Кардиотренировки za mršavljenje: pro i kontra, kako to učiniti, savjeti

Treba obavezno кардиотренировки za mršavljenje? Moderna tehnika fitness treninga odgovoran čvrsto: «Ne». Tutorial za osobne trenere Nacionalne Udruge za Osobne Trenere u SAD-u (to je vodeća organizacija u ovoj disciplini) ukazuje na to da je zdravlje kardiovaskularnog sustava može se postići i na druge načine, ne uključujući u nastavu tradicionalna «kardio na traci za trčanje ili степпере. Drugim putovima, kako je to?

Ovdje se pojavljuju i danas popularni hibridi, kada osoba, na primjer, obavlja bez odmora sprave za vježbe na vagu sa srednjom otpor ili ih isto, ali s laganim utezima i mrena. I rad trenera, koji su sigurni da će izgubiti težinu, možete bez kardio, s uobičajenim vlast тренингом, pa čak i bez ikakvih «krugova» i drugih tweaks od moderne fitness industriji. Ne treba trčati za izgubiti težinu — dovoljno je ispuniti njihove upute.

Кардиотренировки za mršavljenje obavezno?

Obično ovu točku promovira sovjetski i ruski udžbenici problema. Smatra se da samo takvim poslovima rješavaju problem гиподинамии modernog čovjeka. S druge strane, ako je istraživanje pokazuje da je jednostavno u šetnju na ulici više bonuse za živčani i hormonalni od vremenske trčanja na pokretnoj traci u teretani. To je sve u redu, ali da smo s potrošnjom kalorija?

Protivnici kardio obično «provalili» na jedan jedini argument. Početnik u teretani ne može upuštati u tako potrošiti puno energije. On je, naravno, da se nešto radi, ali je potrošnja za sjednicu ne prelazi 200 kcal, tako da je bolje da mu da svoje «nešto» još i u kardio zoni previše.

Tako, povećati potrošnju kalorija stvarno je lakše s hodanjem u simulatoru, ronjenje ili кручением pedala. Recimo, ova aktivnost ovisi malo o «sposobnosti», ili, ako više pravo to ime, od neuro-mišićne veze. Čak i onaj koji se nikada nisu bavili sportom, može se pedala ili hodati. U tom smislu kardio neophodan. To pomaže povećati udobnost života gubi na težini, ne zahtijevaju primjenu žestoke stroga dijeta.

Ali кардиотренировок u sali za mršavljenje ima i mnogo negativnih efekata.

Nedostaci кардиотренировок za mršavljenje

Tako reći, sami treninga ništa loše nikome nije učinio. Dosta zla nanijeti однобокий pristup:

  1. odabire se jedan trener i čovjek hoda po njemu godinama, mjesecima, gotovo desetljeća. Profili nikada ne mijenjaju, tako i uniformirani čovjek ne čini. Ispada da imamo što? Tako je «tu stvar» — u teretanu idem, rezultat ne dobijemo;
  2. netko jednostavno ide u teretanu svaki dan i po sat sustavno šetnje u simulatoru. Zašto je to loše? Jer, da je vrijeme, koji bi se mogao potrošiti na trening, tjera organizam da se prilagodi, ide na jednostavan gori 300 kcal. Koji je tada još uvijek «otopiti», zbog nemogućnosti da se ispravno organizirati prehranu;
  3. a netko posjećuje sve grupne aerobik lekcije odmah, budući da je njihov fan. Vrijeme se troši ogromna, ponavljajuće pokrete перегружают gležnjeva i zapešća s koljenom, nakon treninga su bolne mišiće, u principu, umor — kako u sportu, a učinak je minimalan, jer aerobik nastava se ne daju dovoljno poticaja za rast mišića. I tako, жиросжигание u nekoj fazi također prestaje. Tijelo prilagođava niskim калориям i velikih troškova i uči živjeti tako. Pa, usput, i nalaze se u prirodi «nije jako suha» instruktori na aerobic;
  4. tom prilikom klijent još uvijek ne shvaća da ako je on samo će hodati po stazi ili степперу ili grupni plesni lekciju, on neće tijela fitness modela. Da, mršavljenje u pitanju, težina se smanjuje, ali se obrisi tijela što nešto nije ohrabrujuće. Da i onda dovodi do prilično tužno govori o neučinkovitosti fizičkih napora.

sve u svemu, po modernim idejama za mršavljenje mogu se primijeniti takve pristupe.

Klasičan pristup

Izvodite 20-40 minuta sjednici na pokretnoj traci, степпере ili eliptične stroju. Možete nastaviti nastavu i do 50 minuta, ali se nikada ne smije hodati ili se pedala više od sat vremena. Vi mjerite puls, i pazi da on ne prelazi 85% od maksimalne za svoju dob frekvencije.

U kombinaciji kao кардиотренировки za mršavljenje u u s konvencionalnim sila vježbe, postupno razvijaju sve mišiće tijela. Ako trenira «дорос» do splita, na dan noge kardio se ne radi. Koliko radiš kardio? Gornja granica od 200 minuta tjedno. «Donja» — pojedinca. Nekome je dovoljno za jedan takav treninga tjedno, nekome je i 3 će biti malo. Bdjeti nad sobom.

Nedostatak ove vrste opterećenja je njegova niska intenzitet i niska sposobnost povećati potrošnju kalorija. Već nakon sat vremena tijelo sagorijeva ih tako, kao što se to dogodilo u stanju mirovanja, i nikakve promjene se ne događa. Tako u današnjem fitness od ove kardio postupno se granaju.

Kardio moderna

Obično zatražio naizmjenično 1 minutu ubrzanja s 2 minute odmora, ako se radi o любителях. A pod brzi obuhvaća ne samo спринты, ali i rad na maksimalnu, gotovo punom intenzitetu, zbog visoke otpornosti. «To» čine na svakom кардиотренажере.

A postoji još i tzv высокоинтенсивная tempo kardio — striping s odmora ili спринтов na субмаксимальной brzine, ili nešto poput skakanja, берпи, dvostrukih skakanje na скакалке, i запрыгиваний na rubnik.

Kao кардиотренировки za mršavljenje u teretani također kombinirati s prijenosom, i koriste samo nekoliko puta tjedno. Jer ako je obrazac omogućava, fitness klijentima obično se preporuča ići upravo na takav kardio, a umjesto «klasičnog» učiniti samo planinarenje srednjeg intenziteta.

Неклассический pristup кардионагрузке

To je fenomen predstavljaju u fitness za zdravlje tzv. kružni trening. Izvodeći ih osoba u određenom igračevu vještinu istovremeno može trenirati izdržljivost i snagu. Bilo vještina potrebno? Prije svega, preciznost tehničkog izvođenja svih vježbi. Osim toga — sposobnost kontrolirati položaj tijela pod opterećenjem.

Obično takve stvari mogu da se u potpunosti uključe nakon 2-3 godine stalno i pravilno organizirana sila treninga. Stoga i ne preporučuju u stručnim izvorima «na putu» učiniti hibridi snage i kardio u jednom treningu. A evo zajedno u skladnom trening planu program кардиотренировок za mršavljenje daje odličan rezultat — možete izgubiti težinu ne samo u listovima nogu, ali i u svim drugim dijelovima tijela).

Video

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: