Kako ubrzati metabolizam za mršavljenje? Istine i mitovi. Pravi pristup

S pitanjem: «Kako ubrzati metabolizam za mršavljenje?» nosi li ili ne da se velik dio žena. U međuvremenu, odgovor na njega je vrlo čudno za većinu. Za mršavljenje ne treba ubrzati metabolizam, a samo povećati potrošnju energije. Po mogućnosti, ne samo tijekom aktivnog dijela dana, ali i u mirovanju previše. Tek tada izgubiti težinu će biti lako i ugodno, jer to je upravo ono što svi mi ovdje tražimo, zar ne?

Što je metabolizam i kako ga ubrzati?

Pod tim pojmom razumije normalan metabolizam, tj. proces, lanac kemijskih reakcija. Cilj joj je da se one hranjive tvari koje jedemo hranu u energiju, a potrošnja na potrebe organizma, obnavljanje mišićnog tkiva, do reakcije imuniteta i drugih potreba. U velikoj mjeri,

metabolizam — to je način života našeg tijela. A ne čarobni štapić za mršavljenje.

Zamislimo brz metabolizam. Što to znači? To je samo maksimalno brzu apsorpciju hranjivih tvari i isti «su» troškovi. Ako ste razgovarali sa sportaš luksuznih utega u domaćinstvu, što bi shvatili da je to. To je stalna potreba za jesti svaka 2-3 sata čovjek stvarno osjeća glad. A конфетой-kekse, ovdje se ne može učiniti. Grube žitarice, meso, kvalitetne masti — to je ono što prožima u takvim slučajevima. Naizgled, zašto onda u ovom sportu postoje teški klasama kategorije, gdje su djevojke dobro vagati 90 kg?

Sve je jednostavno. Naša težina određuje brzina metaboličkih reakcija, a onda, kako to da smo dobili i potrošili energiju. U sportu se obično jede «oporavak» i malo više. Onda ima potpuno zadovoljavaju potrebe organizma za hranjivim tvarima, i daju mu taj «džep» dodatnih kalorija, u koji se on može «uspon» u slučaju fizičkog preopterećenja. Ali morate shvatiti da je s takvom prehranom nema просушенных preše ne događa. Što se događa? Tako je uobičajeno среднестатистическое količinu masti. Plus dosta mišića. Tako pripadnica «teške» kategorije u smislu laik ogromne.

A sada ćemo iskreno. Što želite biti? Veliki i jak ili jednostavno tanak i relativno napeta? Ako želite redovne boravak tanka, koja je prisutna, recimo, kod zvijezda kino i kazalište, a ne ono stanje, koje je u sportu, potreban vam je određeni protokol prehrane i treninga, te pravilan odabir prehrane, a ne program kako ubrzati metabolizam i mršavljenje.

«Odvrnuti» metabolizam ima smisla samo silom спортсменкам, koji je prešao razinu amaterski sport. Ovdje postoji direktna korist. Što brže усваиваем energiju, brže восстанавливаемся, bolje ide sinteza proteina, to mi više mišića. Sve je to rezultat dovodi do dobrih pokazatelja snage, a ne za novinare na kockice. I stvarno ne isplati baviti time žele izgubiti težinu ženama u dobi od «40».

Malo o sportskoj ljepoti i metabolizmu

Sada postalo moderno izgledati kao sportašica fitness bikini ili fitness modela. Postići takav jedan promociju metabolizam ne radi. Vi ćete morati proći kroz ciklus «mase», kada će ubrzati metaboličke reakcije, povećanje potreba za energijom. To se obično postiže kombinacijom:

  • česte, doslovno svakih 2 sata napajanja, koji se sastoji od jednakog broja proteinski i ugljikohidratima hrana s malom količinom masnoća. Tipična hrana «mase» — to nije torta i шоколадка, a 6 žlica riže, 120 g pileća prsa i bilo orasima. Samo to treba jesti 4 puta dnevno, a negdje oko 8. Cilj stalnog «hranjenje» na takav низкоуглеводной prehrani — dosezanja granica, potrebno tijelo, i stvoriti energetski «džep» za budućnost, za rast mišića;
  • teških intenzivnih treninga. Kada kažemo «teških» mi nemamo u vidu svoje omiljene čučnjeva Smithu 3 do 15, a govori o nečemu kao što je седов na niske kutija mrena u 1, 5 od vlastite težine i teže. Ne možete? Masa je, nažalost, još nije za vas. Inače, samo ćete se dobije mnogo masti. Pa, ili možete odabrati alternativni masu. Kada je anabolički odgovor je stvorena pomoću određenih pripravaka, koji su vrlo nejasan utječu na hormonalnu žene. Ali to je već druga tema.

Prije nego što dosegne željenu razinu «мышечности», sportaš počinje «sušenje». Tada i počinje rad hiper metabolizam na mršavljenje. Obično rezanje kalorija prehrane zbog iznosa raspoloživih ugljikohidrata, i po 12-16 tjedana predstavljaju svijeta lijepe mišiće i najmanje masnog jaz. Protokol treninga za «prave» sportašica se malo razlikuje od treninga na masi. Samo se obavlja manji broj uspona šipke (pristupa). I dodaje aerobna aktivnost da ne bi do previše restriktivne prehrane. Usput, o prehrani pri sušenju tijela smo pisali u detalje ovdje.

Stereotip pojma o brz metabolizam i mršavljenje

Vjerojatno imate takav prijatelj. Ona jede, kako ne u sebe, i kolač je previše, i ne полнеет. Metabolizam brz! Ništa od toga. Moderna istraživanja dokazuju da ljudi ne bave prijenosom sportove, razlika u brzini toka procesa je oko 4-10%. To je, ako se prevesti na hranu, pola tanjura obične juhe ili mala porcija kolača. Podrazumijeva se da to nisu one količine u kojima možete jesti koliko god želite.

U čemu je tajna takve žene? Ne u brzini metabolizma, i ne дробном prehrani, pa čak ni u tome, da oni ne jedu nakon šest. Oni su samo usmjerene na signale gladi i sitosti u svojoj prehrani. Za čovjeka, ni na koji način nije povezana s «iron sport» — to je savršen izbor. Priroda nam je dala snažan način kontrole. Kada se osjećamo pravi, fizički glad, najbolje rješenje za nas — to ići i jesti. Kada se ne osjećamo — proći. Vjerojatno, vi jednostavno ne vidim jer takve djevojke su ograničeni na skroman dio na doručak ili ručak, ako nisu gladni.

Moderna istraživanja u području prehrane čine definitivan zaključak. «Metabolizam» i njegova brzina je potpuno ne utječu na to da li ćemo худыми, ili ne.

Korist mitova o metabolizmu

S druge strane, one načine na koje se obično nude za разгонки metabolizam — prehrana primjerena kalorija равномерными obroka tijekom dana i trening s utezima — dobri sami po sebi. I evo još:

Energetski povećavaju potrošnju energije u stanju mirovanja, u prosjeku na 40-100 kcal. Mnogo ili malo? Pa par slučajnih čokolade pomaže jesti nekažnjeno. A za još više» potrebna kontrola. A ovaj zadatak kao što je jednom i odluči više obroka u danu. Ako se pridržavati svih, kako savjetuju liječnici, osobito količinu obroka, jednostavno ne bi bilo šanse jesti više od 1800 kcal tijekom dana. Čak i ako ste «zaboravili» izračunati umacima ili par puta preseliti.

Da, do začina, ljekovitog bilja i začina, đumbir, biber i kurkuma korisne jer sadrže antioksidanse. Ali, nažalost, u praksi oni imaju minimalne metaboličke utjecajem, tako da ih ne morate jesti za izgubiti težinu brzo. To je njihova термогенная «snaga» vam omogućuje da biste dobili osloboditi oko 10-30 kcal dnevno. Oni «nemaju pojma», kako ubrzati metabolizam i mršavljenje. Ali ako želite još uvijek uče o tome kako ubrzati metabolizam, pogledajte video:

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: