Dnevna norma kalorija za žene

Kako ostati vitka, ne prejesti se i ne brinuti zbog pojave viška kilograma, postoji jednostavan način da kontroliše svoje prehrana – znati koliko kalorija trebate konzumirati u dan ženi i muškarcu. To se može izračunati po formulama koje ćete naći dalje.

Što je dnevna norma kalorija

Ako pogledate stražnju stranu pakiranja bilo kojeg proizvoda, možete vidjeti okvir kalorija. Ljudi često ne obraćaju pažnju, dok se ne razmišljati o mršavljenju, jer u tom pitanju je bitan svaki gram hrane, koja se potroši za jedan dan. Jer svi organizmi su različiti, dnevne potrebe kalorija, također, svatko ima svoje. Bude ispravno očekivati da će ovu stopa, osoba može kontrolirati svoju prehranu, uključujući i БЖУ, da ne prejesti se, a ostati vitak.

Znajući svoju stopu, možete planirati prehranu i stvoriti izbornik s novim receptima, da se razlikuju jela. Ne svatko je spreman uzeti energetsku vrijednost hrane prije nego što sjednete za stol, međutim, onima koji žele ostati vitki i ne dobije višak kilograma bez stroge dijete, takav način da se mora svidjeti. Štoviše, teško će samo prvih nekoliko dana, onda su svi će ući u naviku, i lako ćete izračunati količinu određenih namirnica za jedan obrok.

Bilježnica, olovka i hranu na stolu

Norma kalorija dnevno za žene

Organizmi su različiti, potrošnja energije je drugačiji, tako da je stopa potrošnje kalorija dnevno za žene, razlikuje od muške. Pri tome je vrlo važno uzeti u obzir dob, jer svako razdoblje života razlikuje različite aktivnosti koja zahtijeva određenu energiju. Ne zaboravite i o periodu kada je djevojka trudna – u ovo vrijeme je najbolje odustati od pilule i pojesti toliko hrane, koliko zahtijeva tijelo, jer zdravlje budućeg djeteta ovisit će o tome. Dnevna norma kalorija za žene u dobi od 26 do 50 godina mora iznositi dvije tisuće kalorija.

Dnevna norma kalorija za mršavljenje

Ako govorimo konkretno o mršavljenju, ovdje ne treba samo izračunati dnevnu dozu, ali i izračunati koliko je potrebno poduzeti hrane po noći postati vitkiji. Mnogi bi saznali svoje standarde, odmah rezati ih na 50% ili čak i više, počinju da kupuju niske kalorijske hrane, hodati na intenzivan trening, u principu, заставляющими masti сжигаться što je brže moguće na bilo koji način. Samo takav postupak ne može pokrenuti, tako oštro, pogotovo ako je vaš stil života aktivni. Otpada potrebno je nešto više, nego konzumirati.

Dnevni unos kalorija za mršavljenje mora biti manja od uobičajene, ali tek toliko da se ne osjećaju nelagode, a energije je bilo dovoljno za sve. Zahvaljujući točnim izračunima, vi ćete biti u mogućnosti kontrolirati svoju prehranu i jesti onoliko koliko zahtijeva vaše tijelo, a ne apetit. Ako želite postati vitkiji, onda hrabro вычитайте 500 kcal i mijenjajte svoj izbornik, na temelju tih izračuna. Točnije broji vi ćete biti u mogućnosti provesti po formulacijama u nastavku.

Cupcake i šalicu cappuccina s naznakom kalorija

Izračun dnevne potrebe kalorija

Postoji nekoliko formula za izračun potrošnje kalorija. Na internetu je odavno postoje kalkulatori koji su online u sekundi omogućavaju ispravan rezultat. Znajući njihova točna težina i visina, možete lako izgraditi svoj dnevni obrok. Jedite umjereno, a onda višak kilograma neće vas gnjaviti. Izračunati dnevne stope kalorija možete i sami:

 1. Rast*1,8.
 2. Masa tijela*9,6.
 3. Dob*4,7.
 4. 655 + rezultat 1 i 2 akcije.
 5. Od iznosa 4 akcije oduzmite rezultat 3 akcije.

Na kraju ćete dobiti svoj osobni metabolizma, na temelju kojih se može lako izračunati prosječan iznos potrošnje kalorija. Da biste to učinili, odaberite vaš nivo fizičke aktivnosti (navedene treninga za tjedan dana) i pomnoži prethodni rezultat:

 • Niska aktivnost (minimalno opterećenje) – 1,2.
 • Prosjek (posjećujete vježba 1-2 puta) – 1,8.
 • Visoka (intenzivna vježba 2-4) – 1,55.
 • Vrlo visoka (vježba gotovo svaki dan) – 1,73.

Da bi postalo jasnije, dajemo primjer: Anny 34 godine, njegova težina 75 kg uz rast 169 vidi Ona redovito posjećuje teretanu – 3 puta po tjedan dana, a rad nije povezan s daskom u uredu – ona je aktivni voditelj prodaje. Na temelju tih pokazatelja se izračunava njegova doza potrošnju kcal:

 1. 169 cm*1,8 = 304,2.
 2. 75 kg*9,6 = 720.
 3. 34 godine*4,7 = 159,8.
 4. 655 + 304,2 + 720 na 1679,2.
 5. 1679,2 – 159,8 = 1519,4.
 6. 1519,4*1,55 = 2355 kcal.

Hrana i kalkulator

Izračun norme kalorija po formuli Harris-Benedict

Još jedna poznata formula je formula Harris-Benedict. Joj donio još početkom DVADESETOG stoljeća i sada svi ne vjeruju joj je ispravan, međutim, neki nutricionisti su do sada proizvode računati na njega. Nakon brojanja, na temelju fizičkog opterećenja, izračunata doza utrošenih kilokalorija za vrijeme vježbanja po danu cilj izgubiti težinu. Izračunati dnevnu potrošnju kalorija možete na sljedeći način:

 • Dnevna norma kalorija za žene = 655,1 + 9,563*kg + 1,85*rast – 4,676*dob.

Dnevna potrošnja kalorija po formuli Миффлина-San Жеора

Način izračunavanja Миффлину svega nekoliko godina, ali zahvaljujući njemu, također, možete saznati i na svoju normalu kcal dnevno. U ovom trenutku, smatra se da je optimalan za planiranje meni odraslu osobu. Na njoj već mnogo uspjeli izgubiti težinu. Kako izračunati stopu kalorija na Миффлину:

 • 10*kg + 6,25 cm* – 5*dob -161.

Video: koliko kalorija trebate konzumirati u dan

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: