vrijedi.
 • Biljna ulja – vrsta koju žene zbog viška kilograma, eliminiraju mape iz prehrane. To je opasan korak: maslinovog, sezamovog, canola potrebno je, da se nije dogodilo deficit vitamina topivih u mastima. Princip korištenja – topla, za punjenje. Maslac je bolje ne dirati.

Orašasti plodovi različitih vrsta

Video: sustav pravilne prehrane za mršavljenje na svaki dan

Nakon gledanja reklama iz ove zbirke shvatit ćete kako biti zdrav izbornik u skladu sa zahtjevima tijela, što je odabrati zdrave hrane u trgovini. Načela pravilne prehrane za smanjenje tjelesne težine više ne će uzrokovati da imate milijun pitanja. Vi ste ležala je na policama glavne ideje, pitam se koliko je jednostavno u stvarnosti je ovaj sustav.

Meni kada koristan hrana za mršavljenje

Program ispravan način prehrane za mršavljenje

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: