Koliko treba trčati za izgubiti težinu

U želji da ukloni višak kilograma, ljudi koriste različite alate koji vam pomažu kupiti vitkost: od magičnih tableta i dijeta do liposukcije. Trčanje za gubitak masnoće – pouzdan, dokazana metoda za mršavljenje, koji daje energiju, poboljšava raspoloženje, normalizira funkcije svih sistema organizma.

Pomaže trčanje za izgubiti težinu

Pomaže trčanje za izgubiti težinu

Poznato je da trčanje – osnovna vježba većine aktivnih sportova. Pri tom načinu kretanja uključeni mišiće cijelog tijela. Redovito trčati povećavaju izdržljivost organizma, treniraju rad pluća, forge funkcioniranje živčanog i endokrinog sustava. Vježba dobro utječe na srce, krvne žile, pomažu izlučivanje iz tijela od toksina i šljake.

Koristi trčanje za mršavljenje? Vježbanje sagorijeva više energije, koju organizam uzima od viška težine, raspoloživih na problematična područja: bedrima, stražnjici, trbuhu, rukama, leđima. Redovite nastave, nadopuniti, koristeći posebne zone, doprinose uklanjanju viška masti sloja, pokriva tijelo. Tako se događa vraćanje težine tijekom treninga.

Na pitanje mršavljenje treba pristupiti iscrpno. Ako razmišljate koliko treba trčati za izgubiti težinu, uzmite u obzir i drugi faktori koji doprinose ili ometaju uzimajući osloboditi od viška težine. Osim redovitih treninga, potrebno je normalizacija opskrbe. Inače prehrane, koji uključuje štetne namirnice, u stanju u potpunosti zatvoriti rezultat od sportske aktivnosti. Oslobođenje od ostalih loših navika, previše je potrebno za normalizaciju rada organizma.

Koliko treba jurcati dan za izgubiti težinu

U prvih 20 minuta vježbanja tijelo troši energiju koja dolazi s hranom. Bježanje u tom razdoblju nosi zdravstveni karakter, dobro utječe na stanje organizma. Međutim, tako ne može izgorjeti višak kilograma. Koliko je potrebno trčati na pokretnoj traci za izgubiti težinu? Za mršavljenje potrebno je početi trenirati s 20 minuta, postupno доводя trajanje sjednice do 45-50 minuta.

Možete svaki dan trčati? Sudeći po recenzija, česte vježbanja u ugodnom tempu učinkovite za mršavljenje i oporavak organizma. Razina opterećenja za muškarce, žene i djevojke se razlikuju po intenzitetu, ovisi o razini sportske obuke. Novak u prvom mjesecu korisna hodanje, dobro сжигающая kalorija. Važno je promatrati svojim osjećajima tijekom treninga, ako je potrebno povećati ili smanjiti opterećenje.

Kada je bolje trčati: ujutro ili navečer

Kada je bolje trčati: ujutro ili navečer

Kako bi se utvrdilo što je najbolje vrijeme trčati za izgubiti težinu, valja uzeti na znanje svoj biološki ritam. Važno je da aktivnost donosi radost. Ako ste jedan od жаворонкам, jutarnja vježba lako će ući u broj vaše dnevne aktivnosti. Utrka između podizanjem i doručak poboljšava tonus organizma, daje snagu, podiže raspoloženje za cijeli dan. Navečer, sanjarenje o odmoru, jedva želite sportske aktivnosti.

Za cos затруднительна jutarnji jogging. Misao o ranom porastu, выталкивании se iz toplog doma na ulicu, čak i za mršavljenje, čini nepodnošljivim. Navečer isti положенные kilometara prevazilaze s lakoćom iskusnog sportaša. Bježanje pred spavanje poboljšava zdravlje, otklanja nesanicu i višak kilograma, ublažava stres, akumulirani po danu.

Gdje je najbolje držati nastavu

Ako planirate trčati vani, a zatim odaberite немноголюдное mjesto sa stazama ili stazama. Dobro baviti daleko od kolnika, gdje je zrak onečišćen. Za takve svrhe savršeni park ili stadion. Obje varijante imaju prednosti. Na stadionu su atletske staze sa posebnim premazom. Ambijent park pomaže ukloniti napetost, usaglašen na pozitivan val.

Zimi ili kada je loše vrijeme, kada nema mogućnosti trenirati na otvorenom, možete vježbati na беговом simulatoru. Ravnu površinu platna uklanja oštećenja na nogama. Ergometar za mršavljenje omogućava da prilagode brzinu i instalirati željeni način. Trener pokazuje преодоленное udaljenost i broj potrošenih kalorija. Staza za trčanje glatko upotpunjuje nastavu, ne daje prestati odmah nakon prolaska staze. Nagli prestanak trčanja donosi štetu.

Koliko bi trebao trajati trening

Koliko bi trebao trajati bježanje

Vi ste odlučili da izgubite višak kilograma i razmišljam o tome koliko treba trčati, brzo izgubiti težinu? Sljedeća tablica će vam pomoći u snalaženju u tom pitanju, da sastavi program treninga. Podaci su citirani s obzirom na obavljanje dnevnih treninga u trajanju od 3 sata:

Željeni rezultat Koliko treba trčati
minus 1 kg 19 sati
minus 5 kg 93 sata
minus 10 kg 180 sati
minus 20 kg 350 sati

Trening plan za tjedan dana

Trening plan za tjedan dana

Osnovni uvjet učinkovitosti staze – redovitost nastave. Koliko treba trčati za učinkovito izgubiti težinu? Za to je potrebno 250-300 minuta aktivnog pokreta za tjedan dana. Kako uz pomoć trčanja izgubiti težinu? Intenzitet opterećenja ne mora uvijek biti povećane. Gubitak težine pomaže intervalni trčanje, чередуемый s hodanjem. Po želji možete dodati tehniku elementima treninga: отжиманиями, выпадами, приседаниями, скручиваниями. Kao osnova pogodan tablica trčanja za početnike, pokazuje koliko je potrebno provoditi nastavu.

Dan u tjednu Vrsta i trajanje sportske aktivnosti
Mo 10 min zagrijavanja, 20 min. trčanje u prosjeku tempom, 10 min. trzaj, istezanje mišića
W 10 min zagrijavanja, 4 x striping 3 minuta. trčanje u povećanim tempom i 2 minuta sporog hoda, 10 minuta. sporo trčanje ili korak
Srijeda 10 min zagrijavanje, 10 minuta. sporo trčanje, 10 minuta. brzo trčanje gore po strmoj ravni, 10 min. trzaj
Čet 10 min zagrijavanja, 5 min. trčanje u povećanim tempom, 5 min. hodanje, 10 min. trčanje uzbrdo, 10 minuta. trzaj
Pet 10 min zagrijavanje, 15 min. trčanje u prosjeku tempom, 5 min. hodanje uzbrdo, 10 minuta. trzaj

Video: kako pravilno trčati za izgubiti težinu

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: