Izbjeljivanje zubi kod kuće

Izbjeljivanje zubi – postupak u kojem se gornji sloj dentina izbrisani, a zatamnjenim proteže se brišu. Obično, oni koji žele kupiti голливудскую osmijeh, okreće se u stomatološke ordinacije, gdje stomatolozi im postavljaju posebne štitnika, ispunjen izbjeljivanje gelom.

Rezultat takvih postupaka kod svakog čovjeka može biti, jer sve zavisi od prirodne bjeline na отбеливанию. Na primjer, ako želite izbijeliti površinski sloj čine prehrane (čaj, kakao, kava i dr.), takav postupak gotovo da neće utjecati na unutarnje strukture zuba i da će trajati oko godinu i pol mjeseca. Ali, ako je priroda plaka «сигаретная» ili je posljedica bilo kakvih sistemskih bolesti, onda izbjeljivanje zubi može donijeti male rezultate, ili se uopće ne daju nikakav učinak. Bijeli osmijeh – znak uspjeh i ugled, pa bez obzira što mnogi o njemu sanjaju.

Izbjeljivanje zubi postupak je prilično skupo, tako da nije dostupna za mnoge ljude, s obzirom da ona ne osigurava željeni učinak. Stoga mnogi posežu za čišćenje i osvetljaj zubi kod kuće. Međutim, kao što radiš postupak bez konzultacija stomatologa se ne isplati. Samo stručnjak može odrediti teksturu zubi, kako bi ih izbjegli deformacije ili uništenja prirodnih minerala.

Izbjeljivanje zubi kod kuće možete napraviti nekoliko najčešćih načina: usluga čišćenja cakline benzoyl peroksida, jod, prehrambene sode bikarbone, limuna, jagoda i eteričnim uljima.

Prvi način. Nakon svakog pranja zubi s tjesteninom, treba ополаскивать usta u roku od 2 minuta sa sredstvom s benzoyl peroksida (50 g vode iz slavine i 20 kapi vodikova). S obzirom na karakteristike ovog alata takav način nije ugodan, ali učinak od hidrogen peroksida će biti vidljiv kroz nekoliko dana nakon početka primjene.

Vodikov peroksid kada ополаскивании ili втирании, prodire jako duboko u cakline i dentina, ne samo отбеливая, ali i djelomično uništava ih. To je značajan nedostatak ovog načina, pa ga valja primijeniti ne vrlo često.

Drugi način. Izbjeljivanje zubi uz pomoć sode bikarbone – jedna je od najpopularnijih načina, imaju puno pozitivnih povratnih informacija. Već nakon dva-tri kolegija primjena rezultat na lice. Preporučljivo posegnuti za takav postupak ne više od jednog puta u tjedan dana, zbog rizika od potpuno uništiti caklinu.

Treći način – jedan od najstarijih i dokazane. Tako, još naši preci koristili limun, pronaći bijeli površinu zubi su izbrisala ih limunova kora ili цедрой. Ali nemojte koristiti ovaj način često, a samo kao hitan i jednokratno (ne češće od jednom u dva tjedna). Razlog je u tome što limunska kiselina je destruktivno djeluje na minerale i emajl.

Četvrti način je također vrlo efikasan za izbjeljivanje cakline. Za to tijekom uobičajenog četkanja zuba treba kap kap joda u pastu za zube. Ovaj postupak se preporučuje učiniti jednom u dva tjedna.

Peti put – izbjeljivanja uz pomoć jagoda, je prirodno i sigurno. Za korištenje ove bobica za takve svrhe mogu se gotovo svaki dan, bez brige oštetiti emajl.

Šesti put. Eterična ulja su danas vrlo popularne, uključujući i one za izbjeljivanje zubi kod kuće. Za to koriste naranče, limun, грейпфрутовое ulje čajevca i drugih. Otopina za čišćenje потемневших mjesta zubne cakline čine sljedeći način: 200 g tople vode uzgajaju 1-3 kapi eteričnog ulja sa 1 tsp. alkohola. Koristiti takav način da je potrebno jednom u dva tjedna, da ne naštetiti zube i деснам.

Kao i sve wellness tretmane, koji posebno može dovesti do косметологическим promjene, imaju svoje kontraindikacije. Izbjeljivanje zubi kod kuće nije iznimka. Tako da su takvi postupci ne vrijedi za ljude s povećanom osjetljivošću desni ili emajl, imaju parodontne, kvarenje zuba, plombe ili krunice na prednjim zubima. Također se ne preporučuje izbjeljivati zube adolescenata do 14-16 godina i budućnosti, ili dojilja.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: