Dišnog gimnastika za mršavljenje trbuh

Postoji mnogo načina da izgubite težinu i jedan od najzanimljivijih – dišnog gimnastika. Vježbe izvedene na određeni način će ojačati, zategnuti mišiće, da biste dobili osloboditi od masnih naslaga. Za mršavljenje trbuha kroz respiratorne gimnastike ne treba sjesti na dijetu, satima vježbati, promijeniti normalan život.

Kako djeluje dišnog vježbe za trbuh

U normalnom stanju osoba недополучает oko 15-20% kisika, što utječe na cijelom tijelu. Zahvaljujući respiratorne gimnastike on aktivno ulazi u pluća, krv, imaju blagotvorno djelovanje. Kroz pojačanje disanja počinje расходоваться potkožnog masnog tkiva, učinkovitije apsorbira hranjive tvari u probavni sustav, pojačava brzinu razmjene tvari. Zrak oksidira masne naslage, i oni se odstranjuju iz organizma zajedno sa toksinima, pesticidima i drugim štetnim tvarima

Vježbe disanja za mršavljenje trbuh

Online, specijaliziranoj literaturi se može naći mnoštvo varijacija respiratorne gimnastike. Svi oni ubrzavaju metabolizam zbog zasićenja organizma kisikom. Vježbe program za mršavljenje trbuh se razlikuju u stupnju opterećenja, kao i na koristi sistem, dok udišete-izdišete. Kako odabrati optimalnu, treba uzeti u obzir individualne karakteristike organizma.

Dijafragme disanje

Većina odraslih osoba diše plućima, i to je pogrešno. Maksimalni dotok kisika može biti samo ako je disanje dijafragme. Popularni sustav vježbi, u kojima se koristi disanje dijafragmatičan: Бодифлекс, Оксисайз. Vrlo je popularno vježba «disanje psa»:

 • Treba kleknuti, guranje protiv rukama na podu.
 • Dalje treba otvoriti usta i udahnuti maksimalno često, dok opušteno trbuhu.
 • Poželjno je raditi vežbe za mršavljenje trbuh na otvorenom, dobro проветренном zatvorenom prostoru.
 • Trajanje – 1 minuta, svakodnevno se poveća za 20-30 sec.

Žena s djetetom

Duboko disanje

Pri ovom obliku disanja uključuju donje odjeli pluća, što može spriječiti ustajala zraka i razmnožavanje štetnih bakterija. Zahvaljujući разнонаправленности tehničar događa blagotvorno djeluje na dišni i probavni, krv, živčani sustav. Primjer tehnike potpunog disanja za mršavljenje:

 1. Lezite na leđa, opustite se u potpunosti.
 2. Izdahnite kroz usta, dalje počnite disati trbuhom, osjećaj kao выпячивается gore брюшная zid, pluća napune, širi zoft grudi stanica.
 3. Dah ne može donijeti do krajnjih granica – pluća treba puna oko 80%.
 4. Nastavite s uzdisati: držite prsni koš u istom položaju, ali «otpustite» trbuh. Prvo bi trebao «pasti» dolje брюшная zid, zatim zoft grudi stanica.
 5. Kada je završena kretanje grudnog koša, treba izbaciti ostatke zraka laganim potiskom mišića trbušnog zida.

Disanje trbuhom

Može se činiti da je disanje plućima – više prirodni proces, i to mišljenje je pogrešno. Udisanjem zraka, napuhavanje želudac, stvara vakuum, možemo poboljšati cirkulaciju, uspostaviti rad crijeva, podržavamo pluća čistim. Za smanjenje težine potrebno je naučiti pravilno disati, izvodeći tehniku 1-3 puta dnevno. Primjeri klasične respiratorne gimnastike za mršavljenje trbuh:

 1. U sjedećem položaju duboko udahnite trbuhom u trajanju od 4 sekunde. Ne disati 4 sekunde. Uzeti dubok dah. Ponoviti 10 puta.
 2. Sjesti na stolicu, staviti noge na koljena stavite laktove.
 3. Stisnuti u šaku lijevi dlan i kopča desnoj ruci.
 4. Osloni čela na ruke, opustite se.
 5. Disati trbuhom, s vremena na vrijeme zadržavanje daha.
 6. Vježba nositi oko 15 minuta.

Djevojka meditira

Kineski dišnog gimnastika

U osnovi wellness kompleksa – vježbe vježbe u kombinaciji s fizičkim opterećenjima. Čovjek kada ih izvesti mora biti u opuštenom stanju, biti u harmoniji sa sobom, misliti na pozitivan način. Vježbe su vrlo učinkovite – oni potiču sagorijevanje masnoće, uklanjanje gladi, normalizaciji metabolizma. Primjeri:

 1. «Val». Gimnastika je u tome, da se stvori «val» pri disanju, plućima i trbuhu. To je u položaju ležeći na leđima s nogama, savinuta koljena. Kada udišete potrebno je da se opustite grudi, uvucite trbuh, kada izdišete – sve obrnuto. Treba napraviti 40 udisaja, выдохов. Vježba je učinkovit pri hodanju, vožnji automobila, u sjedećem položaju
 2. «Lotos». Potrebno je uzeti u položaju Buddha, dlan staviti na noge, zatvoriti oči, spusti bradu. Prvih 5 minuta treba disati duboko, odmjeren, slušati sebe, još 5 minuta – naravno, jednostavnost, zadnjih 10 minuta – u poznatom ritmu, ni o čemu ne razmišljam.
 3. Treba stajati ravno, stavljajući noge u širini ramena. Pogledajte desno. Kada udišete treba se popeti na čarape, uzdisati – pasti na petu. Prilikom izvođenja vježbe nemojte savijati koljena, svaki put se popeti gore, povećanje brzine pokreta. Potrebno je napraviti 10 ponavljanja.

Gimnastika od Pam Гроут

Autor je razvio sustav za disanje u čistom obliku, što ne zahtijeva vježbanje. Njegove najpoznatije vježbe za mršavljenje – «Kraljica plaže». Učinio je kako slijedi: 4 račun udahnuti kroz nos maksimalno duboko, zadržite dah na 16 računa, na 8 račune učiniti izdahne. Još nekoliko primjera vježbi:

 1. Treba ustati, da glavu unatrag i, gledajući gore, duboko udahnite nos. Nakon male odgode prihvatiti uobičajenu poziciju, istovremeno sa naporima izdaha zraka kroz usta. Svakako treba izgovoriti dok ne čujete » zvuk «ha».
 2. Na ulici ustati, stavljajući noge u širini ramena, duboko disati, osjećajući svu snagu zemlje. Izdahnuti kroz usta, oslobođeni od negativnih emocija.

Djevojka u prirodi

Koliko je učinkovito disanje za mršavljenje trbuh

Za izgubiti težinu, normalizirati metaboličke procese, bez masnoća na stranama, pumpa preša, nije dovoljno samo disati: ako ona povuče trbuh važno je da naprezanje mišića s maksimalnim naporom. Za korekciju figure poželjno iskoristiti bedra, stražnjice. Ne može se raditi vježbe kroz snagu, valja početi od najjednostavnijih mogućnosti. Osim toga, važno je istražiti kontraindikacije i biti sigurni u ono što vam se prikazuje dišnog gimnastika za mršavljenje trbuh.

Video: kako očistiti trbuh sa vežbama disanja

Naši

Julia, 32 godine

Žene s godinama postaje sve teže očistiti suvišne količine u području struka, trbuha, tako da svatko traži svoje načine rješavanja problema. Na primjer, ja idem na jogu i svaki dan izvođenje vježbe «Kraljica plaže». Dišnog gimnastika za mršavljenje trbuh maksimalno korisno u jutarnjim satima. Nakon što joj je dan postaje sve svjetlija i бодрее.

Olga, 25 godina

Za poboljšanje probave, uklanjanje domaće masti dnevno radim kinesku respiratorni gimnastiku. Najviše sviđa sjediti u položaju Buddha i disati, razmišljajući o svom životu. Ako imate vremena, radim «Val» i «Žaba». Roditelji se čude mom upornosti, ali na svaki način podržavaju, jer su rezultati vidljivi čak im.

Victoria, 16 godina

Od prošle godine počela ići na jogu zajedno sa mamom, ni kap ne žali. Moj lik je kroz godine postao više ženstvena, vitka, prestao isticati trbuščić. Najviše volim raditi vježbe disanja – nakon njih ponekad boli glava, ali brzo prolazi, ostaje osjećaj lakoće. U budućnosti planiramo istražiti respiratorni gimnastika detalje.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: